شرکت کالسیمین بزرگترین مجموعه تولید کننده کنسانتره سرب و روی و شمش روی خاورمیانه است. این شرکت هم اکنون سه پروژه بااهمیت در دست احداث دارد که به بهره برداری رسیدن هر یک می توناد تحولات مهمی را برای این شرکت به همراه داشته باشد. مهندس صبری مدیر عامل شرکت کالسیمین در گفت و گو با بورس ٢۴ در خصوص جزئیات پروژه های این شرکت توضیحاتی داد. وی در ابتدا به پروژه SO اشاره کرد و ابراز داشت: پروژه SO در شرکت کالسیمین (مجتمع دندی) با هدف پرعیارسازی ذخایر سولفوره-کربناته و سولفوره و تامین بخشی از خوراک از معدن انگوران و سایر معادن داخلی ایران با تکیه بر سخت افزار موجود و با حداقل هزینه سرمایه گذاری و با بکارگیری پتانسیل های موجود شرکت کالسیمین طراحی، اجرا و راه اندازی گردید. با عملیاتی شدن این پروژه امکان پرعیارسازی کلیه خاک های کربناته، سولفوره-کربناته و سولفوره در مجتمع دندی کالسیمین امکان پذیر خواهد بود.
بورس24 : شرکت کالسیمین بزرگترین مجموعه تولید کننده کنسانتره سرب و روی و شمش روی خاورمیانه است. این شرکت هم اکنون سه پروژه بااهمیت در دست احداث دارد که به بهره برداری رسیدن هر یک می توناد تحولات مهمی را برای این شرکت به همراه داشته باشد.
مهندس صبری مدیر عامل شرکت کالسیمین در گفت و گو با بورس24 در خصوص جزئیات پروژه های این شرکت توضیحاتی داد. وی در ابتدا به پروژه SO اشاره کرد و ابراز داشت: پروژه SO در شرکت کالسیمین (مجتمع دندی) با هدف پرعیارسازی ذخایر سولفوره-کربناته و سولفوره و تامین بخشی از خوراک از معدن انگوران و سایر معادن داخلی ایران با تکیه بر سخت افزار موجود و با حداقل هزینه سرمایه گذاری و با بکارگیری پتانسیل های موجود شرکت کالسیمین طراحی، اجرا و راه اندازی گردید. با عملیاتی شدن این پروژه امکان پرعیارسازی کلیه خاک های کربناته، سولفوره-کربناته و سولفوره در مجتمع دندی کالسیمین امکان پذیر خواهد بود.
او افزود: در حال حاضر پس از گذشت حدود 60 روز از راه اندازی پروژه طی 3 مرحله به میزان 58 هزار تن ماده معدنی (مخلوط سولفوره-کربناته) با عیار روی 25 تا 29 درصد از بورس کالا و جمعا معادل 249 میلیارد تومان خریداری شده است و آخرین پارت خریداری 17 تیر 99 به میزان 34 هزار تن در حال تحویل می باشد و هئیت مدیره کالسیمین مصمم به تامین خاک مورد نیاز طرح SO تا پایان سال می باشد و تا کنون با خرید خاک این سه مرحله ظرفیت طرح تا پایان آبان ماه تامین گردیده است.
وی اظهار داشت: با توجه به ظرفیت سالانه پروژه SO با تامین 165 هزار تن ماده ی معدنی ورودی (خوراک)، امکان تولید 36 هزار تن کنسانتره روی سولفوره با عیار 50 درصد ، 126 هزار 500 تن کنسانتره روی اکسیده با عیار روی 22 درصد و 2 هزار و 500 تن کنسانتره سرب نقره دار با عیار 50 درصد وجود خواهد شد.
صبری در ادامه درباره ارزش افزوده این پروژه بیان داشت: ارزش افزوده ی حاصل از کنسانتره های تولیدی در واحد SO قابلیت تولید سالانه 23 هزار و 800 تن شمش روی از محل کنسانتره روی اکسیده ، 16 هزار تن شمش روی از محل کنسانتره روی سولفیدی و 1175 تن شمش سرب از محل کنسانتره سرب نقره دار را محقق خواهد نمود.
مدیر عامل کالسیمین گفت: با توجه به قرارداد تهاتر شرکت کالسیمین با یکی از شرکت های زیر مجموعه گروه توسعه معادن روی ایران به منظور تولید شمش روی از کنسانتره ی روی سولفوره تولیدی، در نهایت 10 هزار 440 تن از شمش تولیدی به شرکت کالسیمین تعلق خواهد داشت. همچنین از طریق تهاتر کنسانتره سرب و شمش سرب میزان شمش سرب قابل استحصال با در نظر گرفتن نقره ی موجود در کنسانتره 1400 تن شمش سرب خواهد بود.
