Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 228

نایب رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: التهاب بازار فولاد از بهمن ماه ۱۳۹۸ آغاز شده است و تا اوایل خرداد ماه ۱۳۹۹، یعنی زمان مدیریت معاون معدنی وزارت صمت بر حوزه تنظیم بازار محصولات فولادی، ادامه داشت که دلیل اصلی آن ابطال سریالی معاملات بورس و اجرای سیاست قیمت گذاری دستوری محصولات توسط معاونت معدنی این وزارتخانه بوده است.

کاهش التهاب در بازار فولاد با نزدیک شدن قیمت بورس کالا به بازار آزاد

بورس24 : نایب رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: التهاب بازار فولاد از بهمن ماه ۱۳۹۸ آغاز شده است و تا اوایل خرداد ماه ۱۳۹۹، یعنی زمان مدیریت معاون معدنی وزارت صمت بر حوزه تنظیم بازار محصولات فولادی، ادامه داشت که دلیل اصلی آن ابطال سریالی معاملات بورس و اجرای سیاست قیمت گذاری دستوری محصولات توسط معاونت معدنی این وزارتخانه بوده است.

بهادر احرامیان، نایب رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: التهاب بازار فولاد به بهمن ماه 1398 بر می گردد.

وی در خصوص التهاب ایجاد شده در بازار محصولات فولادی پس از رشد بهای دلار در بازار آزاد و ادعای معاون معدنی وزارت صمت در خصوص شروع این التهابات از زمان کنار رفتن وی از حوزه تنظیم بازار گفت: همه فعالان بازار فولاد شاهد این اتفاق بوده اند که بازار محصولات فولادی از خرداد ماه امسال، در حالی دچار هیجان و التهاب شد که بهای ارز در این مدت با افزایش همراه بوده است؛

احرامیان اضافه کرد: البته این التهاب تنها به بازار فولاد محدود نبوده و سایر کالاها اعم از طلا، سکه، خودرو و سایر کالاها نیز تحت تاثیر رشد بهای ارز دچار نوسانات مثبت شده‌اند. اما مسئله اصلی در خصوص بازار فولاد این است که التهابات اصلی در این بازار نه از خرداد ماه، بلکه از بهمن ماه سال گذشته ایجاد شده است.

نایب رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: دلیل اصلی بروز التهابات بازار فولاد، ابطال سریالی معاملات محصولات فولادی در بورس و نیز اجرای سیاست های قیمت گذاری در این بازار بوده که این اتفاق خیلی قبل‌تر از التهاب ارزی بروز کرد. در واقع بازار فولاد به تنهایی ملتهب بوده و التهابات ارزی دلیل اصلی آن نیست.

تعجب فعالان بازار از سیاست های اتخاذی

وی اظهار داشت: از بهمن ماه سال گذشته، صحبت های جدیدی درباره تنظیم بازار فولاد از سوی آقای اسماعیلی، در معاونت معدنی وزارت صمت مطرح شد که این سخنان، برای ما و سایر فعالان بازار که طی دو تا سه دهه در این بازار فعال بوده ایم، تازگی داشت و آن، ملاک قرار دادن قیمت های دستوری برای تنظیم بازار محصولات فولادی بود.

احرامیان افزود: حال آنکه همواره قیمتی که یک کالا به دست مصرف کننده نهایی می رسد، ملاک تنظیم بازار قرار می‌گرفت. اما در بازه زمانی بهمن ماه سال گذشته تا خرداد ماه امسال و با اجرای سیاست های دستوری آقای اسماعیلی، قیمت های بورس به صورت دستوری تعیین شد و به دنبال آن، دولت رسما پذیرفت که با اجرای این سیاست ها در تعیین قیمت محصولات فولادی، یک فاصله قیمتی قابل توجه بین بورس و بازار آزاد ایجاد خواهد شد.

نایب رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه تا آن زمان، فعالان بازار چنین سیاستی برای تنظیم بازار و مداخله در ساز وکارهای معاملات مشاهده نکرده بودند، گفت: همواره قیمتی که کالا به دست مصرف کننده نهایی می رسد، ملاک تنظیم بازار بود و در پی سیاست های اتخاذ شده در طول این 5 ماه، فاصله قیمتی زیادی بین نرخ های بورس با بازار آزاد اتفاق افتاد.

وی اضافه کرد: ما هم به عنوان تولیدکننده و فعال بازار فولاد مخالف آن بودیم. زیرا سود ناشی از این اختلاف قیمت به جای تولیدکننده و سهامدارانش، عاید عده ای دلال و واسطه می شد و در واقع، معاونت معدنی وزارت صمت با سیاست های خود فعالیت های دلالی را در بازار تسهیل می کرد.

بازگشت آرامش با کنار رفتن معاونت معدنی از حوزه تنظیم بازار

احرامیان با بیان اینکه با کنار گذاشتن معاونت معدنی وزارت صمت از حوزه تنظیم بازار، محصولات فولادی از خرداد ماه امسال به روال عادی و طبیعی خود بازگشت، تصریح کرد: از خرداد ماه امسال که دخالت های معاونت معدنی وزارت صمت در بازار فولاد اعمال نشد، بازار به آرامش رسید و انتظار می رود طی روزهای آتی و با اقدام به موقع بانک مرکزی به عنوان بازارساز در حوزه ارز جهت رفع التهابات قیمتی دلار، بازار محصولات فولادی به عنوان یکی از اولین بازارهایی خواهد بود که به تعادل خواهد رسید.

التهابات چند برابری در صورت تداوم سیاست های دستوری سابق

نایب رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد، از افزایش فاصله قیمتی بین بورس و بازار آزاد محصولات فولادی در صورت ادامه سیاست های اتخاذ شده معاونت معدنی وزارت صمت در این بازار سخن گفت و افزود: در صورتی که سیاست های آقای اسماعیلی در بازار ادامه پیدا می کرد، این فاصله قیمتی نسبت به ماه های گذشته بیشتر می‌شد و شاهد التهابات چند برابری نسبت به شرایط کنونی بودیم. حال آنکه در حال حاضر به محض اینکه التهاب ارزی تعدیل شود، بازار فولاد نیز به آرامش رسیده و حتی با کاهش قیمت ها نیز رو به رو خواهد شد.

منبع: اقتصادآنلاین

منبع خبر: سازمان تحلیلی - خبری بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24