انتشار خبر خروج فولاد از بورس کالا طی هفته گذشته در شرایطی با تکذیب بسیاری از شرکت های فولادی کشور مواجه شد که حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت در تازه ترین اظهار نظر خود نه تنها بحث خروج فولاد را مطرح نکرده، بلکه بر لزوم تقویت عرضه محصولات در بورس کالا نیز تاکید کرده است. به گفته مدرس خیابانی «در بخش عرضه در بورس کالا باید عرضه محصولات به نحوی صورت گیرد که کارخانجات بدون مواد اولیه باقی نمانند.»
بورس24 : انتشار خبر خروج فولاد از بورس کالا طی هفته گذشته در شرایطی با تکذیب بسیاری از شرکت های فولادی کشور مواجه شد که حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت در تازه ترین اظهار نظر خود نه تنها بحث خروج فولاد را مطرح نکرده، بلکه بر لزوم تقویت عرضه محصولات در بورس کالا نیز تاکید کرده است. به گفته مدرس خیابانی «در بخش عرضه در بورس کالا باید عرضه محصولات به نحوی صورت گیرد که کارخانجات بدون مواد اولیه باقی نمانند.»
حسین مدرس خیابانی با تاکید بر اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای اجرای فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر کنترل قیمتها و برخورد با هر گونه گرانفروشی و کمبود کالا در بازار برخورد میکند، گفت: وزارت صمت به شدت با هر گونه افزایش قیمت افسار گسیخته مقابله کرده و تمرکز اصلی خود را علاوه بر تامین به موقع مایحتاج مورد نیاز مردم، بر نظارت بر انبارها و مراکز نگهداری کالاها قرار داده است.
هیچگونه کمبود کالایی در بازار وجود ندارد
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه هیچگونه کمبود کالای اساسی و اقلام ضروری مورد نیاز مردم وجود ندارد و کالاهای اساسی به میزان مکفی تامین شده است، افزود: بر این اساس، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، آن دسته از تغییرات قیمت مورد تقاضای بخش تولید کشور را که متاثر از شاخصهای کلان اقتصادی بوده و به صورت منطقی رخ داده، مورد رسیدگی قرار خواهد داد؛ اما هیچ تولیدکنندهای بدون اخذ مجوز از این سازمان، حق تغییر قیمت را ندارد.
وی تاکید کرد: بر این اساس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با هر گونه افزایش قیمت بدون ضابطه به شدت برخورد خواهد کرد.
مردم از مغازههایی که برچسب قیمت ندارند، کالا خریداری نکنند
مدرس خیابانی ادامه داد: در این میان، از مردم نیز درخواست میشود تا کالاها و مایحتاج مورد نیاز خود را تنها از مغازهها و فروشگاههایی خریداری کنند که دارای برچسب قیمت باشند؛ ضمن اینکه به عنوان ناظران بر بازار، تفاوت بین قیمتهایی که سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اعلام میکند با بازار را نیز، از طریق سامانه 124 اطلاع بدهند.
وی ادامه داد: بر این اساس تمرکز اصلی بازرسیها بر روی 100 قلم کالای اساسی و ضروری مورد نیاز و مرتبط با معیشت مردم است؛ ضمن اینکه طرحهای ویژه نظارت بر بازار کالاهای اولویتدار نیز با هماهنگی سازمانهای نظارتی همچون دادستانی، سازمان تعزیرات حکومتی و بازرسان اصناف در حال اجرا است؛ ضمن اینکه سامانههایی نیز تدارک دیده شده است که کالاهای تولیدی و موجودی انبارها را ردیابی میکند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه سامانه جامع انبارها، موجودی کالا را به دقت رصد میکند، خاطرنشان کرد: این سامانه در هر کجا که انباشت کالا چه در محلهای توزیع و انبارهای عمومی و چه در انبار کارخانجات وجود داشته باشد را رصد کرده و اگر صاحبان کالا، اعلام موجودی نکنند، با آنها برخورد میکند.
پایش دقیق خریداران و عرضه کافی محصولات در بورس
وی اصلاح ساز و کارهای عرضه کالا در بورس را از جمله سیاستهای مقابله با گرانفروشی و برخی جریانات برهم زننده بازار دانست و گفت: برخی ساز و کارها در بورس کالا اصلاح شده تا مکانیزم عرضه و تقاضای مواد اولیه در بورس را دارای حساب و کتاب بیشتری نماید، بر این اساس این اصلاحات در حوزه عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی و نیز محصولات فولادی قابل پیگیری است؛ چراکه پاشنه آشیل بورس این است که عرضه فولاد و پتروشیمی در آن، اتصال قوی با مصرفکنندگان و تقاضای واقعی ندارد. بنابراین ساز و کارها باید به گونهای تدارک دیده شود که تقاضای کاذب در بخش خریداران از بین برود و تقاضاهای موجود از طریق سامانه بهینیاب، مجدد مورد بررسی قرار گیرد تا تقاضای غیرواقعی را مدیریت نماید.
مدرس خیابانی ادامه داد: چنانچه تقاضای کاذب در بورس کالا پاسخ داده شود، آن گاه محصول خریداری شده در بازار آزاد عرضه میشود و قیمت را تا چند برابر افزایش میدهد؛ این در حالی است که در بخش عرضه نیز، باید عرضه محصولات به نحوی صورت گیرد که کارخانجات نیز بدون مواد اولیه باقی نمانند.
دولت نسبت به افزایش قیمت کالاها بیتفاوت نیست
وی افزود: دولت به هیچ وجه نسبت به افزایش قیمت کالاها بیتفاوت نیست و حتما هم در عرضه و پاسخگویی به تقاضای موجود برای صد قلم کالا نیز دقت لازم را به عمل خواهد آورد، ضمن اینکه بر روی انبارها و مراکز نگهداری کالا به شدت دقیق شده و با هر گونه تخلف برخورد میکند.
مدرس خیابانی راهاندازی سامانه بازرسی الکترونیکی و ارسال پروندههای تخلفات به سازمانهای نظارتی را از جمله راهکارهای کنترل قیمتها دانست و گفت: راهاندازی سامانه الکترونیکی بازرسی و ارسال پروندهها در قالب آن، کمک بسیاری خواهد کرد تا با تخلفات در سریعترین زمان ممکن برخورد کرد، این در حالی است که سازمان تعزیرات حکومتی نیز پای کار بوده و با گشتهای مشترکی که تعریف کرده است، تلاش نموده تا با تخلفات برخورد نماید.
سرپرست وزرات صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه باید با ایجاد عرضه و افزایش تولیدات داخلی، به تعادل بازار کمک کرد گفت: وفور کالا حتما کمک خواهد کرد تا گرانیهای ناشی از کمبود کالا پیش نیاید؛ به همین دلیل باید به مردم اطمینان داد که هم اکنون هیچگونه کمبودی در تامین کالاهای اساسی و ضروری مورد نیاز مردم وجود ندارد و این کالاها به میزان کافی برای تامین نیازهای مردم ظرف ماههای آینده، تامین شده و جای نگرانی نیست.
با حکم دادستانی، کالاهای احتکار شده در انبارها به قیمت مصوب میان مردم توزیع میشود
مدرس خیابانی گفت: سازمانهای صمت در استانها مکلف هستند که آمارهای بازرسی و آمارهای تشکیل پرونده را نیز به صورت روزانه اعلام نمایند.
وی اظهار داشت: کالاهای کشف شده از انبارها با اابلاغیه دادستانی، به قیمت مصوب بین مردم توزیع خواهد شد.
منبع: فارس
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.