مصرف نفت آمریکا با خروج تدریجی اقتصاد این کشور از محدودیتهای قرنطینه، روند رو به رشدی پیدا کرده و به صنعت نفت این امید را داده که از پایینترین مقطع سیکل فعلی عبور کرده است.
بورس24 : مصرف نفت آمریکا با خروج تدریجی اقتصاد این کشور از محدودیتهای قرنطینه، روند رو به رشدی پیدا کرده و به صنعت نفت این امید را داده که از پایینترین مقطع سیکل فعلی عبور کرده است.
پیش بینی میشود مصرف نفت در سایر اقتصادهای بزرگ دیگر که به تدریج در حال خروج از قرنطینه هستند به شکل مشابه آمریکا بهبود پیدا کند و احتمالا بازار نفت در سه ماهه سوم دچار کمبود عرضه خواهد شد.
در بیشتر موارد، روند احیای تقاضای نفت با ازسرگیری فعالیت بخشهای تولید، ساخت و ساز و حمل بار هدایت میشود.
مصرف بنزین هم با تغییر الگوی رفت و آمد و استفاده از خودروهای شخصی به جای حمل و نقل عمومی به دلایل سلامتی، افزایش پیدا خواهد کرد اما در مجموع رشد مصرف به دلیل عدم سفرهای تفریحی، محدود خواهد بود.
اما استفاده از سوخت جت احتمالا برای مدت طولانی پایین خواهد ماند زیرا ادامه قرنطینه و فشار برای تدابیر فاصله گذاری اجتماعی در هواپیماها، مانع از این خواهد شد که برنامههای پرواز راحت ازسرگرفته شوند. نتیجه، افزایش تقاضای نسبی برای سوختهای سبک مانند بنزین در مقایسه با سوختهایی مانند دیزل و به خصوص سوخت جت خواهد بود و سیستم پالایش ناچار خواهد بود خود را با این وضعیت وفق دهد.
طبق برآورد اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در آمریکا حجم فرآوردههای نفتی که اخیرا به بازار داخلی عرضه شد، ۱۶.۸ میلیون بشکه در روز بود. حجم عرضه شده حدود سه میلیون بشکه در روز در مقایسه با اوایل آوریل رشد داشت اما همچنان حدود پنج میلیون بشکه در روز کمتر از سطح پیش از بحران شیوع ویروس کرونا است.
اگر اقتصادهای بزرگ به روند خروج تدریجی از قرنطینه ادامه دهند، میزان افت مصرف جهانی نفت از ۲۵ تا ۳۰ میلیون بشکه در روز در اوایل آوریل به ۱۲ تا ۱۵ میلیون بشکه در روز تا پایان ژوئن کاهش پیدا خواهد کرد. اما در آغاز ژوییه، با فرض این که اعضای گروه اوپک پلاس به محدودیت تولید خود ادامه دهند و تولید نفت شیل آمریکا تحت تاثیر قیمتهای اندک، پایین رود، مصرف جهانی نفت از میزان تولید فراتر خواهد رفت.
در این سناریو، ذخایر جهانی نفت در سه ماهه دوم به اوج خود خواهد رسید و در طول سه ماهه سوم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
بر اساس گزارش رویترز، فعلا به نظر میرسد که نفت از دشوارترین مقطع سیکل خود عبور کرده و احیای تدریجی در افق دیده میشود به شرط این که دور دوم قرنطینه اعمال نشود و رشد قیمتها تولیدکنندگان را برای بالا بردن سطح تولید وسوسه نکند.
منبع: ایسنا
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.