شرکت تامین سرمایه امید در روزهایی که اقبال و توجه به بازار سرمایه زیاد شده، تلاش کرده تا با طراحی سامانه آکادمی مالی، سواد مالی سرمایه گذاران را افزایش دهد.
بورس24 : شرکت تامین سرمایه امید در روزهایی که اقبال و توجه به بازار سرمایه زیاد شده، تلاش کرده تا با طراحی سامانه آکادمی مالی، سواد مالی سرمایه گذاران را افزایش دهد. بورس24 در خصوص جزئیات آن با حبیب رضا حدادی مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امید گفتگو کرد که به شرح زیر است.
*ضرورت تأسیس و رسالت آکادمی مالی امید چیست؟
در طی سالهای اخیر بازار سرمایه با استقبال گستردهای از سوی عموم مردم مواجه بوده است. میل و اشتیاق به سرمایهگذاری در بورس اوراق بهادار، موجب شده است اغلب سرمایهگذاران بدون داشتن اطلاعات جامع و کافی و در قالب رفتارهای دستهجمعی، شخصاً اقدام به خرید و فروش سهام نمایند. گاهاً مشاهده میشود سرمایهگذاران بنا به اینکه گروه بزرگی از سایر معاملهگران در صف خرید و یا فروش سهمی قرار گرفتهاند، اقدام به تقلید از آنها میکنند. متأسفانه افراد سودجویی در بازار اوراق بهادار وجود دارند که منفعت آنها در ایجاد صفهای خرید و فروش و افزایش و کاهشهای بیمنطق قیمت اوراق بهادار است. مثالی که بیان شد صرفاً یکی از خطاهایی است که معاملهگرانِ اوراق بهادار ممکن است دچار آن شوند. خطاهای دیگری از این نوع در رفتار معاملاتِ سرمایهگذاران وجود دارد که ناشی از کمبود سواد مالی در آنهاست. کمبود سواد مالی منجر میشود تصمیمهای سرمایهگذاران در خرید و فروش سهام با رفتارهای هیجانی و احساسی توأم باشد و موجب از بین رفتن بخش بزرگی از سرمایۀ آنها شود. شرکت تأمین سرمایۀ امید بر همین اساس و بنابه مسئولیتپذیری اجتماعی خود و همچنین در راستای رویکردهای سازمان بورس و اوراق بهادار، با هدف ارتقای فرهنگ سرمایهگذاری و سواد مالی در عموم شهروندان، از سال 1398 اقدام به طراحی و پیادهسازی سامانۀ سنجش و آموزش سواد مالی با عنوان «آکادمی مالی امید» نموده است.
این سامانه تحت نظارت مستقیم شرکت تأمین سرمایۀ امید با بهرهگیری از نیروی متخصص مالی و با تحصیلات دانشگاهی در رشتههای مرتبط و نیز دارای تجربۀ عملی در حوزۀ بازار سرمایه، فعالیت مینماید. بعلاوه، آکادمی مالی امید از تجارب اساتید صاحبنظر در حوزۀ مالی و بازار سرمایه در کشور بهرهمند میشود.
در این سامانه کاربران قادر خواهند بود با شرکت در آزمونهای تعیین سطح که به صورت آنلاین برگزار میشود، سطح سواد و دانش مالی خود را بیازمایند و گواهینامۀ مجازی سواد مالی در سه سطح مقدماتی، متوسط و یا پیشرفته دریافت نمایند. همچنین علاقمندان میتوانند به تناسب سطح سواد مالی خود، از آموزشهای مربوطه در راستای افزایش دانش مالی به دو صورت حضوری و مجازی بهرهمند شوند و بدین صورت خواهند توانست سطح دانش مالی خود را در خصوص سرمایهگذاری در بورس ارتقا بخشند.
*سواد مالی چیست و اهمیت آن در بازارهای مالی به چه میزان است؟
در سالهای اخیر، «سواد مالی» همواره به عنوان یکی از موضوعات اصلی در محافل تخصصی آموزشی، مالی و اقتصادی کشورهای مختلف مطرح بوده است که میتوان آن را به صورت «ترکیبی از آگاهی، دانش، مهارت، نگرش و رفتار لازم برای تصمیمگیریهای مالی جهت نیل به رفاه مالی» تعریف نمود. اهمیت سواد مالی زمانی بیشتر پدیدار میشود که از نظر سازمان یونسکو، سواد مالی به عنوان یکی از معیارهای داشتن سواد به معنای «توانایی مدیریت مالی خانواده، دانستن روشهای پسانداز و توازن دخل و خرج» معرفی شده است.
