Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

سازمان اقتصادی کوثر بیش از ٧۵ درصد پرتفوی خود را وارد بازار سرمایه کرده و هلدینگ کشاورزی کوثر نیز از روز چهارشنبه ٢١ اسفند ٩٨ وارد بورس خواهد شد. قائم‌ مقام این سازمان و مدیران هلدینگ کشاورزی کوثر نیز امروز...

درباره نقشه راه سرمایه گذاری کشاورزی کوثر در بازار سهام

بورس24 : اولین و بزرگ‌ ترین عرضه اولیه مجموعه بزرگ کشاورزی در بازار سرمایه طی سال 98 سازمان اقتصادی کوثر بیش از 75 درصد پرتفوی خود را وارد بازار سرمایه کرده و هلدینگ کشاورزی کوثر نیز از روز چهارشنبه 21 اسفند 98 وارد بورس خواهد شد.

قائم‌ مقام این سازمان و مدیران هلدینگ کشاورزی کوثر امروز 20 اسفند ماه 98 به تبیین و تشریح کار ویژه‌ های اصلی این مجموعه اقتصادی پرداخته و ضرورت‌ ها و فواید حضور، اقدامات و نقشه راه آتی این سازمان در بورس را تشریح کردند. 

به گزارش روابط عمومی سازمان اقتصادی کوثر؛ روز سه‌شنبه 20 اسفندماه 98 مالک رحمتی، قائم‌مقام و عضو هیئت مدیره سازمان اقتصادی کوثر، جواد وکیلی، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی این سازمان، عبدالامیر باروتکوب، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر و محمدصادق واعظی معاون اقتصادی و امور بین‌الملل این شرکت، در نشستی به‌صورت مجازی به تشریح روند عرضه اولیه شرکت سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر در بازار سرمایه پرداختند. رحمتی امروز و قبل از عرضه اولیه شرکت سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر از هلدینگ­ های زیرمجموعه این سازمان گفت: حقیقتاً فردا سهام یکی از شرکت‌های بزرگ صنعت کشاورزی کشور عرضه می‌شود و این تنها گروهی است که تمامی زنجیره‌های تولید و عرضه را یکجا دارد و امیدوار هستیم که در آینده نه‌چندان دور شاهد رشد این شرکت در بازار سرمایه نیز باشیم.

به پنج دلیل ما در آینده نزدیک اقتصادی قوی خواهیم داشت

قائم مقام سازمان اقتصادی کوثر افزود: با توجه به التهابات موجود در بازار، همواره با چالش‌هایی اقتصادی مواجه بوده و مواجه هستیم. از مهم‌ترین این چالش‌ها می‌توان به وجود نقدینگی زیاد در جامعه اشاره کرد که باعث ایجاد تهدیداتی علیه کشور می‌شود و امروز باید این نقدینگی به سمت بازار سرمایه‌گذاری و به طبع آن تولید هدایت شود. از طرف دیگر در آینده‌ی نه‌چندان دور ما دارای اقتصاد قوی خواهیم بود آن هم به پنج دلیل: دلیل اول اینکه سیاست آزمون‌وخطا دیگر وجود دارد و همه به سیاست اقتصاد مقاومتی رسیده‌اند، دلیل دوم، کم بودن وابستگی بودجه کشور به نفت می‌باشد، تحریم‌ها دلیل دیگری بر این موضوع است و همچنین رویکرد دانش‌بنیان در اقتصاد کشور علی‌الخصوص حوزه ICT و کشاورزی با توجه به موقعیت کشور ازدیگر دلایلی هستند که به قوت اقتصاد ما در آینده نه‌چندان دور منجر خواهد شد.

صنعت کشاورزی تحریم­ پذیر نیست

مالک رحمتی، قائم‌مقام و عضو هیئت مدیره سازمان اقتصادی کوثر به‌عنوان نماینده سهامدار عمده با بیان اینکه تمرکز بر اقتصاد دانش‌بنیان در مجموعه کشاورزی کوثر ظرفیت‌های این مجموعه را دوچندان خواهد کرد، گفت: صنعت کشاورزی تحریم پذیر نیست و شرایط کنونی باعث خودکفایی در این صنعت شده است. این در حالی است که به دلیل کشش عرضه و تقاضا در صنعت کشاورزی ، بازدهی این صنعت همواره در حال افزایش است. وی در ادامه به ظرفیت‌های شرکت سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر اشاره کرد و افزود: برندهای نام آشنایی ازجمله اجداد زربال در این هلدینگ فعال هستند که ارزش نهفته این شرکت را در کنار دارایی‌های دیگر این شرکت تشکیل می‌دهند؛ به‌عنوان نمونه این شرکت 270 هکتار زمین در احمدآباد مستوفی دارد که طرح تأسیس یک گلخانه با محوریت صادرات در این زمین در حال نهایی شدن است که می‌تواند ارزش‌افزوده مضاعفی را برای دارایی‌های "زکوثر" ایجاد کند.

