واقعیت هایی که درباره این سهم باید گفته می شد ، چرا گفته نشد؟ سهامدار جدید نورد و لوله اهواز موظف بود در زمان رشد سهم به سهامداران خرد شرکت واقعیت ها را بگوید و این که سهام چه شرکتی را می خرند... سهامداران «فاهواز» امیدوار هستند با روزانه شدن حراج سهم در تابلوی نارنجی فرابورس با دامنه نوسان دو درصد ، شرایط برای «فاهواز» بهتر از روزهای سخت دوهفته گذشته رقم بخورد...
بورس24 : نورد و لوله اهواز یکی از پرریسک ترین سهم های بازار سرمایه است که این روزها در بازار پایه نارنجی فرابورس معامله می شود. یک سال قبل بهای هر سهم شرکت نورد و لوله اهواز در حدود 40 تومان قرار داشت و طی دوره 12 ماهه گذشته ارزش هر سهم آن به 230 تومان رسید. پس از دستیابی به این قیمت، روند قیمتی فاهواز وارد فاز اصلاحی شد. اصلاحی که قیمت آن را فعلا تا محدوده 159 تومان کاهش داده است.
بدهی هایی بی پایان!
توجه داشته باشید که نورد و لوله اهواز شرکتی است با 1366 میلیارد تومان زیان انباشته و بدهی سنگین به 5 بانک، سازمان امور مالیاتی، تامین اجتماعی و البته توقیف کلیه دارایی های ملکی!
حدود 10 ماه قبل یعنی 30 آبان ماه 1397 شرکت نورد و لوله اهواز به یک شخص حقیقی به نام جواد خدابخشی واگذار شد. پیش از او 45 درصد از سهام نورد و لوله که با نماد «فاهواز» در بازار سرمایه پذیرفته شده، بین اشخاص حقیقی مختلفی دست به دست شد. از امیر مهریزی گرفته تا حسین هدایتی. اما آنچه که اینک از نورد و لوله اهواز و سرنوشت جا به جایی مکرر سهام و خصوصی سازی این شرکت برجای مانده تنها تولید کارمزدی است که همچنان حدود 11 هزار سهامدار و البته بیش از 1000 کارگر را امیدوار نگاه داشته است.
بر اساس اطلاعاتی که خبرنگار بورس24 به دست آورده جواد خدابخشی مالک کنونی شرکت نورد و لوله اهواز در زمان تحویل شرکت با واقعیت هایی مواجه شد که در زمان واگذاری به او اعلام نشده بود. در واقع این شرکت را با 400 میلیارد تومان دیون شامل بدهی به 5 بانک، جرایم دیرکرد، بدهی به مالیات و تامین اجتماعی و ایمیدرو و البته زیان انباشته، بدهی به بازنشستگان بابت سنوات و سایر تعهدات به مبلغ 160 میلیارد تومان به خدابخشی واگذار کردند اما واقعیت آن بود که این شرکت بیش از 1000 میلیارد تومان بدهی و دیون را یدک می کشید.
گفته می شود ، شرکت نورد و لوله اهواز ماه هاست که با تولید کارمزدی پابرجاست و به فعالیت خود ادامه می دهد. به این معنا که اسلب را از تجار یا شرکت های بالادستی می گیرد و به ورق تبدیل می کند و به ازای هر کیلو تولید به مبلغ 400 تا حداکثر 550 تومان کارمزد دریافت می کند.
دلیل تولید کارمزدی این برند قدیمی صنعت فولاد بدهکاری و عدم امکان تامین مواد اولیه است. بدهی شرکت به حدی بالاست که کسی به آن اسلب نمی دهد. اگر این شرکت بتواند از تولید کارمزدی رهایی یابد و محصولات خود را صادر کند، در صورت عدم افزایش جرایم شاید بتواند در آینده ای نه چندان نزدیک از بدهی و دیون خود نجات یابد. آینده ای که احتمالا بیش از 10 سال به طول خواهد انجامید.
یکی دیگر از راه هایی که می تواند به شرایط این شرکت کمک کرده و آن را از شمولیت ماده 141 قانون تجارت خارج کند استفاده از فرصت تجدید اریابی دارایی هاست. این شرکت دارایی های ملکی خوبی دارد اما واقعیت این است که متاسفانه کلیه دارایی های این شرکت در وثیقه هستند. بنابراین شانس تجدید ارزیابی دارایی ها برای فاهواز وجود ندارد.
سهامدار جدید نورد و لوله اهواز موظف بود در زمان رشد سهم به سهامداران خرد شرکت واقعیت ها را بگوید و این که سهام چه شرکتی را می خرند.
برندی قدیمی اما پر از دشواری!
