Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

نخستین نشست خبری حسن قالیباف اصل، در سمت ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار در روز جاری برگزار شد. قالیباف اصل که از ۲۴ فروردین ماه سال جاری سکان مدیریت این سازمان را برعهده گرفت، از زمان ورود خود، در نقش نهاد ناظر به خوبی توانست کنترل بازار را در دست بگیرد و با عدم دخالت این نهاد در بازار، حرکت بورس به صورت خودجوش و سهامدار محور رو به جلو پیش رفت.

رییس سازمان بورس خبر داد؛ ورود ۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس در سال ٩٩

بورس24 : نخستین نشست خبری حسن قالیباف اصل، در سمت ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار در روز جاری برگزار شد. قالیباف اصل که از ۲۴ فروردین ماه سال جاری سکان مدیریت این سازمان را برعهده گرفت، از زمان ورود خود، در نقش نهاد ناظر به خوبی توانست کنترل بازار را در دست بگیرد و با عدم دخالت این نهاد در بازار، حرکت بورس به صورت خودجوش و سهامدار محور رو به جلو پیش رفت.

قالیباف با ورود خود به بازار برخی موارد نیمه جان و حتی اضافه را که شاید به پاشنه آشیل بازار مبدل می شدند از سر راه بازار برداشت، به طور مثال،  ریال را از گردونه معاملات بورس حذف کرد و نمادهای بورسی فقط با واحد تومان  معامله می شوند، که این اتفاق موجب  شد، بار روی هسته معاملات کاهش پیدا کند.

همچنین در  این  دوره از  تصدی اش، آخرین مقررات تصویب شده  در رابطه با تغییر قوانین و مقررات زیرساخت‌های معاملات سهام که موجب ریزش آن مقطع بازار بود ، اجرا نشد که به نوبه خود مسیر بازار را هموار و ثابت کرد.

در این نشست خبری که با حضور انبوهی از خبرنگاران برگزار شد، در خصوص موضوعات مختلف ساختاری، بازار، هسته معاملات،  تعاملات سازمان با سایر نهادها، قیمت گذاری دستوری، عرضه های اولیه و سایر موارد صحبت شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داده شد.

از وکالتنامه های غیر رسمی تا ضرر سهامداران

حسن قالیباف اصل رییس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز در نشست خبری با خبرنگاران در واکنش به سوال خبرنگار بورس24 در مورد موضوع اخذ وکالتنامه های غیر رسمی و غیر متعارف توسط  هیات مدیره برخی شرکت ها از جمله شرکت سیمان مجد خواف گفت: اگر سهامدار وکالت بدهد و دچار ضرر و زیان شود، نمی تواند شکایت کند چون خودش وکالت داده است.

قالیباف گفت: اگر سازمان بورس وارد بحث‌ وکالت ها  می شود، برای این است که با تخلفات و اقدامات غیر قانونی برخورد کند .

جعفر جمالی، معاونت حقوقی سازمان بورس نیز پاسخ به این سوال گفت: عده ای از سهامداران شکواییه را به سازمان بورس تسلیم کردند ولی در مورد کیس خاص فعلا توضیحی نمی دهیم.

وی افزود: در مورد وکالتنامه ها قضیه از این قرار است که برخی از سهامداران به سهامداران دیگر برای اعمال رای نمایندگی دادند ؛ پس برای این اقدام از منظر حقوقی ایرادی وارد نیست اما وظیفه هیات رییسه مجمع آن است که اعتبار وکالتنامه ها را چک کنند که آیا تاریخ وکالت ها قابل استناد است و آیا در وکالت عادی، وکیل عزل شده یا خیر، بنابراین چنانچه سازمان بورس با تخلفاتی در این زمینه مواجه شود، قاطع برخورد خواهد کرد .

بالاخره قیمت گذاری دستوری حذف می شود؟ !

وی در پاسخ به سوال خبرنگار بورس24 ، مبنی بر حذف قیمت گذاری دستوری محصولات در بورس کالا علی الخصوص ورق فولاد گفت:  ستاد تنظیم بازار اختیارات فرادستگاهی دارد که در قانون هم دیده شده است.  تضمین اینکه  در دستور کار شورا است، به هر حال کالایی که وارد بورس می شود به هر حال باید با مکانیزم  بورس معامله شود. 

