یک کارشناس بازار سرمایه گفت: حجم معاملات بورس و فرابورس طی روزهای اخیر به ٢ هزار میلیارد تومان رسیده که عدد قابل توجهی است. در صورتی که این عدد حفظ شود، نوسانات نیز ادامه پیدا می کند. طی روزهای گذشته نیز شاخص در طول ساعت های کاری بازار سرمایه با نوسانات بسیاری همراه بوده است. بنابر این من این را جزو روند طبیعی بازار می دانم. چنانچه یک رشد ۵٠درصدی را در شاخص داشته باشیم اصلا برای من تعجب آور نخواهد بود.
بورس24 : امیرسیدی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس24 درخصوص رفتار این روزهای بازار سرمایه و جهش شاخص کل و اینکه آیا این روند صعودی هیجانی بوده و یا خیر گفت: اگر بخواهیم روند بازار را در بلند مدت در نظر بگیریم به نظر من اکیدا صعودی است. در حقیقت چنانچه از سال 70 تا هم اکنون را مورد بررسی قرار دهیم می بینیم که روند بازار از همان ابتدا روند صعودی بوده است. این که در میان راه شاهد موج های صعودی و یا نزولی نیز باشیم، خاصیت بازار است که البته به نظر من خاصیت خوبی هم هست چرا که منجر می شود بازار حجم معاملات بهتری داشته باشد. آنچه که بیش از قیمت در بازار از اهمیت برخوردار بوده، حجم معاملات است.
وی تصریح کرد: حجم معاملات بورس و فرابورس طی روزهای اخیر به 2 هزار میلیارد تومان رسیده که عدد قابل توجهی است. در صورتی که این عدد حفظ شود، نوسانات نیز ادامه پیدا می کند. طی روزهای گذشته نیز شاخص در طول ساعت های کاری بازار سرمایه با نوسانات بسیاری همراه بوده است. بنابر این من این را جزو روند طبیعی بازار می دانم. چنانچه یک رشد 50درصدی را در شاخص داشته باشیم اصلا برای من تعجب آور نخواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: اگر بخواهیم تحلیلی از بازار ارائه کنیم می توانیم صنایع را به چند گروه و دسته تقسیم بندی کنیم. یکسری صنایع هستند که صنایع بنیادی بازار محسوب می شوند. چنانچه حتی در فروششان با مشکل مواجه شوند از آنجایی که قیمت ها افزایش یافته خود به خود ارزش فعالیت این صنایع نیز از نظر ریالی افزایش پیدا کرده است و قطعا سودشان نیز بالاتر می رود. از جمله این صنایع می توان به فلزات، پتروشیمی ها و پالایشگاهی ها اشاره کرد. نکته ای که در رابطه با سهام این صنایع می توان اشاره کرد این است که افراد حقیقی و حقوقی توامان درگیر هستند و ممکن است یک حقوقی که قبلا سهمی داشته بخواهد آن را عرضه و نوساناتی را ایجاد کند.
وی گفت: یک بحث دیگر در خصوص سهام بانکی است. در اثر تغییرات حساب های کوتاه مدت و نرخ سود عملیاتی یک مقدار اوضاع سهمشان بهتر شده است. ضمن اینکه بانک هایی که پوزیشن ارزی داشته اند الان ممکن است از آن پوزیشن ارزی شان در تسعیر ارزی سود شناسایی کنند و این هم عاملی بوده که سبب شده بانک ها یک جو نوسانی و حجم معاملات مثبتی داشته باشند.
وی افزود: صنایع دیگری نیز هستند که به دلیل شرایطی که پس از تحریم برای این ها به وجود آمده مورد توجه بیشتری قرار گرفته اند. اتفاقی که می افتد این است که صنعتی که بتواند محصول خود را داخل کشور با مواد اولیه داخلی و همچنین نیروی انسانی داخلی تولید کند به دلیل قرار داشتن در شرایط تحریمی فروشش نیز افزایش پیدا می کند. مانند صنایع غذایی، دارویی و لوازم خانگی.
او ادامه داد: یا به طور مثال صنعتی باشد که ریالی مصرف کند و محصولی که می فروشد با ایندکس ارزی در بازار داخلی قیمت گذاری بشود. حتی محصولاتی داریم که ممکن است قیمت شان نسبت به قیمت ارز افزایش پیدا کند به دلیل اینکه هم اکنون تخصیص ارزی برای واردات نمی توانیم بگیریم. بنابر این این صنایع هم صنایعی هستند که مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته اند.
امیرسیدی عنوان کرد: ما طی 10 سال گذشته دو بار کاهش ارزش شدید ریال را داشته ایم. به طوری که دلار هزار تومان به بالای 10 هزار تومان نیز رسید. صنایعی نیز وجود دارند مانند صنایع سیمانی که با ارز سال های گذشته تجهیزات خریداری کرده و کارخانه های خود را تاسیس کرده اند. ارزش این ها به دلیل رکودی که در ساخت و ساز ایجاد شده رشدی نداشته است. اما به هر حال یک ارزش جایگزینی دارند که با قیمت بازارشان بسیار فاصله گرفته در حقیقت می توانیم بگوییم قیمت سهام آن ها مانند خرید قیمت آپشن آن ها است. چنانچه شرایط تغییر کند و وضعیت بهتر شود این آپشن عمل می کند و بازدهی بسیار بالایی نیز خواهد داشت.
وی در پایان اذعان کرد: در رابطه با بازار نیز جای نگرانی وجود ندارد. با توجه به کاهش ارزش پول ملی که رخ داده و اینکه شرکت ها آنچنان در فروششان با مشکل مواجه نشده اند، به نظر من با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع و تقسیم سود نقدی و چشم انداز سال آینده که یک مقدار تورم بالاتر از حد معمول خواهد بود قطعا این روند رو به رشد ادامه پیدا خواهد کرد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.