Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در رویداد فیروزه پلت که هم اکنون در سالن همایش های کتابخانه ملی در حال برگزاری است گفت: اقتصاد استارتاپی در دنیا در حال رشد بوده به طوری که هم اکنون سه تریلیون دلار اقتصاد استارتاپی دنیا است. سرمایه گذاری در این بخش نیز در کشورهای پیشتاز رشد قابل توجهی دارد. این آمار و ارقام این نکته را نشان می دهد که اقبال جهانی تغییر مسیر داده و به فناوری اطلاعات روی آورده است...

رونمایی از فیروزه پلت ؛ خدمات مالی برای استارتاپ ها

بورس24 : معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در رویداد فیروزه پلت که هم اکنون در سالن همایش های کتابخانه ملی در حال برگزاری است گفت: اقتصاد استارتاپی در دنیا در حال رشد بوده به طوری که هم اکنون سه تریلیون دلار اقتصاد استارتاپی دنیا است.

او گفت: سرمایه گذاری در این بخش نیز در کشورهای پیشتاز رشد قابل توجهی دارد. این آمار و ارقام این نکته را نشان می دهد که اقبال جهانی تغییر مسیر داده و به فناوری اطلاعات روی آورده است. 

وی در ادامه تصریح کرد: البته این نکته را هم بگویم که ریسک پذیری در بستر بسیار بالا بوده به طوری که حدود ۴۰ درصد از استارتاپ ها قابلیت این را دارند که عملکرد مثبتی را به ثبت برسانند. از این ۴۰ درصد نیز کمتر از یک درصد اوبر می شوند. از سویی استارتاپ های دنیا در حال بین المللی شدن هستند و پا را از کشور خود فراتر گذاشته اند. فین تک ها جزو استارتاپ های با رشد بالا هستند چنانچه نگاهی به عملکرد این حوزه داشته باشیم می بینیم که رشد ۲۱۸ درصدی را به ثبت رسانده اند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: اقبال جهانی برای برداشتن مرزها است. در آینده پلت فرم های بین المللی وارد خواهند شد. در این دهکده باید حضور فعال داشته باشیم، کشور ما در بستر استارتاپی رشد خوبی داشته است اما آن طور که باید طی چند سال اخیر مورد اقبال عمومی قرار نگرفته است. این موضوع برای حوزه استارتاپ کشور رضایت بخش نیست. در حقیقت ما فقط نیم نگاهی به این حوزه داشته ایم. اقتصاد آینده کشور باید اقتصاد دانش بنیان و استارتاپی باشد. در زیر ساخت ها و ساختارها جایگاه خوبی نداریم. معتقدیم که دولت باید شرایط مطلوب تری را ایجاد کند، چیزی به عنوان مرز در فعالیت های استارتاپی نباید معنایی داشته باشد. به طور قطع به سمتی خواهیم رفت که بانک ها جمع شوند و دیگر هیچ بانک فیزیکی نداشته باشیم. در حقیقت در فضای فین تک ها فعالیت های خود را انجام خواهیم داد.

او با بیان این که فضای سرمایه گذاری ها نیز باید به این سمت کشیده شود ، افزود: هلدینگ های بزرگ برای سرمایه گذاری باید به این سمت روی بیاورند. در معاونت باید چند کار اساسی صورت بگیرد که از جمله آن ها تامین مالی از طریق بازار سرمایه است. در همین راستا صندوق های سرمایه گذاری جسورانه را راه اندازی کرده ایم که تا هم اکنون ۱۷ صندوق راه اندازی شده اند.

تکمیلی:

در ادامه رامین ربیعی مدیر عامل فیروزه در خصوص ماهیت سامانه فیروزه گفت: از سال ۲۰۰۵ این صندوق شکل گرفت. در سال های ابتدایی موفقیت های بسیار خوبی را کسب کردیم. به طوری که در طول سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۰ به یک صندوق سرمایه گذاری بزرگ و موفق تبدیل شدیم و بازدهی خوبی را برای سهامداران داشتیم. حدود ۲۳ درصد سودی بود که به سهامداران داده میشد. اغلب سرمایه گذاران در این صندوق افرادی بودند که در ایران زندگی نمی کردند و ما از طریق بانک کارآفرین سود سهامشان را به راحتی واریز می کردیم. تمرکز ما در آن سال ها بر سبدگردانی در حوزه بین الملل بود. 

او در ادامه تصریح کرد: در سال ۲۰۱۰ و با آغاز تحریم ها ریسک بزرگی برای ما ایجاد شد به طوری که اگر سرمایه گذاران خارجی ما از صندوق خارج می شدند، عملا از بین می رفتیم. سعی کردیم با توجه به استانداردهای بین المللی کار کنیم و از سویی تیم حرفه ای قوی هم داشتیم.

وی افزود: در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ که تحریم ها سخت تر شد سبدهای سرمایه گذاری و صندوق های داخلی را ایجاد کردیم و از سویی تامین مالی و مشاوره شرکتی را شروع کردیم. شرکت ما توانست در بازه زمانی کوتاهی تحولات بزرگی را به وجود آورد و نهایتا نیز موفق شدیم پنج شرکت سرمایه گذاری را خریداری کنیم. 

رامین ربیعی با بیان اینکه شرکت از همان ابتدا به بحث فن آوری توجه ویژه ای مبذول داشته بیان کرد: در همین راستا نیز به محظ اینکه زیر ساخت ها فراهم شد شیپور را راه اندازی کردیم. هم اکنون نیز از جمله فعالیت های گروه فیروزه می توان مشاوره دهی به استارتاپ ها و سرمایه گذاری مستقیم را عنوان کرد. البته از جمله اقدامات مرکز رشد گروه نیز این است که ایده های موفق خارجی را وارد کشور کنیم.

به گفته وی اکوسیستم استارتاپی ایران یکی از درخشان ترین نقاط اقتصادی کشور است. اما با این حال سرمایه گذاری هایی که در این حوزه شکل گرفته  درصد بسیار کمی از نقدینگی را به خود اختصاص داده است. هم اکنون برندهای ملی استارتاپی داریم اما این ها محدود هستند. کشور ما این پتانسیل را دارد که یونیکورن داشته باشد. 

مدیر عامل گروه فیروزه همچنین در خصوص فیروزه پلت گفت: فیروزه پلت سامانه ای است که تجمیع تقاضا می کند برای کسانی که می خواهند سهامشان را عرضه کنند. از جمله مزایای این سامانه می توان به مواردی همچون امکان نقد کردن سهام، ارزش گذاری نقدی قابل حصول، امکان نقد کردن سهام تشویقی برای کارمندان و مدیران و... را اشاره کرد. 

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24