قالیباف گفت: صحبت هایی را با ستاد تنظیم بازار،  وزارت صنعت معدن تجارت داشته ایم ، که هنوز جمع بندی نهایی نشده،  بورس کالا هم پیگیر این موضوع است، که دنبال  این موضوع هستیم که حل و فصل شود.قیمت کالاها در بورس کالا باید براساس مکانیزم بورس و عرضه و تقاضا انجام شود و ما مخالف قیمت گذاری دستوری هستیم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: پاسخگویی و شفافیت از اولویت های سازمان بورس و اوراق بهادار است. فراموش نکنیم که سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر متولی شفافیت بازار سرمایه است، بنابراین خود این نهاد باید پاسخگو باشد و شفاف عمل کند.

وی ادامه داد: بخشی از شفافیت بازار سرمایه محصول تلاش رسانه ها است و سازمان بورس تعامل بیشتر با رسانه ها را در دستور کار خود قرار داده است.

قالیباف افزود: توجه آحاد جامعه به بورس معطوف شده و در این شرایط، به فرهنگ سازی، آموزش و ارتقا دانش مالی بیش از گذشته نیاز داریم و همراهی رسانه ها با نهاد ناظر بازار سرمایه راه گشای سختی ها است. امیدوارم با کمک رسانه ها شاهد افزایش آگاهی عمومی جامعه نسبت به سرمایه گذاری صحیح در بازار سرمایه باشیم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزایش نقدشوندگی، بهبود زیر ساخت های مبتنی بر فن آوری اطلاعات، ارتقای سواد مالی، توسعه منابع انسانی و افزایش نقش بازار سرمایه در تامین بنگاه های اقتصادی را از اهداف مهم سازمان بورس دانست و افزود: شاخص نقد شوندگی بازار سرمایه رشد چشمگیری را تجربه کرده با این حال سازمان بورس با توسعه نهاد ها و ابزارهای مالی جدید به دنبال بهبود این شاخص است.

رییس سازمان بورس ادامه داد: مقررات صندوق توسعه تامین‌مالی مصوب و ابلاغ شده است تا به سهام شناور بازار کمک کند. 

قالیباف اصل افزود: افزایش ظرفیت تامین مالی از مهم ترین رسالت ها و فلسفه وجودی بازار سرمایه است و در سال ۹۹ هم انتشار اوراق بدون ضامن در بازار سرمایه برای شرکت هایی که رتبه بندی سطح بالا دریافت کرده اند اجرایی شد.

وی اظهار داشت: ارتقای جایگاه بین المللی بازار سرمایه ایران هم از جمله اهداف جاری سازمان است. همچنین افزایش سواد مالی در کشور هم از راهبردهای ویژه نهاد ناظر است.

رییس سازمان بورس تاکید کرد: ارتقای سلامت نظام بازار به صورت خاص در سازمان بورس در جهت ارتقای شفافیت عملیاتی می شود و در عین حال کنترل و پایش ریسک، اصلاح قوانین و مقررات هم در دستور کار قرار دارد.

قالیباف اصل گفت: لایحه ارتقای نظام مالی در دستور کار قرار دارد تا با بررسی کانون ها و فعالان بازار سرمایه به صورت یک برنامه مهم در بازار سرمایه عملیاتی شود.

در ٣ ماه اول امسال محقق شد؛ ورود ۵٠ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بازار سرمایه

وی در خصوص آمار ورود نقدینگی به بازار سرمایه اظهار گفت:  سال ۹۸ به میزان ۳۰‌ هزار میلیارد تومان وارد این بازار شد که در ۳ ماه ابتدایی امسال این رقم به ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. 

قالیباف در مقایسه سه ماه ۹۹ با سال گذشته عنوان کرد: ارزش معاملات کل سال ۹۸ ، رقم ۸۳۰ هزار میلیارد تومان بوده است که در حال حاضر به ۸۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی ادامه داد: تعداد کدهای صادره در کل سال پیش ۸۲۰هزار کد بوده که در سه ماهه نخست امسال به یک میلیون و ۶۰۰ هزار کد رسیده است.

رییس سازمان بورس تاکید کرد: تسهیل ورود و پذیرش شرکت ها به بازار سرمایه در سطح کلان کشور مطرح و پیگیری شد تا تسهیل گری برای اینگونه شرکت ها ایجاد شود و یک‌ امتیاز مالیاتی نیز به شرکت ها داده می شود تا بتوانند تامین مالی آسان انجام دهند.