او با تاکید بر مزایای این پروژه تصریح کرد: یکی از مزایای اصلی اجرای پروژه SO در شرکت کالسیمین دندی علاوه بر افزایش توانمندی مجموعه در تامین خوراک اکسیده مورد نیاز به منظور دستیابی به ظرفیت اسمی ( 30 هزار تن شمش روی در سال)، امکان تولید کنسانتره های سرب و روی سولفوره و تامین بخشی از خوراک مورد نیاز شرکت های زیر مجموعه هلدینگ توسعه معادن روی ایران خواهد بود که از محل تهاتر این کنسانتره ها علاوه بر دستیابی به ظرفیت اسمی تولید، 10 هزار و 440 تن شمش روی و 1400 تن شمش سرب به ظرفیت تولید این مجموعه خواهد افزود.
در ادامه از مدیر عامل کالسیمین در خصوص پروژه احداث مخزن 3 هزار تنی اسید پرسیدیم. او در این باره اینچنین گفت: با توجه به نبود حجم ذخیره سازی کافی برای اسید سولفوریک، در سال های اخیر شاهد توقفات پی در پی خط تولید خصوصا در فصول سرد به علت مسدود بودن جاده دسترسی و عدم امکان تامین اسیدسولفوریک مورد نیاز خط تولید بوده ایم. از طرفی نظر به انجام پروژه های توسعه ای و افزایش تولید این شرکت در سال جاری که مصرف اسیدسولفوریک را افزایش داده است، ساخت مخزن ذخیره سازی جدید توسط شرکت آلفا ماشین پویا و اسید سازان زنجان در دستور کار قرار گرفت.
وی اضافه کرد: طراحی، ساخت و اجرای این مخزن با اکتفا به توان مهندسی داخلی و شرکت های زیرگروه می باشد. ظرفیت اسمی مخزن مذکور 3 هزار تن بوده که امکان ذخیره سازی اسید سولفوریک برای 12 روز کاری مجتمع کالسیمین دندی را فراهم خواهد ساخت. هزینه ی سرمایه گذاری این طرح 2 میلیارد و 500 میلیون تومان می باشد.
در پایان این گفت و گو مهندس صبری به پروژه اجرای سد باطله نیز اشاره کرد. او ابراز داشت: شرکت کالسیمین به عنوان بزرگترین مجموعه تولید کننده کنسانتره سرب و روی و شمش روی خاورمیانه در راستای حفظ محیط زیست و مدیریت صحیح و مهندسی پسماندهای تولیدی اجرای پروژه سد باطله با هزینه سرمایه گذاری 90 میلیارد ریالی در دستور کار قرار داد. از سال 1396 مطالعه، مهندسی و جانمایی مناسب برای پروژه مذکور با هماهنگی کارشناسان محیط زیست استان زنجان انجام و جانمایی خاکریز حفاظتی (سد با هسته رسی) تعیین گردید.
او افزود: در سال 98 عملیات خاکبرداری و پی کنی سد به اتمام رسید که با توجه به وقفه ی صورت گرفته بدلیل شرایط خاص حاکم در کشور بعلت ویروس کرونا، در حال حاضر عملیات اجرایی بدنه سد نیز توسط پیمانکار دارای رتبه یک سد و با نظارت مهندسین مشاور ارکان رهاب در حال انجام می باشد.
صبری در ادامه به ظرفیت این سد اشاره کرد و گفت: ظرفیت این سد تا حداکثر تراز بهره برداری خاکریز حفاظتی650 هزار تن بوده و بصورت سد خاکی با هسته رسی انجام می پذیرد. ارتفاع خاکریز از پی 5/28 متر میباشد و طول تاج خاکریز بطول 130 متر بوده و عملیات خاکی مورد نیاز برای این سد در حدود 5/94 هزار متر مکعب است. لازم به توضیح است که این خاکریز حفاظتی، اولین سد مهندسی جهت دپوی پسماندهای صنعت روی در ایران است.
او در پایان در خصوص زمان به بهره برداری رسیدن این پروژه اظهار داشت: مطابق برنامه ریزی انجام شده مقرر گردیده فاز یک سد (به ارتفاع 10 متر از کف) تا شهریور ماه سال 99 به اتمام رسیده و مورد بهره برداری قرار گیرد. با توجه به نیاز دپوی حداقل 500 هزار تنی در شرکت کالسیمین پروژه ی احداث سد باطله جزو حیاتی ترین پروژه های این شرکت از منظر تولیدی و زیست محیطی است که در نهایت امکان استفاده از کیک های باطله قدیمی که دارای عیار مناسبی است را به منظور خوراک دهی به کارخانه BZS فراهم خواهد نمود.
در جدول ذیل مشخصات کمی و کیفی خوراک ورودی پروژه SO و محصولات تولید شده ی این پروژه را نشان می دهد :
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.