با توجه به رصدهایی که داشته ایم دیدیم که در این چند روز اخیر جریان نقدینگی تازه نفسی وارد بازار سرمایه شده است. از سویی انتظارمان برای اصلاح عمیق تر شاخص کل که هم باید زمانی باشد و هم قیمتی اتفاق نیفتاد. چرا که این جریان پول تازه وارد شده اجازه این اصلاح را نداد. بنابر این انتظار می رود تا زمانی که ورود این جریان پول ادامه داشته باشد و به سرعت از بازار سرمایه خارج نشود و از سوی دیگر بازار نیز پتانسیل پذیرش این حجم از نقدینگی را داشته باشد، بورس به روند صعودی خود ادامه دهد.
بورس24 : طی روزهای گذشته شاخص کل بورس از 300 هزار واحد نیز عبور کرد. بازاری که سرمایه گذارانش معتقد بودند چنانچه در سال 97 خاک هم می خریدند طلا می شد. در کنار رشد و رونق این بازار سایر بازارها با رکودی سنگین مواجه شده اند. کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه علت جهش های اخیر شاخص کل را افزایش سرمایه شرکت ها از محل تجدید ارزیابی دارایی ها و همچنین ورود جریان نقدینگی تازه نفس به این بازار می دانند که البته گزارشات مثبت شرکت ها طی پنج ماه نخست سال 98 نیز بی تاثیر نبوده است. در همین خصوص با دو کارشناس بازار سرمایه گفت وگو کرده ایم.
علی حاجی کرمی تحلیلگر بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس24 در خصوص روند صعودی بازار سرمایه و اینکه آیا این جریان ادامه دار خواهد بود یا خیر گفت: در ابتدای سال جاری که شاخص به سقف 200 هزار واحدی خود نزدیک می شد، اکثریت فعالان بازار که سودهای خوبی نیز تجربه کرده بودند کمابیش منتظر بازگشت و اصلاح بازار بوده و احتمال زیادی برای شکست سقف و رشد های عجیب و غریب متصور نبودند. خبرهای سیاسی چندان چنگی به دل نمی زد و امیدی نیز به بهبود اوضاع و رفع تحریم ها نبود. همین موضوع علاوه بر ایجاد احتیاط خرید، باعث شده بود تحلیلگران میزان فروش شرکت ها را نیز نسبت به سال گذشته کمتر در نظر بگیرند.
او تصریح کرد: اما گزارشات ماهانه جدید شرکت ها که فروش خوب آنها را نشان می داد، رکود قابل توجه بازار املاک و سیاست بسیار مناسب بانک مرکزی در کنترل بازار ارز باعث شد رغبت به بازار سرمایه افزایش یابد، به طوری که سقف 200 هزار واحدی به راحتی درنوردیده شد و اکنون در شهریور ماه 98 با رشد 50 درصدی شاخص بازار، سقف 300 هزار واحد را هم رد کرده ایم.
این تحلیلگر بازار سرمایه بیان کرد: از سوی دیگر با نگاه به حرکت صعودی بازار که از اردیبهشت ماه 97 آغاز شده است می بینیم که شاخص کل در یک موج قدرتمند از موج سوم بزرگتر در حال حرکت است. این موضوع می تواند دل سهامداران بازار سرمایه را قرص تر کرده و نشان دهد که در میان مدت و بلند مدت شرایط بازار کماکان مناسب خواهد بود. علیرغم این ها به طور قطع نوسانات مقطعی و منفی های احتمالی نیز وجود خواهد داشت.
حاجی کرمی همچنین افزود: البته مقاومت 320 هزار واحدی که حاصل پروجکشن موج صعودی قبلی است می تواند مانعی بر سر راه صعود باشد و میل به شناسایی سود را در حوالی این مقدار از شاخص افزایش دهد. لذا شرایط کلی بازار مثبت و صعودی ارزیابی می شود و اگر محتاطانه نگاه کنیم اولین مقصد این صعود شاخص 320 هزار واحد خواهد بود.
بازارهای موازی بورس همچنان در رکود باقی خواهند ماند
محمد پور تدین یکی دیگر از تحلیل گران بازار سرمایه نیز در همین خصوص به بورس24 گفت: با توجه به رصدهایی که داشته ایم دیدیم که در این چند روز اخیر جریان نقدینگی تازه نفسی وارد بازار سرمایه شده است. از سویی انتظارمان برای اصلاح عمیق تر شاخص کل که هم باید زمانی باشد و هم قیمتی اتفاق نیفتاد. چرا که این جریان پول تازه وارد شده اجازه این اصلاح را نداد. بنابر این انتظار می رود تا زمانی که ورود این جریان پول ادامه داشته باشد و به سرعت از بازار سرمایه خارج نشود و از سوی دیگر بازار نیز پتانسیل پذیرش این حجم از نقدینگی را داشته باشد، بورس به روند صعودی خود ادامه دهد.
او با بیان اینکه اتفاقات بنیادی دیگری نیز در حال رخ دادن هستند افزود: یکسری اخبار از شرکت ها در حال منتشر شدن است مبنی بر تجدید ارزیابی دارایی شان که به طور مثال اخیرا خبر تجدید ارزابی بانک پارسیان منتشر شد. در خصوص سایرشرکت ها نیز این اتفاق به صورت پلکانی رخ خواهد داد. همین عامل بهانه ای برای رشد چند درصدی به بازار می دهد. از سوی دیگر نیز گزارشات 6 ماهه شرکت های بورسی نیز کم کم در حال آماده شدن است که به احتمال زیاد گزارشات خوبی هم خواهد بود. فلذا با توجه به این گزارشات خوب می توان توجیح کرد که از دید بنیادی هم بازار همچنان پتانسیل رشد را دارد.
این تحلیلگر بازار سرمایه همچنین عنوان کرد: از سویی بازارهای موازی از رونقی برخوردار نیستند. به طور مثال در خصوص بازار مسکن باید بگویم که در آینده با رکودی سنگین تر از رکود هم اکنون مواجه خواهد شد. در خصوص سایر بازارها مانند بازار ارز نیز بانک مرکزی با عملکرد خوبی که داشته نشان داد که می توانند این بازار را کنترل کنند. بر همین اساس معتقد هستم که تنها بازاری که می توان گفت همچنان پتانسیل رشد را دارد بازار سرمایه است. اما سهامداران باید پس از این همه رشد در خرید و فروش ها دقت کنند. شرکت های بنیادی یا شرکت هایی که می توانند سودهای خوبی را در این نیمه دوم سال نشان دهند معمولا می توانند از اقبال بیشتری برخوردار شوند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.