هر روز شاهد ابطال معاملات در بازار هستیم ، ناظر کوچک و بزرگ نمی شناسد و بنیادی و غیر بنیادی هم فرقی ندارد. معاملات هر نمادی که صلاح بداند را باطل می کند، منطق این گونه اقدامات هم برای بیشتر بازار مشخص نیست. اما دومینوی ابطال یا عدم تائید معاملات یک گام هم جلوتر رفته و الان به برخی از سهامداران درصدی نیز اجازه جا به جایی سهم نمی دهند!! یک کارشناس : چنانچه قرار است بر اساس عرضه و تقاضا سهمی چه یک درصد و چه ۱۰ درصد متقاضی و فروشنده داشته باشد اما امکان معامله وجود نداشته باشد، قطعا بازار معنایی نخواهد داشت و تبدیل به همان خرید و فروش های وکالتی که پیش از این وجود داشته می شود. عمده دلیل مخالفت اهالی بازار با این مسئله همین است بلوکه شدن پول سهامدار بالای یک درصد در نمادها و کاملا اعمال سلیقه کردن ناظر فرابورس در خصوص فروش آن ها از جمله این دلایل است...
بورس24 : هر روز شاهد ابطال معاملات در بازار هستیم ، ناظر کوچک و بزرگ نمی شناسد و بنیادی و غیر بنیادی هم فرقی ندارد. معاملات هر نمادی که صلاح بداند را باطل می کند، منطق این گونه اقدامات هم برای بیشتر بازار مشخص نیست. اما دومینوی ابطال یا عدم تائید معاملات یک گام هم جلوتر رفته و الان به برخی از سهامداران درصدی نیز اجازه جا به جایی سهم نمی دهند.
بر اساس بخشنامه ای که از سوی فرابورس منتشر شده معاملات بیش از یک درصد بازار پایه فرابورس با نظارت ناظر صورت گرفته و اکثر این معاملات به تشخیص همین نهاد متوقف و یا ابطال می شوند ، موضوعی که نارضایتی سهامداران این بازار را طی روزهای اخیر به همراه داشته است.
محمد پورتدین کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با بورس24 در خصوص متوقف یا ابطال کردن معاملات سهام درصدی در بازار پایه فرابورس گفت: در حقیقت این موضوع به عدم شفافیت صورت های مالی و تعهدی مربوط است که سهامداران زمان درج در بازار پایه به فرابورس ارائه کرده اند.در واقع قصد فرابورس از انجام چنین اقداماتی این است که معاملات بیش از یک درصد را در این بازار محدودتر کند.
او در ادامه تصریح کرد: یکی از دلایلی که سبب شد فرابورس چنین بخشنامه ای را صادر کند، این بوده که طی ۶ ماه گذشته دخالت و دستکاری هایی در بازار پایه در خصوص قیمت ها رخ داد بر همین اساس نیز این محدودیت ایجاد شد تا امکان دوباره این گونه اقدامات از بین رفته و مجددا تکرار نشود. در حقیقت اشخاص با سهامدارانی که بیش از یک درصد سهام شرکتی را داشتند هماهنگ کرده و قیمت سهمی را تا میزان مشخصی افزایش می دادند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان این که با صدور این بخشنامه عرضه ها در این بازار با کنترل فرابورس محدود شد، افزود: فرابورس با اتخاذ چنین تصمیم هایی و ایجاد محدودیت ها قصد دارد متقاضیان این بازار را کاهش دهد. اما با همه این ها معتقد هستم که این قوانین باید ملغی شوند. چرا که ساز و کار بازار عرضه و تقاضا است اما اینگونه دخالت ها اساس عملکرد بازار را زیر سوال می برد.
او تصریح کرد: چنانچه قرار است بر اساس عرضه و تقاضا سهمی چه یک درصد و چه ۱۰ درصد متقاضی و فروشنده داشته باشد اما امکان معامله وجود نداشته باشد، قطعا بازار معنایی نخواهد داشت و تبدیل به همان خرید و فروش های وکالتی که پیش از این وجود داشته می شود. عمده دلیل مخالفت اهالی بازار با این مسئله همین است بلوکه شدن پول سهامدار بالای یک درصد در نمادها و کاملا اعمال سلیقه کردن ناظر فرابورس در خصوص فروش آن ها از جمله این دلایل است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.