Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

اما آیا مشکل شرعی داشت ؟ تسنیم نوشت : یکی از اعضای کمیته فقهی سازمان بورس نیز با توجه به شبهات پیش آمده پیرامون قوانین جدید بازار پایه از بررسی این موضوع و روشن شدن اشکالات آن خبر داد... موسویان درباره اینکه قبل از معامله، اطلاعات باید در دسترس خریدار و فروشنده قرار گیرد، افزود: اینطور نیست که به عنوان معامله‌گر ببینیم مشتری چه قیمتی پیشنهاد داده است. فرض مثال یک فروشنده که ۵ مشتری دارد، باید بداند هر مشتری چه قیمتی پیشنهاد داده اما مشتریان از قیمت‌های پیشنهادی مشتریان دیگر باخبر نمی‌شوند. بر این اساس قرار است جزییات این قانون ٢٢ خرداد ماه در کمیته فقهی مطرح و بررسی شود...

رنگ آمیزی بازار پایه فرابورس به تعویق افتاده...

بورس24 : معاون نظارت بر بورس ها و ناشران سازمان بورس با اشاره به نگرانی های سهامداران از اجرای دستورالعمل جدید بازار پایه فرابورس از طرح موضوع در جلسه شورای عالی بورس و تعویق زمان‌بندی اصلاحات خبر داد.

چند روز پیش بود که فرابورس ایران در اطلاعیه‌‌ای از طبقه‌بندی شرکت‌های درج شده در بازار پایه فرابورس ایران در تابلوهای "پایه زرد" "پایه نارنجی" و "پایه قرمز" خبر داد و اعلام کرد، این طبقه‌بندی در راستای اجرای دستورالعمل پذیرش، عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران مصوب 25 فروردین 88 هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار و اصلاحیه‌های بعدی آن و مصوبه 28 اردیبهشت 98 کمیته درج شرکت فرابورس ایران صورت گرفته است.

بر اساس دستورالعمل قرار شد ناشرانی که در دوره مورد رسیدگی حداقل یک صورت مالی حسابرسی شده ارائه کرده باشند، دفعات عدم ارائه صورت‌های مالی آنها مطابق با دستور العمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد سازمان بیش از دو مرتبه نباشد، و همچنین مجموع روزهای تاخیر در ارائه اطلاعات مطابق با دستور العمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان بیش از 100 روز نباشد، در تابلوی "پایه زرد" درج شوند.

ناشرانی هم که در دوره مورد رسیدگی حایز شرایط تابلوی پایه زرد یا تابلوی پایه قرمز" نباشند یا اظهارنظر حسابرس مستقل و بازرس قانونی نسبت به هر یک از صورت های مالی شرکت اصلی یا تلفیقی گروه از نوع عدم اظهار نظر یا اظهار نظر مردود را داشته باشند، در تابلوی "پایه نارنجی" درج شود.

همچنین نام ناشرانی که برای آنها در دوره مورد رسیدگی رای بدوی یا قطعی مراجع قضایی مبنی بر ورشکستگی صادر شده باشد، مجمع عمومی فوق العاده یا مراجع قضایی رای به انحلال آنها داده باشند یا ناشر در سررسید دوره‌های رسیدگی حداقل سه سال متوالی صورت های مالی حسابرسی شده ارائه نکرده باشد، در تابلوی پایه قرمز درج گردند.

در این راستا نیز مقرر شد به منظور راه‌اندازی تابلوهای پایه زرد، پایه نارنجی و پایه قرمز بازار پایه، تمامی نمادهای مندرج در بازار مذکور در پایان معاملات روز دوشنبه مورخ 20 خرداد 98 متوقف و پس از انجام عملیات فنی و انتقال به تابلوهای مربوطه بازگشایی شوند.

اعلام و اجرای این دستورالعمل که با انتقادات زیادی نیز همراه بود، در حالی قرار شد در تاریخ اعلامی اجرایی شود که امروز حسن امیری طی نامه‌ای به سعید اسلامی بیدگلی دبیر کانون نهادهای سرمایه گذاری و روح الله میرصانعی دبیر کانون کارگزاران بورس اعلام کرد: اصلاح مقررات درج و معاملات بازار پایه فرابورس طی یک سال گذشته با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و با کسب نظر از فعالان بازار در دستور کار بوده و نتیجه آن پس از تایید در هیات مدیره سازمان در بهمن سال 97 ابلاغ شد.

در دستورالعمل‌های جدید بازار پایه اختیاراتی در خصوص ریزساختارهای بازار به هیات مدیره فرابورس تفویض شده و مقررات معاملاتی در جلساتی با حضور جنابعالی مورد بررسی قرار گرفته است. پس از اطلاع‌رسانی و ارائه زمانبندی اجرایی مبنی بر عملیاتی شدن اصلاحات از انتهای خرداد ماه، دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی از سوی سهامداران و فعالان این بازار منعکس شده که لازم است مورد توجه ویژه قرار گیرد.

با توجه به نکات فوق‌الذکر و توجه ویژه به دو کارکرد مهم شفافیت و نقدشوندگی و حداقل کردن زمان توقف نمادها به دلیل تأخیر در ارائه اطلاعات توسط ناشران بازار پایه فرابورس، مقتضی است با کسب و جمع‌آوری نظر فعالان و ارائه نظرات کارشناسی آن کانون ظرف دو روز آتی، اقدام عاجل صورت پذیرد و نتیجه در جلسه‌ای که روز دوشنبه هفته جاری در سازمان بورس با حضور ریاست سازمان برگزار خواهد شد، منعکس شود. ضمناً تا زمان طرح موضوع در جلسه شورای عالی بورس، زمان‌بندی اصلاحات مقرراتی اجرا نخواهد شد.

تسنیم نوشت : یکی از اعضای کمیته فقهی سازمان بورس نیز با توجه به شبهات پیش آمده پیرامون قوانین جدید بازار پایه از بررسی این موضوع و روشن شدن اشکالات آن خبر داد.

عباس موسویان در خصوص حکم شرعی مخفی ماندن سفارشات خریدار و فروشنده در معامله با روش جدید بازار پایه گفته، در قانون جدید مرحله پیش از معامله مشخص نیست اما وقتی به مرحله معامله می‌رسد، هم فروشنده و هم خریدار و هم قیمت مشخص می‌شود.

وی درباره اینکه قبل از معامله، اطلاعات باید در دسترس خریدار و فروشنده قرار گیرد، افزود: اینطور نیست که به عنوان معامله‌گر ببینیم مشتری چه قیمتی پیشنهاد داده است. فرض مثال یک فروشنده که 5 مشتری دارد، باید بداند هر مشتری چه قیمتی پیشنهاد داده اما مشتریان از قیمت‌های پیشنهادی مشتریان دیگر باخبر نمی‌شوند. بر این اساس قرار است جزییات این قانون 22 خرداد ماه در کمیته فقهی مطرح و بررسی شود.

گفتنی است ، روزگذشته امیر هامونی در گفت و گو با بورس24 از تعویق اجرای مقررات جدید بازار پایه فرابورس خبرداد که قرار بود از 22 خرداد به تابلوهای قرمز ، نارنجی و زرد تغییر چهره دهد.

منبع خبر: سازمان خبری-تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24