Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

مدتی قبل خبر آزاد شدن واردات خودرو به صورت غیر رسمی در رسانه‌ها پیچید که این خبر با تقدیم بودجه به شورای نگهبان رسمی شد.

اما و اگرهای واردات خودرو/ فشار بخش خصوصی برای باز شدن مسیر واردات خودروهای لوکس

اواسط بهمن بود که خبر آزاد شدن واردات خودرو به صورت غیر رسمی در رسانه‌ها پیچید؛ شنیده‌ها حاکی از آن بود نوسانات و افزایش قیمت خودرو، دو موضوع آزاد شدن واردات و اعمال مالیات بر خودرو را به میان آورد؛ به عبارتی ساده تر درهای واردات به روی خودروهای خارجی باز شده و خودروها هم با ساختاری شبیه به اعمال مالیات بر مسکن در دستور کار نهادهای ذی ربط قرار خواهند گرفت.

اگر چه هیچ خبر رسمی از این موضوع به فضای رسانه‌ای درز نکرد، اما با این وجود بسیاری از کارشناسان پیش بینی می کردند این موضوع تصویب شده و بازار در روزهای آخر سال کاملا تحت تاثیر قرار دهد. برای بسته بودن و باز بودن مرزهای واردات خودرو دلایل منطقی و مناسبی وجود دارد؛ هیچ کس نمی‌تواند به طور قطعی تعیین کند که مرزهای واردات خودرو باز یا بسته باشد.

باز شدن درهای بازار کشور برای واردات خودرو می‌تواند افزایش رونق و بهبود چشمگیر بازار و تولیدات خودرو کشور را به همراه داشته باشد اما از طرفی محدودیت‌های ما برای اختصاص ارز شرایط را متفاوت کرده است؛ محدودیت‌های ارزی ما ممکن است باعث شود بخش عمده‌ای از ارز به این موضوع اختصاص پیدا کرده و ممکن است منجر به افزایش قیمت ارز شود و همه چیز را بر باد دهد.

سکوت وزارت صمت در برابر سوال آزاد شدن واردات خودرو!

مهدی صادقی نیارکی سرپرست معاونت صنعت وزارت صمت در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آزاد شدن مجدد واردات خودرو اظهار کرد: ما هم از مدتی قبل خبر آزاد شدن واردات خودرو را از طریق سایت‌ها و خبرگزاری‌های مختلف شنیدیم اما هنوز صحبتی از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره این موضوع اعلام نشده است.

او بیان کرد: برای ماشین‌های هیبریدی و برقی فعلا تصمیمی گرفته شده است اما برنامه‌ای برای آزاد کردن واردات خودرو، حتی خودروهای ارزان قیمت نداریم و فعلا چنین خبری از هیچ یک از مسئولان وزارت صمت منتشر نشده است.

صادقی نیارکی با تاکید بر این که خبر آزاد شدن واردات خودرو را نه تایید و نه تکذیب می‌کند گفت: در شرایط فعلی تصمیم گیری برای چنبن موضوعی نیاز به ارزیابی و بررسی مناسب دارد؛ به محض تصمیمگیری درباره این موضوع آن را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

یک بام و دو هوای وزارت صمت برای واردات خودرو/ راهکاری برای کاهش 50 درصدی واردات خودرو

بدون شک آزاد شدن واردات خودرو تاثیر شگفتی بر بهبود بازار و کاهش قیمت‌ها خواهد داشت؛ ورود خودروهای برندهای معروف می‌تواند تولید کنندگان کشورمان به سمت تولید در سطح محصولات جهانی هدایت کند. در گذشته نه چندان دور چنین شرایطی بر کشور حاکم بود که بسیاری از کارشناسان آن را تایید می‌کنند.

دادفر: خودرو وارد کنیم، بازار شفاف می شود!

مهدی دادفر دبیر انجمن وارد کنندگان خودرو در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر توقف واردات خودرو بر بازار این محصول گفت: خیلی شفاف می‌توانیم بگوییم که اگر دولت به دنبال بازار شفاف و غیر انحصاری و کاهش هزینه مصرف کننده‌‌ها باشد؛ باید واردات خودرو مجددا آزاد شود.خودرو در کشور ما نقش یک کالای سرمایه‌ای را دارد نه یک کالای مصرفی، پس بستن مرز‌ها برای واردات آن تنها ایجاد رانت و انحصار را به همراه دارد.

او بیان کرد: دولت به راحتی می‌تواند با مصوبه آزاد سازی خودرو برای همه مردم صنعت خودرو را به صنعتی پویا و فعال تبدیل کرده و وضعیت مناسبی ایجاد کند. منظور از آزاد شدن واردات قرار گرفتن بازار در دست عده‌ای محدود نیست؛ متاسفانه در گذشته ما هم انحصار وارد کننده و هم انحصار تولید کننده‌های خودرو را تجربه کردیم اما امروز انحصار تولید بر همه این موارد چیره شده است.

