صندوق های سرمایه گذاری محلی امن برای سرمایه های شما خواهد بود علی تیموری شندی، مدیر عامل شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان در گفت و گویی عنوان کرد، صندوق ها با توجه به امید نامه و اساسنامه ای که دارند، به طور قطع نمی توانند در هر جایی سرمایه گذاری کنند. حوزه های سرمایه گذاری آنها مشخص است؛ تنها کاری که ما می توانیم انجام دهیم، این است که تلاش کنیم با تحلیل ها و ارزیابی های درست و دقیق، جابجایی منابع در حوزه هایی که می تواند بازدهی مناسبی ایجاد کرده و در همین حال در خدمت اقتصاد کشور باشد انجام دهیم. تمام تلاش ما این است، که به وکالت از سرمایه گذاران این کار به خوبی انجام شود و...
بورس24 : علی تیموری شندی، مدیر عامل شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان در گفت و گویی عنوان کرد: سرمایه گذاری در بورس با بخت آزمایی متفاوت است.
در شرایطی که تحلیل های کارشناسی و پیش بینی اقتصاددانان خبر از سالی سخت از نظر اقتصادی و معیشتی پیش روی مردم ترسیم کرده اند، کارشناسان بازار سرمایه به دنبال یافتن راه حل هایی برای عبور سلامت از این بحران به مردم پیشنهاد می کنند.
با رصد اخبار و بررسی تحلیل های درست و کارشناسی شده و البته بدون اعمال نظر شخصی که ممکن است فقط منافع یک عده را در یک صنعت یا فعالیت خاص مدنظر قرار دهد، سرمایه های خود را به شکل غیر مستقیم در بازار سرمایه سرمایه گذاری کنند.
یکی از این پیشنهادهای امن و مطمئن، سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری است.
گفت و گوی علی تیموری شندی، فعال بازار سرمایه و مدیر عامل شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان را در ادامه می خوانید:
به نظر می رسد بازار ناخواسته به سمت شرکتهای تامین سرمایه رفته است و دراینباره یک هوشمندی ناخواسته و اجماعی به وجود آمده است و اینطور به نظر می رسد که بیشتر ارکان بازار به ویژه شرکتهای کارگزاری قصد دارند بخش بیشتری از شکستهای بازار به خصوص اتفاقات سال گذشته تکرار نشود، از سوی دیگر پیشبینیها حاکی از آن است که امسال مردم به سمت بورس و بازارسرمایه بیشتر میآیند اما نمیخواهند ورشکسته شوند؛ این درحالی است که به نظر می رسد بیشتر استراتژیها به سمت مدیریت دارایی رفته است، یعنی رفتن به سمت سرمایه گذاری های غیرمستقیم، نکتهای که شما پیش از این هم به آن تاکید داشتید. نظر شما در این باره چیست؟
طی چند سال گذشته ما تجربههای خیلی تلخی را پشت سر گذاشتیم، یکبار سالهای 88 و89 و بار دیگر اواخر سال 92 و اوایل سال 93 که مردم در بازارسرمایه خیلی زیان دیدند. این درحالی است که ما بیش از20 نوع صنعت و بیش از 300 نوع شرکت در حوزههای مختلف داریم که هر کدام تاثیرپذیری خاصی از شوکهای اقتصادی و تحولات اقتصادی دارند. تحلیل این اتفاقات از عهده مردم عادی برنمیآید. هر چند برخی کانالهای تحلیلی در فضای مجازی شکل گرفته است اما مدیریت آنها برعهده افرادی است که خودشان از ذینفعان این بازار هستند. به طور قطع پیشنهادهایی که داده میشود منافع خودشان را هدف قرار میدهد، چرا که این کانالها ثبت شده نیستند و گاه ممکن است سوء استفادههایی صورت گیرد که ناشی از مشاورههای جهتدار باشد که مورد پیگرد قانونی قرار نمیگیرند. به نظر من جای رشد حوزه مدیریت دارایی در کشور واقعا خالی است. چون صندوقها و ابزارهایی که در بازار ارائه میشود، توسط سازمان بورس و اوراق بهادار نظارت میشود. افرادی که این صندوقها را مدیریت میکنند باید یکسری گواهینامهها و مجوزهای خاصی داشته باشند و از سطح معلومات حداقلی که مرتبط با بازارسرمایه باشد برخوردار باشند. بنابراین قطعاْ سرمایهگذاری غیرمستقیم مردم در بازار سهام از طریق صندوقها بسیار مطمئنتر از خرید و فروش مبتنی بر مشاورههای غیرکارشناسی شبکههای مجازی است.
پس توصیه شما این است که مردم به سمت سرمایه گذاری غیر مستقیم بروند؟
بله، دقیقا، وقتی شما یک سهم میخرید یعنی ریسک آن سهم را هم باید بپذیرید اما وقتی یونیتهای صندوقی را خریداری کنید، زیانهایی که برایش میتوان متصور شد خیلی کمتر است و سرمایهگذاران در مواقع مختلف میتوانند از سهم خارج شده یا وارد سرمایهگذاری در سهم دیگری شوند؛ همچنین منابع اندک و ناچیز، امکان سرمایهگذاری در چند سهم را ندارند اما در صندوقهای سرمایهگذاری هر فرد میتواند با حداقل آورده، یونیتهایی را خریداری کند. امسال سال سرمایهگذاری غیرمستقیم در بورس است. به طور قطع هنوز پتانسیلهای غیرمستقیم سودآوری در بورس وجود دارد. شرکتهایی وجود دارند که در این شرایط خاص اقتصادی نه تنها متضرر نمیشوند بلکه منتفع هم میشوند. استفاده از ابزارهای واسطه برای مردم بهتر است و ریسک کمتری دارد.
