با عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا، مهم ترین خواسته و نیاز کشاورزان که همان نقدینگی است، به راحتی برطرف می شود. از سویی عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا به شفافیت در قیمت گذاری محصولات نیز منجر خواهد شد.
بورس24 : مهم ترین دغدغه برای یک باغدار دریافت پول حاصل از فروش محصول در حداقل زمان است که گفته می شود با عرضه پسته از طریق معاملات گواهی سپرده کالا، کشاورزان یک روزه به پولشان می رسند. در این صورت مهم ترین خواسته و نیاز کشاورزان که همان نقدینگی است، به راحتی برطرف می شود. از سویی عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا به شفافیت در قیمت گذاری محصولات نیز منجر خواهد شد. این در حالی است که اخیرا عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران نیز آغاز معاملات گواهی سپرده پسته در بورس کالا را راهکاری برای کشف قیمت روز پسته و به نفع همه ذی نفعان این بازار دانست و بیان کرده بود که این اتفاق از رقابت منفی تجار داخلی برای تعیین قیمت ها، رانت اطلاعاتی و مشکلات بازارهای سنتی می کاهد.
علیرضا ناصر پور معاون توسعه بازار بورس کالا در گفت وگو با بورس24 در خصوص مزیت های عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا گفت: عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا می تواند منافعی را برای بخش کشاورزی به همراه داشته باشد. در درجه اول می تواند به بازار رسانی بهتر محصولات کشاورزی کمک کند. در حقیقت یکی از دغدغه هایی که در حوزه کشاورزی وجود دارد بحث بازار رسانی محصولات کشاورزی است. با ورود این محصولات به بورس کالا طبیعتا کسانی که دسترسی به سامانه معاملاتی بورس دارند می توانند اقدام به خرید کنند. از سویی کشاورزان نیز می توانند با خیال راحت تری این محصولات را به فروش برسانند که طبیعتا این یک مزیت بزرگ محسوب می شود.
معاون توسعه بازار بورس کالا با بیان اینکه این موضوع می تواند شفافیت قیمتی را نیز به همراه داشته باشد افزود: عرضه محصولات کشاورزی به شفاف تر شدن قیمت ها منجر خواهد شد که این مسئله در حوزه معاملات کشاورزی می تواند بسیار کمک کننده باشد. در واقع می تواند کشف نرخ بهتری را رقم بزند و به بازار کمک کند تا کشف نرخ ها به صورت شفاف انجام شود.
علیرضا ناصر پور در ادامه تصریح کرد: نکته بعدی در خصوص استاندارد سازی است. وجود انبارهای بورس در مناطقی که محصولات کشاورزی در آن مناطق کشت می شود، تا حد بسیار زیادی می تواند به استاندارد شدن محصولات کشاورزی کمک کند. چرا که این انبارها از استانداردهای بسیار خوبی بهره مند هستند. این مهم در بلند مدت سبب خواهد شد تا محصولات کشاورزان در بلند مدت استانداردتر شده و به طور کلی سطح مطلوب شدن مصرف محصولات کشاورزی را در یک روند آرام و منطقی افزایش می دهد. این ها جزو مسائلی هستند که می توان از آن ها به عنوان مزایای ورود محصولات کشاورزی به بورس نام برد.
معاون توسعه بازار بورس کالا در خصوص ورود محصولات جدید به این بازار بیان کرد: در خصوص محصولاتی مانند زعفران و زیره اقدامات بسیار خوبی در سال های گذشته و امسال انجام شده است. این تلاش ها با توفیقاتی نیز همراه بوده است. اما در سال جاری در خصوص محصول پسته به طور خاص فعالیت هایی در حال انجام است. در حقیقت از چند روز گذشته آغاز شده و این فرایند ادامه خواهد داشت. امیدواریم این روند همچنان پایدار بماند.
او با بیان اینکه عرضه محصولاتی مانند کشمش و خرما نیز در دست بررسی است افزود: در رابطه با محصولاتی مانند کشمش و خرما کشور ما نسبتا از جمله تولید کنندگان بزرگ این دو محصول محسوب می شود. این موارد نیز در دست بررسی است و در صورت امکان نیز در حوزه شیلات محصولاتی مد نظر ما قرار دارد که در بورس کالا عرضه شوند.
ناصر پور در خصوص معاملات اخیر محصول پسته در بورس کالا گفت: معاملات پسته کرمان در بورس کالا آغاز شده که دو انبار در شهرهای زرند و سیرجان استان کرمان داریم که در حال حاضر آماده پذیرش شده و در حال معامله هستند. طی چهار روز گذشته نزدیک به 15 تن پسته مورد معامله قرار گرفته که معتقدم حجم معاملات برای شروع کار بسیار عالی بوده است. البته این روند یک روند رو به افزایش است و با ورود قراردادهای آتی پسته به بورس ادامه نیز خواهد داشت.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.