سهم واحدهای نوساز از فروش در بازار مسکن تهران اگر چه در آبان امسال نسبت به ماه مهر حدود ٢ تا ٣ درصد افزایش پیدا کرده و به ۴٢ درصد رسیده است اما در مقایسه با دو سال پیش، این سهم به شدت کاهش پیدا کرده است.
بورس24 : سهم واحدهای نوساز از فروش در بازار مسکن تهران اگر چه در آبان امسال نسبت به ماه مهر حدود 2 تا 3 درصد افزایش پیدا کرده و به 42 درصد رسیده است اما در مقایسه با دو سال پیش، این سهم به شدت کاهش پیدا کرده است.
در سال 96 که همه چیز در بازار مسکن آرام بود (هم معاملات و هم قیمت)، واحدهای نوساز و کلید نخورده بیش 52 درصد در خرید و فروش آپارتمان در تهران سهم داشتند و به نوعی، تعیین کننده اصلی قیمت سایر واحدهای مسکونی بودند اما امسال، این رابطه فرق کرده است.
مشاوران املاک خبر می دهند واحد نوساز فروشی در بازار وجود دارد و فایل می شود اما این خانه ها نسبت به واحدهای سالخورده و سن دار، سخت تر فروش می رود.
کارشناسان علت سخت تر فروش رفتن واحدهای نوساز را به قیمت گذاری این واحدها در دوره بعد از جهش قیمتی توسط سازندگان عنوان می کنند.
کارشناسان مسکن در این باره معتقدند: در مواقعی مثل دوران انتهای رونق و جهش قیمتی معمولا سهم نوساز از کل کاهش پیدا می کند و تاثیرگذاری آنها در متوسط شاخص قیمت شهر پایین می آید. فروشنده های واحدهای نوساز اغلب سازنده هستند و درگیر هزینه ساخت و افزایش قیمت تمام شده؛ بنابراین در قیمت گذاری واحد فروشی خود، به تورم هزینه ساخت و هزینه های آتی پروژه در دست ساخت نگاه می کنند. این نگاه باعث می شود حتی در زمان رکود معاملات مسکن قیمت پیشنهادی سازنده ها برای فروش نوسازها روند افزایشی داشته باشد. لذا سازنده ها زیر یک قیمت خاص حاضر به فروش نیستند. اما در سمت دیگر فروشنده ها، عرضه کنندگان واحدهای دارای سن بنای بالا هستند که برای آنها، افزایش هزینه ساخت، مهم و معیار نیست. این گروه تخفیف می دهد و کاهش قیمت را می پذیرد و بنابراین واحدهایش نسبت به فروشنده های نوساز بهتر فروخته می شود. هر چند هر دو، شرایط سختی در رکود معاملات مسکن دارند. قیمت نوسازها معمولاً 30 تا 35 درصد بیشتر از واحدهای بالای 10 تا 15 سال ساخت است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.