توصیه شما به افرادی که قصد سرمایه گذاری در صندوق ها را دارند چیست؟ چرا که ممکن است این صندوق ها چند روزی رشد یا برعکس چند روز افت داشته باشند، این در حالی است که وقتی مردم در صندوق ها سرمایهگذاری می کنند باید با این استراتژی وارد شوند که میانگین کل سال را در نظر بگیرند نه فقط مقطع سودآوری را، نظر شما چیست؟
بله، دقیقا همین است، ما نباید بورس و بازارسرمایه را معادل بختآزمایی قرار دهیم، سرمایهگذاران همانطور که سود میکنند ممکن است در مقطعی زیان ببینند. این رویکردی است که متاسفانه در سالگذشته بین بیشتر مردم رایج بوده است که به دنبال کسب سودهای دورهای و کوتاهمدت از بورس بوهاند اما اگر آگاهانه و با نگاه بلندمدت، بر روی ابزاهایی که توسط افراد حرفهای اداره میشود، سرمایهگذاری کنند به طور قطع سودهای معقولی هم میتوانند داشته باشند.
مهم ترین چالشی که صاحبان ابزارهای سرمایهگذاری در بازارسرمایه در جذب سرمایههای مردم یا شرکتها با آن روبه هستند از نظر شما چیست؟
یک روی این چالشها، نیازمند فرهنگسازی است سمت دیگر این است که بتوانیم ابزارهای متناسب با نیازهای مردم را طراحی کنیم.
تا چه حد به این هدف نزدیک شدهاید(طراحی ابزارها باتوجه به نیازهای مردم)؟
متاسفانه طی دو سال گذشته بخاطر محدودیتهای قانونی، هم از سوی مجلس، بانک مرکزی و گاهی سازمان بورس و اوراق بهادار، نهادهای مالی در ابزارسازی، قدری با محدودیت روبهرو شدهاند و همین مساله در توسعه ابزارها چالشبرانگیز شده است. از سوی دیگر و در حال حاضر بیشتر ابزارهای ما به عنوان یکی از فعالان بازار، اشباع شده است؛ به طوریکه صندوقهای سرمایهگذاری به سقف خود رسیدهاند و نیازمند دریافت مجوز برای افزایش سقف سرمایهگذاری هستند. باتوجه به این محدودیتها درحال حاضر امکان جذب سرمایهگذار جدید به خوبی و در همه ابزارها فراهم نیست؛ از این رو باید ظرفیتهای جدیدی ایجاد شود. امیدواریم متولیان امر کمک کنند چالشها و محدودیتها را حذف کنند تا بتوانیم ظرفیت جذب بیشتری برای سرمایهگذاران داشته باشیم. این درحالی است که بازارسرمایه به قدری بزرگ و متنوع شده است که ظرفیت خوبی برای حل چالشهای فعلی در اقتصاد کلان دارد.
باتوجه به اینکه پیشبینی شده است امسال سال سختی از نظر اقتصادی است، شما چه تدبیری برای مدیریت دارایی صندوقها اندیشیدهاید؟ آیا برنامه خاصی برای این منظور دارید؟
صندوقها با توجه به امیدنامه و اساسنامهای که دارند، به طور قطع نمیتوانند در هر جایی سرمایهگذاری کنند و حوزههای سرمایهگذاری آنها مشخص است؛ تنها کاری که ما میتوانیم انجام دهیم این است که تلاش کنیم با تحلیلها و ارزیابیهای درست و دقیق، جابجایی منابع در حوزههایی که میتواند بازدهی مناسبی ایجاد کرده و در همین حال در خدمت اقتصاد کشور باشد انجام دهیم. تمام تلاش ما این است که به وکالت از سرمایهگذاران این کار به خوبی انجام شود.
در چنین شرایطی پیشبینی میکنید در کدام حوزه یا صنعت امکان رشد بیشتری وجود دارد یا با سرمایهگذاری در آن احتمال موفقیت بیشتر است؟
به طور معمول وقتی تورمهای قابل توجهی در اقتصاد بوجود میآید، تأثیرات عینی آن را در شرکتهای مختلف مشاهده میکنیم. شرکتهای صادراتی به طور معمول زودتر از سایر حوزهها وضعیت سودآوریشان بهتر میشود و در مورد بقیه صنایع هم با یک گپ زمانی این اتفاق میافتد. طی سالهای گذشته شاهد بودیم که شرکتهای صادرات محور وضعیت بهتری داشتند و با گذشت زمان هر چه نرخ تبدیل ارز این گروه متناسب با نرخ بازار آزاد شده وضعیت سودآوریشان هم بهتر میشود. شرکتهای صادرات محور سودآوری خوبی خواهند داشت به این دلیل که نرخ تبدیل این گروه به نرخی که در سامانه نیما است در حال نزدیک شدن به بازار آزاد است.
در پله بعدی به طور معمول صنایعی که تولید داخلی دارند، اوضاع بهتری خواهند داشت. از سوی دیگر به دلیل اینکه در اقتصاد درخصوص قیمتگذاری، برخی محدودیتها وجود دارد و از آنجا که این شکاف قیمتی با گذشت زمان برداشته میشود، این گروه از شرکتها نیز از این شرایط منتفع میشوند.
در حوزه خدمات هم به نظر میرسد جای رشد وجود داشته باشد چرا که از ابتدای سال شاهد این بودیم که بیشتر صنایع و شرکتهایی که تولید داخلی دارند و در داخل کشور محصولات خود را عرضه میکنند (صنایعی از قبیل سیمان، غذا و تولیدکنندگان لاستیک)، وضعیت خوبی داشتند و با آزادسازی قیمت ها انتظار می رود سودآوری خوبی داشته باشند.
منبع: با اقتصاد
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.