سه ماموریت مهم اقتصادی به نام بازار سرمایه قالیباف با اشاره به اینکه از ۱۵ سال پیش تا کنون اجرای سه ماموریت مهم به بازار سرمایه کشور سپرده شده است، افزود: موضوع واگذاری سهام دولتی، آزاد سازی سهام عدالت و افزایش نقش بورس در تامین مالی بخش مولد اقتصاد سه ماموریت مهم بازار سرمایه در ۱۵ سال گذشته بود و اتمام این ماموریت ها رسالت نهاد ناظر بازار سرمایه است.

رییس سازمان بورس در ادامه این نشست خبری، ضمن اشاره به برخی اختلالات هسته معاملات، گفت: برای بهبود اوضاع در این زمینه، دو اقدام کوتاه مدت و بلند مدت در دستور کار نهاد ناظر بازار قرار دارد. در گام اول و در اقدام کوتاه مدت به دنبال خرید نرم افزار لازم هستیم. اما قطعا این اقدام کافی نیست. همچنین در اقدام پایدار و بلند مدت سامانه معاملاتی ملی، طراحی و بهره برداری از آن عملیاتی خواهد شد.

دبیر شورای عالی بورس به موضوع اصلاح حد دامنه نوسان و حجم مبنا اشاره کرد و گفت: اصلاح حد دامنه نوسان و حجم مبنا نیاز به مطالعه بیشتر دارد اما مطالعات آن آغاز شده و امکان اصلاح آن وجود دارد.

در بازار رانت وجود دارد؟ خیر

وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال برخورداری از رانت اطلاعاتی در بازار سرمایه وجود دارد یا خیر؟ گفت: اطلاعات شرکت ها به سرعت و مستقیم روی سامانه کدال قرار می گیرد و شرکت ها حداقل ۱۶ مرتبه در سال گزارش های مالی خود را در کدال منتشر می کنند. بازار سرمایه نماد شفافیت اقتصاد کشور است و احتمال برخورداری از رانت اطلاعاتی در این بازار نزدیک به صفر است.

قالیباف افزود: هرکسی در هرجایی و با هر ابزاری در بازار سرمایه اختلال ایجاد کند، دستکاری قیت انجام دهد یا توسط هر فردی حق سهامداران نادیده گرفته شود نهاد ناظر بازار سرمایه به موضوع ورود می کند.

ثبت نام ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در سجام

رییس سازمان بورس خاطرنشان کرد: تعداد کدهای معاملاتی در سال ۹۸ به میزان ۸۲۰ هزار کد معاملاتی بوده و این در حالی است که در سه ماه ابتدایی سال ۹۹ این عدد به یک میلیون و ۶۰۰ هزار کد معاملاتی رسیده است. در سال ۹۸ دو میلیون و ۹۵۰ هزار نفر در سجام ثبت نام کردند که در سال ۹۹ به ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده که بیش از ۶ میلیون نفر احراز هویت هم شده اند.

قالیباف اصل در خصوص اقدام مثبت بورس کالا در حوزه معاملات گواهی سپرده سکه طلا اظهار داشت: پس از رشد قیمت سکه طلا در معاملات گواهی سپرده کالایی بورس کالا، با اقدام مثبت بورس کالا و دو روز مچ نشدن معاملات گواهی سپرده سکه و ثبت قیمت های بالاتر سکه در کف بازار، اثبات شد که گواهی سکه به بازار نقدی خط نمی دهد.

وی با بیان اینکه توقف معاملات آتی سکه نیز اقدام درستی نبود و نباید این اتفاق می افتاد، گفت: مزایای بهره گیری از اوراق مشتقه در بازار سکه برای بازار سرمایه و اقتصاد، شفافیت بازار و قیمت ها، کاهش هزینه های معاملاتی و مدیریت صحیح بازار است. بر همین اساس اعتقاد دارم معامله در جایی مثل بورس کالا که یک سازوکار نظام یافته است می تواند به بانک مرکزی هم کمک کند. دلیل آن هم این است که در بازار خارج از بورس به دلیل عدم وجود یک سازوکار شفاف و یکپارچه نمی توان اسپرد قیمتی را کنترل کرد؛ در بازار سنتی و صرافی هم مراجعه کنید دامنه مظنه خرید و فروش متفاوت بوده و حتی به ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان هم می رسد. اما این هزینه ها در بورس کالا وجود ندارد و هزینه معاملات هر سکه اندک و در حد ۹ هزار تومان است.

