Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

شورای نگهبان برای دومین بار معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها را رد کرد؛ اتفاقی که برای اهالی بازار سهام بسیار بااهمیت است.

چالش معافیت مالیاتی تجدید ارزیابی دارایی ها؛ سران سه قوه چه تصمیمی می گیرند؟/ مخالفت شورای نگهبان توسط مقام ناظر تایید شد

بورس24 : شورای نگهبان با معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها مخالفت کرد. دبیر شورای نگهبان با ارسال نامه‌ای در ۳۱ فروردین به رئیس مجلس برای بار دوم مغایرت ماده ۱۵ طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و خدماتی از کالای ایرانی را با اصل ۷۵ قانون اساسی اعلام کرد. بر این اساس شرکت های بورسی و فرابورسی که سهامداران آن ها امیدوار بودند در سال جاری افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها بدهند، احتمالا از تصمیم خود منصرف خواهند شد چراکه دیگر مزیت معافیت مالیاتی برای آن ها وجود ندارد.

حسن امیری معاونت سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص موضوع معافیت مالیاتی از محل تجدید ارزیابی که مجلس شورای اسلامی در قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور، ارائه داده بود به خبرنگار بورس24 گفت: شورای نگهبان برای اولین بار با این موضوع مخالفت نمود و چند موصوع به اضافه همین بند را رد کرد.

وی گفت: مجلس برای بار دوم اصلاحیه را به شورای نگهبان ارائه داد که باز هم با مخالفت همراه شد.

امیری گفت: با توجه به پیشنهاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قالب قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور، موضوع تجدید ارزیابی دارایی ها هم مطرح شد که این مصوبه در شورای نگهبان با ایراداتی همراه بوده است.

این مقام مسئول ادامه داد: به همین دلیل وزارت صنعت معدن و تجارت از طریق دیگری برای این موضوع اقدام نموده و آن هم پیشنهاد به سران سه قوه است.

امیری گفت: وزارت صنعت معدن و تجارت از طریق پیشنهادی به سران سه قوه درخواست معافیت مالیاتی از محل تجدید ارزیابی دارایی ها و بردن به حساب سرمایه شرکت ها را ارائه داده است.

در رابطه با این موضوع، بورس24 در تاریخ دوم اردیبهشت هم خبری منتشر کرده بود که در آن خبر از رد این معافیت مالیاتی دادیم.

چند روز قبل حسن امیری معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص پیشنهاد موضوع معافیت مالیاتی شرکت ها از محل تجدید ارزیابی دارایی ها به خبرنگار بورس24 گفت: این مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید است که باید به تصویب سران سه قوه برسد و در حال حاضر این تصویب نامه یک پیشنهاد اولیه محسوب می شود. همانطور که در مقدمه صورت جلسه هفتاد و یکمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید اشاره شده، این پیشنهاد به سران سه قوه ارسال می گردد ، البته در ابتدای امر معاونت اقتصادی ریاست جمهوری و سپس سران سه قوه در مورد این موضوع تصمیم گیری نهایی می کنند.

این مقام نظارتی با اشاره به این که برای این که مصوبه ای لازم الاجرا باشد، یا از طریق قانون اجرایی می گردد یا با تصویب سران سه قوه قابلیت اجرا دارد، گفت: هر شرکتی طبق استاندارد IFRS باید تجدید ارزیابی دارایی انجام دهد، این که این رقم را به حساب سرمایه ببرد در استاندارد حسابداری چنین اجازه ای داده نشده است ، مگر به حکم قانون چنین چیزی امکانپذیر شود. بنابراین رقم تجدید ارزیابی در صورتی به حساب سرمایه می رود که قانون این اجازه را به شرکت ها بدهد.با توجه به پیشنهاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در قالب قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور ، موضوع تجدید ارزیابی دارایی ها هم مطرح شد که این مصوبه در شورای نگهبان با ایراداتی همراه بوده است.

افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی، علاوه بر انضباط مالی شرکت ها و به روز شدن ارزش دارایی ها، راهکاری است که شرکت های زیان ده برای خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت از آن استفاده می کنند.

با مروری بر سال گذشته و قانون بودجه ۹۷ به خاطر خواهیم آورد که، طبق پیشنهاد مرکز پژوهش ها در بند (ک) به تبصره ۷ لایحه بودجه ،انتقال مازاد تجدید ارزیابی شرکت ها موضوع ماده ۱۴۹ قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب ۳۱ تیرماه۹۴به حساب افزایش سرمایه با رعایت شروط ذیل بلامانع است و مشمول مالیات ، به نرخ صفر خواهد بود.

در دو شرطی که برای این تبصره قانونی در نظر گرفته شده ، عنوان شده بود : اولا شرکت های مذکور باید براساس صورت های مالی عملکرد تا ۳۱ شهریور مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت باشند و همچنین این شرکت ها باید با این تجدید ارزیابی از شمول ماده ۱۴۱ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت خارج شوند.

این اتفاق در سال ۹۷، برای بسیاری از شرکت ها به وقوع پیوست و با استناد به این قانون ، شرکت ها خود را از زیان انباشته نجات دادند. اما برخی از شرکت ها به دلایل مختلفی هنوز موفق به تجدید ارزیابی دارایی ها نشده اند تا بتوانند از این محل افزایش سرمایه بدهند.

در نتیجه در قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور موضوع معافیت تجدید ارزیابی ها دوباره مطرح شد و البته قانون مزبور در شورای نگهبان با ایراداتی برگشت داده شد.

حال ، پیشنهادی از سوی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به معاونت اقتصادی رئیس جمهور مطرح شده تا «با توجه به افزایش نرخ ارز ، قیمت ها و لزوم ارزیابی مجدد دارایی های بنگاه های تولیدی به منظور بهره مندی از مزایای آن به خصوص دریافت تسهیلات بانکی و ...کلیه بنگاه های تولیدی مشمول یا غیرمشمول ماده 141 قانون تجارت ، تا پایان سال 1399برای یک بار از مالیات تجدید ارزیابی معاف گردند».این پیشنهاد با معاونت اقتصادی رئیس جمهور مطرح شده تا برای تصویب آن در جلسه سران قوا تصمیم گیری شود.

منبع خبر: سازمان خبری-تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24