هدف گذاری تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ١۴٠۴ برای کشور ترسیم شده است، هدفی که در گام اول نیاز به تامین زیر ساخت های لازم برای این برنامه است. یکی از گلوگاه ها برای دستیابی به هدف ۵۵ میلیون تنی فولاد تامین مواد اولیه است، موضوعی که بسیاری از فولادسازان با آن دست به گریبانند و در برخی موارد منجر می شود تا کارخانجات ، زیر ظرفیت اقدام به تولید کنند.
بورس24 : هدف گذاری تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 برای کشور ترسیم شده است، هدفی که در گام اول نیاز به تامین زیر ساخت های لازم برای این برنامه است.
یکی از گلوگاه ها برای دستیابی به هدف 55 میلیون تنی فولاد تامین مواد اولیه است، موضوعی که بسیاری از فولادسازان با آن دست به گریبانند و در برخی موارد منجر می شود تا کارخانجات ، زیر ظرفیت اقدام به تولید کنند.
در همین راستا ایمیدرو از نیمه دوم سال گذشته سطح اکتشافات را از 250 هزار کیلومتر مربع به 650 هزار کیلومتر مربع افزایش داده است تا اقدامات اولیه برای تامین سنگ آهن مورد نیاز تولید پایدار عملیاتی شده باشد.
همچنین ایمیدرو با اقداماتی که عملیاتی کرده است شرایط را برای ورود تولید کنندگان فولاد به منطقه سنگان تسهیل کرده است با هدف تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۵ میلیون تن گندله برای تولید پایدار فولاد و ایجاد ارزش افزوده.
پروژه های مهم فولادی چیست؟
عباس نعیمی عضو هیات عامل و قائم مقام رییس هیات عامل ایمیدرو درباره اقدامات صورت گرفته و چشم انداز صنعت فولاد به بورس24 گفت: در منطقه سنگان عملیات راه اندازی واحد کنسانتره و گندله و انتقال مالکیت ها هدف گذاری شده و با سرعت در حال انجام است و در دهه فجر در این منطقه چندین افتتاح را از سوی شرکت های مالک کارخانجات تولید کنسانتره و گندله شاهد خواهیم بود.
وی گفت: کارخانه 2.6میلیون تنی کنسانتره در سال 91 توسط ایمیدرو راه اندازی شد که به اپال پارسیان واگذار شد، این شرکت کارخانه 5 میلیون تنی گندله را اجرا و در سال ۹۶ به بهره برداری رساند و در برنامه دارد که کارخانه 2.4 میلیون تنی کنسانتره را نیز طی برنامه 3 ساله راه اندازی کند. در راستای کاهش مشکلات تامین مواد اولیه رایزنی ها و اقدامات اولیه برای واگذاری این مجموعه به فولاد مبارکه در حال اجراست و انتظار داریم در آینده ای نزدیک تشریفات این انتقال انجام شود. همچنین مجموعه فولاد مبارکه یک واحد 5 میلیون تنی گندله در سنگان را در اختیار دارد و در دهه فجر واحد 5 میلیون تنی کنسانتره را نیز رسما افتتاح خواهدکرد. فولاد خوزستان نیز در حال حاضر کارخانه 2.5 میلیون تنی کنسانتره در اختیار دارد و کارخانه 2.5 میلیون تنی گندله را نیز در دهه فجر افتتاح خواهد کرد.
وی افزود : کاوه پارس هم پروژه 2.5 میلیون تنی کنسانتره را در دست اجرا دارد که آبان ماه 99 راه اندازی خواهد شد و کارخانه 2.5 میلیون تنی گندله را نیز در سال 1400 به بهره برداری خواهد رساند. فولاد خراسان نیز کارخانه 2.5 میلیون تنی تولید گندله در نیشابور راه اندازی کرده و واحد 2.5 میلیون تنی کنسانتره را نیز تا 1401 به بهره برداری خواهد رساند.
نعیمی گفت: برای تامین مواد اولیه فولاد سازها ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۵ میلیون تن گندله در منطقه برای راه اندازی هدف گذاری شده است که عملیات اجرای این پروژه ها با سرعت در حال اجراست و بخش قابل توجهی از این تولیدات به زودی رسما وارد چرخه تولید خواهد شد.
چشم انداز فولادی ها و فلزی ها
وی درباره چشم انداز پیش روی شرکت های فعال در حوزه تولید فولاد گفت: خوشبختانه شرایط برای شرکت های فولادی مطلوب است و انتظار داریم سال آتی وضعیت این شرکت ها بهتر از امسال باشد.
نعیمی به ملی مس هم اشاره ای داشت و گفت: ملی مس هم با توجه به تمام سختی ها و دشواری های موجود عملکرد بسیار خوبی داشته به طوری که در شش ماهه نخست سال مالی خود توانست عملکردی معادل 12 ماهه سال قبل داشته باشد و در حوزه تولید و فروش وضعیت خوبی داشته است و با توجه به چشم انداز قیمت مس انتظار داریم سال آتی وضعیت مجموعه مس بهتر از سال جاری باشد.
قائم مقام رییس هیات عامل ایمیدرو درباره پروژه الکترود هم گفت: این پروژه در حال اجراست و در تلاشیم تا در گام اول فاز آخر آن تا پایان سال به بهره برداری برسد.در حال حاضر فولاد مبارکه مجری این طرح است و در تلاشیم اجرای پروژه را در مسیر درستی هدایت کنیم و در سریعترین زمان به بهره برداری برسانیم.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.