مرتضی نجف، معاون فناوری اطلاعات بانک ملت، از غرفه شرکت های عضو گروه فن آوران هوشمند بهسازان فردا در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی الکامپ تهران بازدید کرد. در حاشیه این بازدید گفت و گویی با وی انجام شد، که...
بورس24 : مرتضی نجف، معاون فناوری اطلاعات بانک ملت از غرفه شرکت های عضو گروه فن آوران هوشمند بهسازان فردا در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی الکامپ تهران بازدید کرد.
در حاشیه این بازدید گفت و گویی با وی انجام دادیم، که مشروح آن در ادامه از نظرتان می گذرد.
چشماندازی که نمایشگاه امسال الکامپ برای تحول دیجیتال در عرصه بانکداری ترسیم میکند را تا چه اندازه مثبت میبینید؟ آیا تحریمهای ظالمانه آمریکا بر این رویداد تأثیر محسوسی داشته است؟
ما در رویارویی با تحریم ها و مدیریت شرایط و اوضاع ناشی از آن ها تجربه ای چهل ساله داریم. اکنون نیز با نیروهای جوان مستعد، متخصص و نخبگانی که در کشور وجود دارند، پیشرفت قابل توجه خود در زمینههای نرمافزاری و خدمات نوین بانکداری ادامه خواهیم داد. خوشبختانه سرعت پیشرفت ما در بخش فینتکها و استارتآپها بسیار بالا بوده است. امیدوارم قانونگذاران و مجریان امر نیز به همین سرعت فرایند تدوین، تصویب و اجرای قوانین و دستورالعملهای مورد نیاز این حوزه را انجام دهند.
چرا که نقص بسترهای قانونی مانع از پیشرفت در این عرصه خواهد شد. دومین مشکل در این عرصه نیز بحث زیرساخت است که باید به شکل جدیتری به آن ورود کنیم. ما به بحث تولید نرمافزار ورود موفقیتآمیزی داشتیم و شرکتهای نرمافزاری قدرتمندی داریم، اما آیا میتوانیم یک سرور بسازیم یا تنها قادر به مونتاژ آن هستیم؟ آیا میتوانیم یک دستگاه پوز بسازیم یا باید این دستگاه مونتاژ کنیم؟ اگر میخواهیم از طریق مهندسی معکوس شروع به ساخت داخل کنیم تا در ادامه خودمان توان طراحی پیدا کنیم، اکنون زمان آغاز است.
شرکتهایی در حوزه صنعت آیتی مشغول تولید سختافزار و زیرساخت هستند، باید مورد حمایت قرار گیرند. گرچه بانکها یکی از حامیان این جریان محسوب میشوند، اما از آنجا که صنعت بانکداری کشور ما در حوزه آیتی پیشرفت بیشتری نسبت به بقیه دستگاههای اجرایی داشته، شاید بار اصلی این حمایت روی دوش بانکها باشد. بر این اساس، امیدواریم بانک بهرغم فشارهای موجود بتوانند وظایف اصلی خود را انجام دهند.
در بخش داخلی سازی نرمافزارها تا چه اندازه از بخش سخت افزاری جلوتریم؟
در بخش پشتیبانی نرمافزاری کار بسیار آسانتر انجام میشود. اما در این بخش نیز کاستیهایی وجود دارد، ازجمله اینکه لایسنسها نداریم یا برای اتصال سوئیچ با دیگر کشورها و انجام تبادلات مشکلاتی وجود دارد که بسیار مهم هستند. در این بخشها باید درصد بومیسازی را بالا ببریم. ما در این بخشها به شرکتهای نرمافزاری کمک خواهیم کرد. درواقع؛ بانکها ناچارند این کمک را برای بقای خودشان انجام دهند.
انتظاراتی که از دولت برای حمایت از این بخش میرود، بهجا است. اما آیا بانک ملت به عنوان پرچمدار تحول دیجیتال در نظام بانکی در شرایط فعلی حمایت های بیشتری را از استارتآپها و فین تک ها انجام خواهد داد؟ بهویژه آن که شما در مجموعه خود گروه فن آوران هوشمند بهسازان فردا را دارید که شرکت های پیشتازی مانند به پرداخت در آن حضور دارند.
100 درصد همینطور است؛ ما از ابتدای این جریان تا همین لحظه از هیچ حمایتی در این خصوص دریغ نکردهایم. بهویژه آنکه مدیرعامل محترم بانک ملت، آقای دکتر بیگدلی همواره حمایت همهجانبهای از حوزه آیتی به عمل آوردهاند و ما نیز همین رویکرد حمایتی ایشان را در تعامل استارتآپها و فینتکهاییها که از شرکای تجاری شرکتهای زیرمجموعه ما محسوب میشوند، تعمیم و تسری دادیم. خوشبختانه ما و دیگر بانکها تبادل خوبی را در خصوص پلتفرمهای مشترکمان ازجمله ققنوس آغاز کردهایم که چشمانداز مثبتی برای بانک ملت و دیگر بانکها ایجاد کرده است. همانطور که میدانید؛ ما درحالحاضر یک core دوازدهساله داریم که زیرساخت بام است.
همچنین یک core بومی در اختیار داریم و یک core دیگر که بیش از 50 درصد کارهایش انجام شده است و پیشبینی میکنیم تا اواخر امسال و اوایل سال آینده تکمیل شود. این که ما یک core بومی داشته باشیم، بسیار بهتر از آن است که وابسته به یک core وارداتی باشیم. چراکه بانکداری ما از نظر ظرفیتهایی که دارد با بانکداری خارجی یکسان نیست. ما عقود بانکی متفاوت و متنوع داریم. از سوی دیگر، دلیلی ندارد که همه چیز ما وابسته به بیرون از کشور باشد.
اگر بخواهم به سوال نخست شما برگردم، باید بگویم من چشمانداز خوبی را برای این عرصه میبینم، نه به خاطر سختافزارها بلکه بهخاطر نیروهای جوانی که هم در بانک ملت و هم در سایر شرکت های بخش آیتی ما کار میکنند. باید به این جوانان اطمینان کرد. هرگاه به نیروهای جوان خود اطمینان کردهایم، بهتر از ما تصمیم گرفتند و کار کردند. حال نیز امیدواریم بتوانیم هماهنگکننده خوبی برای این جریان باشیم.
میزان رضایت شما در مجموعهی بانک ملت از گروه به سازان فردا به ویژه شرکت به پرداخت تا چه اندازه است؟
بسیار بالا است.
و سطح انتظاراتتان از این گروه؟
طبیعتا وقتی که سطح انتظارات در خصوص موضوعی برآمده از نگاهی واقع بینانه باشد ، میزان آن تابعی از توانمندی ها و ظرفیت های بالفعل و بالقوه موضوع خواهد بود و بر اساس همین قاعده نیز همواره انتظارات در بالاترین میزان ممکن بوده است.
منبع: روابط عمومی
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.