می دانیم که نورد و لوله اهواز شرکتی بزرگ و برندی قدیمی است. با وجود این که واگذاری شرکت به مدیر عامل جدید در سی ام آبان ماه 97 اتفاق افتاد اما دهم دی ماه 97 تاریخ واگذاری شرکت به او بود. نورد و لوله واقعیت های تلخ و تکان دهنده ای دارد که همه سهامداران باید آن ها را بدانند.
مدیر عامل جدید شرکت با نظر مساعد شورای تامین استان وارد ترکیب سهامداری شرکت نورد و لوله اهواز شد. زیرا مالک قبلی به تعهدات خود عمل نکرده بود، سازمان خصوصی سازی شرکت را برای چندمین بار در معرض فروش گذاشت و اهلیت مدیر عامل جدید نیز توسط مراجع ذی ربط تائید شد.
واقعیت هایی تلخ
مالک جدید «فاهواز» در جایی گفته : « شرکت را با 400 میلیارد تومان دیون شامل بدهی به 5 بانک، جرایم دیرکرد، بدهی به مالیات و تامین اجتماعی و ایمیدرو و البته زیان انباشته، بدهی به بازنشستگان بابت سنوات و سایر تعهدات به من به مبلغ 160 میلیارد تومان واگذار کردند، در حالی که هم اکنون شرکت با بیش از 1000 میلیارد تومان بدهی و دیون مواجه است!»
یا در جایی دیگر گفته بود که « شرکت در حال حاضر با تولید کارمزدی زنده است به این معنی که اسلب را از تجار و یا شرکت های بالادستی می گیرد و تبدیل به ورق می کند و به ازای هر کیلو تولید 400 تا حداکثر 550 تومان کارمزد می گیرد و الان که شرکت با تحولات عملیاتی مواجه شده است ، حجم تولید به 25 هزار تن رسیده است که جا برای رشد تا 33 هزار تن را هم دارد.سال 97 شرکت چهار ماه تولید نداشت و در سه سال گذشته با 50 درصد ظرفیت تولید می کرد ولی ما خط تولید را احیا کردیم و با راه اندازی خط حمل و نقل ریلی شرکت به طول 40 کیلومتر ، هم صرفه جویی زیادی ایجاد کردیم و هم سبب شدیم که ورود مواد اولیه به شرکت از طریق ریل صورت بگیرد و مثل سابق زیرساخت های شرکت آسب نبیند.مهمترین دلیل آن بدهکاری و عدم امکان تامین مواد اولیه است.شرکت آنقدر بدهکار است که کسی به آن اسلب نمی دهد.تا همین زمستان هم کسی حاضر نبود یک کلیو اسلب به نورد و لوله بدهد.من که مالک شرکت شدم چون تاجر و صنعت کار شناخته شده هستم و همواره با تجار صنعت فولاد با خوش حسابی و اعتماد متقابل کار کردم ، دوباره شرکت ها و تجار حقیقی به نورد و لوله اعتماد کردند و همین تولید کارمزدی پس از حضور ما در شرکت دوباره برقرار شد. احیای نورد و لوله اهواز با فرض ثابت ماندن همه متغیرها از جمله عدم افزایش جرایم دست کم 12 سال به طول می انجامد!»
تجدید ارزیابی دارایی امکان پذیر نیست
همچنین درباره شایعه تجدید ارزیابی دارایی های سهم که عامل اصلی رشد سهم شده بود هم گفته شده بود که «نورد و لوله زمین و دارایی هایی دارد.اما شما زمانی می توانید تجدید ارزیابی دهید که این دارایی ها در وثیقه نباشند.الان حتی ساختمانی مرکزی شرکت هم در وثیقه و عملا توقیف بانک است.حتی شرکت چند دستگاه خودرو دارد که آن ها هم در توقیف بانک هستند.بنابراین تجدید ارزیابی دارایی ها امکان پذیر نیست.
گفتنی است ، شرکت نورد و لوله اهواز در سال 1346 یعنی قریب به نیم قرن پیش توسط مرحوم مهندس سعید هدایت تاسیس شد و طی نیم قرن اخیر فراز و نشیب های فراوانی را پشت سر گذاشته است . از ملی شدن سهام پس از انقلاب اسلامی گرفته، تا چندین مرحله بمباران، واگذاری سهام به شرکت های مادر تخصصی، بازسازی کامل خط در سال 1375، واگذاری سهام از ایدرو به ایمیدرو، واگذاری 45درصد سهام دولتی سازمان ایمیدور در سال 1393 به بخش خصوصی، عدم توان بخش خصوصی در تامین نقدینگی و مواد اولیه، عدم پرداخت اقساط سازمان خصوصی سازی و ده ها رخداد دیگر که این ها تنها مشتی از خروار است.
حال سهامداران امیدوار هستند با روزانه شدن حراج سهم در تابلوی نارنجی فرابورس با دامنه نوسان دو درصد ، شرایط برای «فاهواز» بهتر از روزهای سخت دوهفته گذشته رقم بخورد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.