ضرورت صرف فعل «شفافیت» و «مردمی کردن اقتصاد کشور»

عضو هیئت‌مدیره سازمان اقتصادی کوثر افزود: نیاز است اقداماتی برای حفظ بازار سرمایه شکل بگیرد که هم به مردم و هم به دولت بستگی دارد. وی ادامه داد: مردم حمایت‌های خود را با توجه به اقبال به این سمت را انجام داده‌اند که نمونه بارز آن حضور مؤثر و همراهی با عرضه اولی‌ها می‌باشد. از طرف دیگر دولت نیز باید از بازار سرمایه حمایت کند. خوشبختانه سیاست‌های بانک مرکزی در راستای حمایت از بازار سرمایه به‌خوبی پیش می‌رود و همچنین نیاز است وزارت اقتصاد به‌عنوان رأس هرم همراهی‌های لازم را انجام دهد. بخش خصوصی و نهادهای عمومی هم باید وظایفشان را انجام دهند که نمونه آن حضور سازمان‌هایی نظیر سازمان اقتصادی کوثر در عرصه مردمی کردن اقتصاد و صرف فعل شفافیت است و به همین منظور ما تا به امروز بیش از 75 درصد پرتفوی سازمان را در بورس عرضه کرده‌ایم.

افزایش بیش از 100 درصدی سود هلدینگ کشاورزی کوثر

رحمتی تأکید کرد: سازمان اقتصادی کوثر مدعی شفافیت خود هست و توصیه به شفافیت و کارِ کارشناسی و علمی دارد و معتقدیم که سال 98 و 99 سال‌های صنعت کشاورزی بوده و خواهد بود و همچنین سازمان تأکید دارد که موفقیت‌ها با کار مردم و با حضور مردم شکل خواهد گرفت. قائم‌مقام سازمان اقتصادی کوثر اضافه کرد: سود گروه کشاورزی نسبت به سال‌های قبل نزدیک به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده و به بیش از ارقام پیش‌بینی‌شده در بودجه رسیده است. با توجه به جدول روند سود و زیانی و روند ترازنامه‌ای صورت‌های مالی تلفیقی ارائه شده این هلدینگ در سایت کدال و سایت هلدینگ، سود خالص این هلدینگ از 226 میلیارد ریال در سال 87 با حدود 6400 درصد رشد به مبلغ 1439 میلیارد ریال در سال 1397 ریال است. افزایش ظرفیت‌ها و تکمیل پروژه‌های شرکت‌های زیرمجموعه از دلایل عمده افزایش سودآوری بوده است. وی در پایان توصیه کرد که مردم نگاه راهبردی داشته باشند و صبر پیشه کنند چراکه سازمان نیز نگاه بلندمدت در بازار سرمایه دارد.

در ادامه، عبدالامیر باروتکوب مدیرعامل و عضو هیئت‌مدیره شرکت سرمایه‌گذاری کشاورزی کوثر به معرفی این مجموعه پرداخت و افزود: با توجه به سهم متفاوت شرکت‌ها در سودآوری هلدینگ، می‌تواند شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ کشاورزی کوثر را به چهار دسته زیر دسته‌بندی کرد: شرکت‌هایی که به بلوغ کامل و نقطه بهینه اقتصادی خود رسیده‌اند، شرکت‌هایی که در پنج سال اخیر تأسیس شده‌اند،شرکت‌هایی که در سال 1397 در مرحله تأسیس و اساساً شرکت‌های قبل از مرحله بهره‌برداری و پروژه محور هستند، شرکت‌هایی که نقش پشتیبان گروه را دارند که به توضیح هر یک از آن‌ها به شرح زیر پرداخته می‌شود.

به گفته وی، شرکت‌های بالغ و شرکت‌هایی که به نقطه بهینه اقتصادی خود رسیده‌اند بیشترین سهم از سودآوری هلدینگ را به خود اختصاص می‌دهند. این شرکت‌ها عبارت‌اند از شرکت‌های مرغ اجداد زربال، ماهان، مرغک، کشت و صنعت شریف آباد، دیزباد و اشراق هستند و شرکت آبزی اکسیر کوثر در حوزه فعالیت آبزی‌پروری و پرورش ماهی در قفس در سنوات اخیر تشکیل شده است. به نظر می‌رسد با اتمام پروژه‌های سرمایه‌گذاری در این شرکت، جریان درآمدی و وضعیت سودآوری آن بهبود یابد. شرکت اجداد سپیدان کوثر در حوزه فعالیت دام سبک در سال 1397 تشکیل و به‌سرعت به سمت تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای خود گام برداشته و هم‌زمان با توسعه فرآیندها، عملیات آن نیز از سودآوری مناسبی برخوردار بوده است و در سال 98 با حدود 60 میلیارد ریال سود خالص از وضعیت خوبی برخوردار است و پیش‌بینی می‌شود در سنوات آتی، این شرکت به یکی از منابع اصلی سودآوری هلدینگ کشاورزی کوثر تبدیل شود.