دادفر با تاکید بر این که راهکارهای بسیاری برای بهبود وضعیت بازار خودرو کشور وجود دارد، تصریح کرد: باید تعرفه معقول و با پایه‌های محاسبات ریاضی برای بازار واردات در نظر گرفته شود و هر کسی در صورت علاقه‌مندی بتواند خودرو مورد علاقه خود را طبق قوانین وارد کشور کند. متاسفانه اغلب تعرفه‌های اعمال شده در این حوزه زنگ و بوی سیاسی دارد. در شرایط فعلی سهام مدیریتی شرکت‌های تولید کننده در اختیار دولت قرار دارد و این باعث شده تا تصمیم گیری‌ها در این صنعت رنگ و بوی سیاسی به خود بگیرد.

دبیر انجمن وارد کنندگان خودرو تاکید کرد: به محض اتخاد چنین تصمیمی ۵۰ درصد قیمت خودرو افت خواهد کرد؛ با در نظر گرفتن تعرفه معقول به راحتی می‌توان فضایی ایجاد کرد که محصولات وارداتی با تولید داخل فاصله قیمتی داشته باشند و لطمه‌ای به بازار محصولات داخلی وارد نشود. در این شرایط دولت می‌تواند مالیات خودروسازها را کم کند تا مورد حمایت قرار بگیرند. مشکل دولت ما حمایت از خودروسازها از جیب مردم است.

او با تاکید بر این که خودروساز‌های داخلی ما به اندازه کافی تلاش نمی‌کنند، گفت: مدیران خودروسازها سرمایه‌ای برای احداث شرکت در میان نگذاشته اند و اطمینان دارند که در نهایت دولت از آن‌ حمایت خواهد گرد؛ این موضوع باعث شده است تا تولیدکنندگان تالش کافی برای بهبود تولیدات داخلی را نداشته باشند. اگر تجارت، تولید و بازرگانی دست مردم باشد، هیچ دواتی نمی‌تواند مردم کشوری را تحریم کند. هدف خودروسازها رضایت مردم نیست.

یک بام و دو هوای وزارت صمت برای واردات خودرو/ راهکاری برای کاهش 50 درصدی واردات خودرو

نمی‌توان تاثیر شگفتی را که آزاد شدن واردات خودرو می‌تواند بر کشور داشته باشد انکار کرد، بدون شک این موضوع می‌تواند به عامل مهمی برای ارتقا خودروسازی در کشور تبدیل شود اما شرایط امروز کشور ما باعث شده تا دغدغه مهمی برای تامین ارز در واردات هر محصولی از جمله خودرو‌ها داشته باشیم.

واردات خودرو به نفع خودروسازان نیست

میلاد بیگی کارشناس حوزه خودرو اظهار کرد: اگر تنها از منظر صنعت خودرو به ماجرا نگاه کنیم واردات اثر منفی ندارد و می‌تواند به کنترل قیمت‌ها کمک کند؛ با توجه به این که خودرو‌های پر فروش بازار فاصله قیمتی زیادی با خودروهای وارداتی دارند، باز شدن مرزهای واردات تاثیر چندانی بر بازارهای خودروسازهای داخلی هم نخواهد داشت.

او تاکید کرد: نکته حائز اهمیت محل تامین ارز این واردات است، در شرایط فعلی درآمد ارزی ما در هاله ای از ابهام قرار گرفته و نمی‌توان برای بلند مدت روی میزان این درامد ارزی حساب کرد؛ با آزاد شدن واردات خودرو ما در اصل به میزان تقاضا ارزی اضافه می‌کنیم و این افزایش تقاضا در شرایطی است که ارز کافی در کشور موجود نیست.

بیگی تصریح کرد: باید فضای شفاف و روشنی درباره ارز وجود داشته باشد تا اگر درآمد ارزی به سطح قابل قبولی رسید موضوع واردات خودرو به جریان بیفتد اما در حال حاضر چنین شرایطی وجود ندارد؛ پیش بینی ناپذیر شدن اقتصاد کشور، اتفاق ناخوشایندی است که سرمایه گذاری و فعالیت در بازار را کاهش می‌دهد.

زمان تعیین خواهد کرد که بازار خودرو در انحصار خودروسازان داخلی باقی خواهند ماند با مسئولان کشور فکری به حال تامین ارز برای نیاز بازار کشور خواهند کرد؛ هر دو کفه تراو خوبیها و بدیهای خودش را دارد اما شرایط کشور درباره این موضوع تعین تکلیف خواهد کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع خبر: سازمان تحلیلی - خبری بورس ۲۴

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24