بورس ٢۴ : انتشار گواهی سپرده شمش طلا به جهت تسهیل سرمایه گذاری در حوزه طلا توسط تامین سرمایه امین انجام می شود. سونای امیربابایی،مدیر واحد مشاوره خدمات مالی تأمین سرمایه امین در مورد انتشار گواهی سپرده شمش طلا به خبرنگار بورس ۲۴ گفت: فلز طلا علاوه بر کاربردهای مصرفی آن در صنایع یا ساخت زیورآلات، همواره بهعنوان یک دارایی سرمایهای و کالایی برای حفظ ارزش پول مورد توجه سرمایهگذاران است. از طرفی موانع و محدودیتهای ساختاری یا قانونی موجود در بازار سرمایه و در نتیجه کاهش طیف فرصتهای سرمایهگذاری قابلارائه به سرمایهگذاران در حوزه مدیریت ثروت، یکی از دغدغههای اصلی مشاوران برای مدیریت دارایی سرمایهگذاران است...
بورس24 : انتشار گواهی سپرده شمش طلا به جهت تسهیل سرمایه گذاری در حوزه طلا توسط تامین سرمایه امین انجام می شود.
سونای امیربابایی،مدیر واحد مشاوره خدمات مالی تأمین سرمایه امین در مورد انتشار گواهی سپرده شمش طلا به خبرنگار بورس24 گفت: فلز طلا علاوه بر کاربردهای مصرفی آن در صنایع یا ساخت زیورآلات، همواره بهعنوان یک دارایی سرمایهای و کالایی برای حفظ ارزش پول مورد توجه سرمایهگذاران است. از طرفی موانع و محدودیتهای ساختاری یا قانونی موجود در بازار سرمایه و در نتیجه کاهش طیف فرصتهای سرمایهگذاری قابلارائه به سرمایهگذاران در حوزه مدیریت ثروت، یکی از دغدغههای اصلی مشاوران برای مدیریت دارایی سرمایهگذاران است.
وی گفت: اوراقبهادارسازی بر پایه شمش طلا ضمن تسهیل شرایط سرمایهگذاری در حوزه طلا، عمق بازار سرمایه را نیز از طریق حجم معاملات این اوراق، متأثر میکند. درحالحاضر معاملات فیزیکی شمش طلا در حجمهای قابلتوجهی در بورس کالا انجام میشود. ازآنجاکه عرضهکنندگان شمش طلای موردمعامله در بورس کالای ایران، تولیدکنندگان محدودی هستند که شمش طلا را با وزنها و درصد خلوصهای متفاوت عرضه میکنند؛ استانداردسازی شمش طلای قابلعرضه در بورس کالا و پشتوانه قراردادن آن برای انتشار اوراق «گواهی سپرده شمش طلا» فرصت مناسبی را بهمنظور تنوعبخشی در حوزه مدیریت ثروت، پیشروی سرمایهگذارن و مشاوران قرار میدهد.
امیر بابایی افزود: با توجه به این که قیمت سکه طلا عموماً شامل حباب است با ورود گواهی سپرده شمش طلا به سبد سرمایهگذاریهای اشخاص، ارزش خالص سبد دارایی سرمایهگذاران نسبت به سرمایهگذاری در سکه طلا، به ارزش واقعی آن نزدیکتر میشود. با توجه به فرصتها و جذابیتهای موجود در سرمایهگذاری در حوزه طلا، تأمین سرمایه امین در ابتدای سال 97 همزمان با تصمیم شرکت بورس کالای ایران مبنی بر توسعه بازار معاملات اوراقبهادار مبتنی بر کالا، «طرح انتشار اوراق گواهی سپرده کالایی شمش طلا» را به شرکت بورس کالای ایران ارسال و طی جلسات حضوری با مدیران محترم مربوطه چالشهای پیشرو را احصا کرد. بر این اساس بهمنظور مرتفعکردن موانع، با تعدادی از تولیدکنندگان شمش طلا، آزمایشگاههای آکرودیته، مراکز ریگیری و برخی از بانکها مذاکرات اولیه انجام شد.
۵ چالش قابل بررسی...