وی در مورد شرکت‌های پروژه محور قبل از بهره‌برداری گفت: شرکت پیشگامان کشاورزی کوثر که از ادغام شرکت‌های پیشگامان ایلام و پیشگامان کرمانشاه ایجاد گردیده است و در حوزه فعالیت گلخانه مشغول به احداث گلخانه‌های هیدروپونیک در استان‌های مختلف می‌باشند و اساساً بهره‌برداری از پروژه‌های این شرکت در سال 99 و بعد از آن امکان‌پذیر است. با در نظر گرفتن نیاز کشور به توسعه گلخانه‌ها به علت محدودیت منابع آبی، ‌این شرکت از آینده رو به رشدی برخوردار است.شرکت‌های شیمی دارو کوثر، خوراک دام پارس و توسعه مکانیزاسیون کوثر که در کسب‌وکار اصلی هلدینگ قرار ندارند و به‌منظور تکمیل فعالیت سایر شرکت‌ها نقش حمایت‌کننده و پشتیبانی دیگر شرکت‌های این هلدینگ را بر عهده دارند.

باروتکوب ادامه داد: با توجه به آنچه گفته شد و با در نظر گرفتن توان شرکت‌های بالغ این هلدینگ مبنی بر تداوم روند سودآوری جاری و پتانسیل شرکت‌های نوپا و شرکت پروژه‌ها در امکان افزایش تولید و سودآوری هلدینگ کشاورزی کوثر، و همچنین در نظر گرفتن اثر تکمیل زنجیره‌های ارزش در این هلدینگ پس از در مدار قرار گرفتن تمام شرکت‌ها، پیش‌بینی می‌شود با کاهش قیمت تمام‌شده محصولات تولیدی و همچنین افزایش مقدار فروش، حاشیه سود تلفیقی این هلدینگ در سنوات آتی از چشم‌انداز بسیار مناسبی برخوردار باشد.

شاخص‌ های تراز نامه‌ ای هلدینگ کشاورزی کوثر

باروتکوب در ادامه به ترازنامه‌های دارایی این هلدینگ اشاره کرد و افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد جمع دارایی‌های این هلدینگ از مبلغ 1737 میلیارد ریال در سال87 با 600 درصد رشد به مبلغ 10497 میلیارد در سال 97 رسیده است. همچنین میزان مطالبات عملیاتی و جاری در سطح شرکت‌های این هلدینگ در مقایسه با میزان فروش معادل 10 درصد در سال 97 بوده که از وضعیت مناسبی برخوردار می‌باشد. در بررسی آیتم بدهی‌ها، میزان بدهی‌ها در سطح تلفیق در وضعیت مناسبی قرار دارد. این بدهی‌ها عمدتاً ناشی از بدهی به سهامداران عمده بوده که از ریسک پایینی برخوردار است و با توجه به سیاست افزایش سرمایه از محل مطالبات، این شاخص‌های مالی در سنوات آتی بهبود خواهند یافت.

همچنین با توجه به نوع کسب‌وکار هلدینگ کشاورزی کوثر، می‌توان گفت که ظرفیت ایجادشده جهت استفاده از تسهیلات بانکی در سطح شرکت‌ها، با نرخ‌های مناسب و عمدتاً از محل صندوق توسعه ملی و پایین بودن میزان بدهی‌های بانکی در سطح گروه، از مزیت‌های ساختار مالی این هلدینگ محسوب می‌شود. این در حالی است که امکان رشد بسیار قابل‌توجه در سطح دارایی‌های هلدینگ در صورت استفاده از تجدید ارزیابی دارایی‌ها و انتقال آن به افزایش سرمایه شرکت‌های فرعی وجود دارد که خبر خوبی برای سهامداران آن خواهد بود.

مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت سرمایه گزاری کشاورزی کوثر در پایان خاطرنشان کرد: درمجموع با توجه به بررسی‌های فوق و عملکرد سال‌های اخیر هلدینگ کشاورزی کوثر می‌توان انتظار داشت این هلدینگ از رشد خوبی در بازار سرمایه برخوردار شود و با اتمام پروژه‌ های نیمه‌ تمام آن، فروش و سودآوری این هلدینگ با افزایش قابل‌ توجهی مواجه شود.

لذا با توجه به آنچه گفته شد سهام هلدینگ کشاورزی کوثر در بازار سرمایه بسیار ارزشمند خواهد بود و از چشم‌انداز مطلوبی برخوردار است.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24