قالیباف اصل در خصوص مزایای معاملات آتی سکه برای بازار سرمایه و اقتصاد کشور گفت: باید به این نکته اشاره کرد که سکه طلا یک دارایی سرمایه ای و مورد علاقه خانواده های ایرانی محسوب می شود و به هر میزان این محصول ارزشمند در یک بازار نظام یافته و شفاف مثل بورس کالا معامله شود، بهتر است.

وی گفت: بورس کالا باید برای معاملات آتی سکه برنامه ریزی کند تا به کمک هم بتوانیم معاملات آتی سکه را دوباره احیا کنیم.

رییس سازمان بورس به بازار ارز اشاره کرد و گفت: در خصوص مدیریت بازار ارز نیز همین شرایط وجود دارد؛ به طوری که اگر بخواهیم قیمت ارز را مدیریت  کنیم بدون در اختیار داشتن ابزارهای مشتقه باید با عرضه ارز به صورت فیزیکی این هدف را محقق کرد. اما در بازار مشتقه دیگر نیازی به در اختیار داشتن ارز فیزیکی نیست؛ از این رو، بانک مرکزی می تواند از این ابزار بهترین استفاده را برای مدیریت بازار سکه و ارز داشته باشد.

حمایت از توسعه صندوق های کالایی

وی در خصوص متنوع سازی پرتفوی سرمایه گذاران از طریق توسعه صندوق های کالایی اظهار کرد: توسعه بورس های کالایی و تنوع بخشی به ابزارهای آن ها جزو برنامه های سازمان بورس قرار دارد تا هم از ابزارهای مالی حوزه کالایی برای مدیریت ریسک استفاده شود و هم بتوان بخشی از نقدینگی بازار سرمایه را به این سمت هدایت کرد.

قالیباف اصل با اشاره به راه اندازی صندوق های کالایی در بورس کالا ادامه داد: به عنوان مثال بورس کالا اخیرا برای صندوق های سرمایه گذاری کالایی محصولات کشاورزی از سازمان بورس مجوزهای مربوطه را اخذ کرده است که سازمان بورس حامی توسعه صندوق های کالایی است.

عرضه خودرو و مسکن در دست بررسی

وی در خصوص طرح فروش متری مسکن و عرضه خودرو در بورس کالا نیز اظهارداشت: طرح فروش متری مسکن در بورس کالا و البته راه اندازی بورس املاک در دست طراحی است که پس از ارایه، سازمان این طرح را مورد بررسی قرار خواهد داد. در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا نیز زیرساخت های لازم فراهم بوده و بورس کالا تجربه موفقی نیز در این زمینه داشته است. اما برای عرضه مستمر خودرو در بورس باید طرح پیشنهادی به سازمان ارایه شده و جزییات آن بررسی شود.

دی در مورد عرضه اولیه شرکت ها گفت: پذیرش ها برای انجام عرضه اولیه سرعت خواهد گرفت.حدود ۱۰۰ شرکت در حال بررسی برای پذیرش در فرابورس و حدود ۴۰ شرکت در حال بررسی برای پذیرش در بورس هستند.به طول انجامیدن پذیرش شرکتها بیشتر به عهده خود شرکتهاست.

وی در مورد ایجاد تابلوی برتر گفت: تابلوی برتر اگر بتواند به نقدشوندگی وشفافیت کمک کند باید مورد بررسی قرار بگیرد.

بورس مالیات می دهد، مالیات بر عایدی چرا؟

قالیباف افزود: در مورد زیرساخت‌های فنی برای برگزاری مجامع الکترونیکی فراهم شده است. همچنین مالیات بر عایدی سرمایه زمانی معنی پیدا می‌کند که مالیات پرداخت نشود، در حالیکه در بورس مالیات نزد ناشر پرداخت می شود.

 به گفته وی، در حال بررسی راه هایی برای افزایش فراوانی اطلاعات بازار سرمایه هستیم.در خصوص صدور مجوزها برای تاسیس کارگزاری ها محدودیتی وجود ندارد.

قالیباف به سهامداران تازه وارد توصیه کرد: بهتر است تازه واردان از روش های غیرمستقیم به سهامداری بپردازند. استفاده از سبدگردان ها، صندوق های سرمایه گذاری، شرکت های مشاور سرمایه گذاری برخی از این روش ها هستند.

منبع خبر: سازمان تحلیلی - خبری بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24