بر اساس مطالعات انجامشده هر چند تمرکز عمدهای بر آموزش سواد مالی تاکنون در سراسر جهان پدید آمده و ارزیابی سواد مالی مورد استقبال قرار گرفته است، اما همچنان جایگاه آموزش و ارزیابی سواد مالی حتی در کشورهای پیشرفته جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است. همین موضوع سبب شده است تا در کشور ما نیز، سرمایهگذاران و سرمایهپذیران ناآگاه به سواد مالی کافی، قادر به استفادۀ کامل از بازارهای مالی و انتخاب درست و بههنگام در تصمیمهای سرمایهگذاری خود نباشند.
شرکت تأمین سرمایۀ امید به منظور مسئولیتپذیری اجتماعی خود و در راستای رفع خلاء مذکور درصدد برآمده تا با تکیه بر پتانسیل علمی و عملی نیروی کارآزموده به توسعۀ دانش مالی در سطح کشور بپردازد و در راستای بهبود تصمیمهای مالی و انتفاع علاقهمندان به فعالیت در بازارهای مالی و نیز کمک به بهبود بخش مالی اقتصاد کشور، اقدام به راهاندازی «آکادمی مالی امید» نماید تا بتواند از این رهگذر، به سهم خود گامی هر چند کوچک برای ارائه خدمات مختلف در این زمینه بردارد.
*چه خدماتی در این آکادمی به علاقهمندان ارائه میشود؟
در این آکادمی خدمات مختلفی به کاربران ارائه میشود که از آن جمله میتوان به سنجش آنلاین سواد مالی از طریق برگزاری آزمونهای منظم ارزیابی و آموزش سواد مالی در سه سطح مقدماتی، متوسطه و پیشرفته در قالب مقالات، اسلایدها و ویدئوهای آموزشی در کنار ارائه کلاسهای حضوری و دورههای آموزشی برای افراد علاقهمند با دعوت از اساتید برجستۀ مالی و اقتصادی اشاره کرد. ضمن آنکه علاقهمندان میتوانند از پایگاه دادۀ این آکادمی، «دیکشنری تخصصی مالی امید» و برترین کتب معرفیشده در این حوزه به منظور افزایش تسلط خود بر مباحث مرتبط بهرهمند شوند. همچنین، امکان ارائه مشاورۀ مدیریت ریسک و سرمایهگذاری به افراد حقیقی و حقوقی نیز در این آکادمی فراهم آمده است. علاقهمندان برای آشنایی هر چه بیشتر با خدمات قابل ارائه در این آکادمی میتوانند به تارنمای آکادمی به نشانیwww.omidfa.ir مراجعه نمایند.
* سطح علمی آکادمی را چگونه ارزیابی می کنید؟
«آکادمی مالی امید» مفتخر است، ضمن همکاری با نهادهای تخصصی از جمله انجمن مهندسی مالی ایران، مرکز پژوهشی مهندسی مالی و سرمایهگذاری بازارساز و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی معتبر، همواره از رهنمودهای اساتید صاحبنظر در این حوزه نیز بهرهمند گردد که این موضوع سبب غنای علمی آکادمی شده است.
*اهداف و چشمانداز آکادمی مالی امید چیست؟
پرورش نیروی متخصص در حوزۀ مالی و سرمایهگذاری در بازارهای مالی و کمک به فارغالتحصیلان دانشگاهی در حوزۀ علوم مالی و آمادهسازی آنها برای ورود به بازار کار با همکاری و مشارکت با دانشگاههای برتر کشور، برگزاری دورههای آمادگی برای آزمونهای گواهینامههای حرفهای داخلی و بینالمللی، ارائۀ مشاوره در حوزۀ پیادهسازی مدیریت ریسک سازمانی و همچنین مشاورۀ سرمایهگذاری و تبدیلشدن به بزرگترین آکادمی مالی در سطح کشور از جمله اهداف این آکادمی در سالهای پیش رو است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.