بورس ٢۴ : این روزها شرکت های خودرویی و قطعه ساز بیش از هر زمان دیگری مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار دارند. بازار در حالی اخیرا برای خرید سهام خودرویی در برخی از روزها به صف خرید می نشیند که برخی از سهام این گروه طی دو سال گذشته بالاتر از ١٠٠٠ درصد نیز بازدهی به سهامداران خود داده اند. بررسی بازدهی دو سال اخیر شرکت های قطعه ساز خودرویی نشان می دهد خلنت با بیش از ١،۶٧٠ درصد، خوساز بیش از ١٠٠٠ درصد، خفنر بیش از ٨٠٠ درصد، خرینگ بیش از ٧٣٠ درصد و ختراک بیش از ۶٠٠ درصد بالاترین بازدهی ها را کسب کرده اند. در این میان خپارس با ٧۴ درصد ، کمترین رشد قیمت سهم را تجربه کرده است. خاهن با ١٠۶ درصد دومین سهم کم بازده این صنعت بود. خساپا که ١٢٢ درصد بازدهی کسب کرده سومین خودرویی کم بازده طی دو سال اخیر به شمار می رود. بازدهی سهام خودرو نیز ٢٠٧ درصد بود که از میان ٣۵ سهم خودرویی فعال در بازار سرمایه در رده بیست و دوم این جدول رتبه بندی قرار گرفت...
بورس24 : این روزها شرکت های خودرویی و قطعه ساز بیش از هر زمان دیگری مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار دارند. بازار در حالی اخیرا برای خرید سهام خودرویی در برخی از روزها به صف خرید می نشیند که برخی از سهام این گروه طی دو سال گذشته بالاتر از 1000 درصد نیز بازدهی به سهامداران خود داده اند.
بررسی بازدهی دو سال اخیر شرکت های قطعه ساز خودرویی نشان می دهد خلنت با بیش از 1،670 درصد، خوساز بیش از 1000 درصد، خفنر بیش از 800 درصد، خرینگ بیش از 730 درصد و ختراک بیش از 600 درصد بالاترین بازدهی ها را کسب کرده اند. در این میان خپارس با 74 درصد ، کمترین رشد قیمت سهم را تجربه کرده است. خاهن با 106 درصد دومین سهم کم بازده این صنعت بود. خساپا که 122 درصد بازدهی کسب کرده سومین خودرویی کم بازده طی دو سال اخیر به شمار می رود. بازدهی سهام خودرو نیز 207 درصد بود که از میان 35 سهم خودرویی فعال در بازار سرمایه در رده بیست و دوم این جدول رتبه بندی قرار گرفت.
حال مروری خواهیم داشت بر وضعیت عملیاتی 5 شرکت اول صنعت خودرو و قطعات که ظرف 2 سال اخیر بالاترین بازدهی ها را از خود به نمایش گذاشتند.
از میان این 5 شرکت، خلنت با اختلاف زیادی نسبت به 4 نماد دیگر بیشرین رشد تولید، میانگین نرخ فروش و فروش ریالی را داشت و وضعیت عملیاتی آن طی دو سال گذشته صعودی بود. اما خوساز با وجود رشد 42 درصدی میانگین نرخ فروش محصولات نسبت به دو سال قبل، به دلیل افت فروش مقداری با کاهش 26 درصدی فروش ریالی مواجه شد.
حفنر پس از خلنت دومین شرکتی بود که شرایط مطلوبی را از خود به نمایش گذاشت. این شرکت نسبت به دو سال قبل از نظر تولید 41 درصد، از لحاظ نرخ فروش محصولات 155 درصد و از نظر فروش ریالی 265 درصد رشد داشت.
اما خرینگ نسبت به دو سال قبل با افت 23 درصدی فروش ریالی مواجه شد. همزمان نرخ فروش محصولات این شرکت نیز 15 درصد کاهش یافته است.
اما ختراک که مانند خرینگ تولیداتش نسبت به دو سال قبل تنها 1 درصد افزایش یافته از نظر نرخ فروش محصولات 132 درصد و از لحاظ فروش ریالی 118 درصد افزایش را تجربه کرده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.