وی با اشاره به اینکه طی جلسات متعدد ساختارهای متفاوتی مورد بررسی قرار گرفت در مورد پنج چالش موجود گفت:تعریف استاندارد واحد در تولید طلا (بهعنوان مثال شمش یک کیلویی با عیار خلوص 995 که هر شمش معادل تعداد مشخصی گواهی سپرده در نظر گرفته میشود.)، چالش تأمین وثایق موردنظر شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراقبهادار و تسویه وجوه توسط رکن انباردار با توجه به ارزش ریالی قابلتوجه کالای پایه گواهی سپرده شمش طلا، عیارسنجی شمش طلا و تطابق آن با استانداردهای تعریفشده، در زمان تحویل به بانک خزانهدار، عیارسنجی و تطابق خلوص شمش نسبت به مشخصات مندرج در گواهی مربوطه در زمان تحویل فیزیکی بر مبنای درخواست دارنده گواهی سپرده شمش طلا و تعیین رکن متعهد به جبران خسارت احتمالی (بانک خزانهدار یا تولیدکننده شمش طلا)؛نحوه اعمال مالیات بر ارزشافزوده و صدور صورتحساب فروش به نام خریدار (سرمایهگذاری که قصد تحویل فیزیکی شمش طلا را دارد.) از چالشهای پیش رو است.
وی ادامه داد: در مورد چالش اول با توجه به اینکه همه تولیدکنندگان از توان تولید با خلوص بالا برخوردار هستند؛ بهنظر میرسد چالش جدی پیشرو نباشد و صرفاً با توافق تولیدکنندگان میتوان یک استاندارد مشخص و واحد را تعریف کرد. خوشبختانه بهدنبال پیگیری شرکت بورس کالا و همکاری شرکت سپردهگذاری مرکزی در مورد کاهش نسبت تأمین وثایق از 100 درصد به 20 درصد، کاهش قابل توجهی در هزینه تأمین وثایق توسط رکن انباردار اتفاق افتاد و چالش مربوطه به میزان زیادی مرتفع شد که البته در صورت انبارداری شمش طلای پشتوانه اوراق توسط تولیدکنندگان به جای بانکها، این چالش همچنان قابل توجه است.
به گفته وی، اما ازآنجاکه بانکها در حوزه ارزیابی و عیارسنجی شمش طلا از تخصص لازم برخوردار نیستند، مقاومت بانکها در قبول مسئولیت عیارسنجی شمش در زمان پذیرش یا تحویل فیزیکی، چالش جدی است که حتی با درگیرکردن آزمایشگاههای آکرودیته یا مراکز ریگیری نیز تسهیل نمیشود. زیرا این آزمایشگاهها از توان لازم برای قبول تعهدات، برخوردار نیستند.
امیر بابایی گفت: در همین راستا تأمین سرمایه امین موفق شد بر اساس طراحی ساختار معینی بین شرکت زرمهر و بانک سامان چالش فوق را مرتفع و موافقت طرفین را در انتشار اوراق گواهی سپرده شمش طلا، اخذ کند. اما ازآنجاکه چالش پنجم همچنان پا بر جاست، با توجه به پیگیریهای شرکت محترم بورس کالا، امیدواریم در صورت برطرف شدن مشکلات ناشی از عدم وجود سازوکار اعمال مالیات بر ارزشافزوده و صدور صورتحساب، دیگر مانع جدی برای انتشار اوراق گواهی سپرده شمش طلا وجود نداشته باشد. با توجه به چالشهای مطرح شده پیشنهاد میشود که اوراق گواهی سپرده شمش طلا در مراحل اولیه فقط بر پایه شمش طلای عرضهشده توسط تولیدکنندگان شمش طلای پذیرششده در بورس کالا، منتشر شود. زیرا تعداد آنها کم است ولی حجم قابلتوجهی از شمش طلای تولیدی کشور را پوشش میدهند. بر این اساس اعمال استاندارد واحد برای تولید شمش طلای پایه انتشار گواهی سپرده در بین آنها، آسانتر است.
این مقام مسئول در تامین سرمایه امین گفت: تأمین سرمایه امین بهمنظور تسهیل شرایط انتشار گواهی سپرده شمش طلا و کاهش چالشهای مطرحشده بهویژه چالش عیارسنجی و قبول تعهدات توسط بانک، کاهش هزینه تأمین وثایق توسط تولیدکنندگان و تسهیل شرایط تحویل فیزیکی شمش طلای پشتوانه گواهی سپرده، ساختار دیگری از فرآیند خزانهداری و صدور گواهی سپرده شمش طلا را به بانک سامان پیشنهاد کرده است. با توجه به اخذ موافقت اولیه این بانک، مراحل ارزیابی و امکانسنجی دقیق فرآیند در حال پیگیری است که در صورت نهاییشدن ضمن ارسال طرح به شرکت بورس کالای ایران، جزئیات ساختار پیشنهادی اطلاعرسانی میشود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.