معاون اقتصادی شرکت سرمایه گذاری نیرو در گفت و گو با خبرنگار بورس ٢۴ درباره علل توجه اخیر بازار به سهام ونیرو و تشکیل صف خرید در روزهای معاملاتی گذشته در این نماد ابراز داشت: طی ماه های گذشته نماد ونیرو روند نسبتا خنثی و کم نوسانی را پشت سر گذاشت به طوری که سال ٩٧ را در محدوده قیمتی ١١٠ تومان پایان برد...
بورس24 : در سال گذشته هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری نیرو چهارم شهریور ماه سال 97 جلسه ای را در خصوص افزایش سرمایه 118.75 درصدی شرکت برگزار کردند. در پی این تصمیمات مقرر شد تا علاقمندان جهت استفاده از حق تقدم خرید سهام از دوازدهم شهریور ماه 97 تا دهم آبان 97 وجوه تعیین شده را به شماره حساب شعبه اعلامی بانک مورد نظر واریز نمایند.
در همین راستا و با توجه به اعلام مهلت پذیره نویسی ، شرکت سرمایه گذاری نیرو 12 شهریور ماه نماد معاملاتی ونیروح را با استفاده از مکانیزم حراج آماده معامله کرد و حق تقدم سرمایه گذاری نیرو با قیمت 155 ریال وارد عرصه بازار سرمایه شد و تا 170 ریال نوسان کرد. در این زمان بهای سهام ونیرو حدود 1200 ریال بود.
255 درصد بازدهی در کمتر از یک ماه
رشد قیمت ونیروح تا یکم مهر ماه ادامه داشت و به محدوده 281 ریال رسید. در این روز بود که نماد ونیروح با توجه به توقف نماد اصلی متوقف شد و دو روز بعد با توجه به گشایش نماد اصلی بدون محدودیت نوسان قیمت مجددا آماده انجام معامله شد و با جهش 50 درصدی قیمت همراه شد.
پس از آن روند صعودی قیمت این حق تقدم ادامه داشت تا جایی که بهای هر عدد آن به 550 ریال رسید. یعنی 255 درصد رشد نسبت به قیمت اولیه طی کمتر از یک ماه. در این زمان بهای سهام شرکت سرمایه گذاری نیرو به بالاترین سطح خود در سال های گذشته یعنی محدوده 1700 ریال رسیده بود.
ریزش 85 درصدی قیمت
اما رسیدن ونیروح به این محدوده با آغاز دوره اصلاح بازار مصادف شد و پس از آن بهای این حق تقدم تا 80 ریال نزول کرد. این یعنی 85 درصد افت در مدت یک ماه. در این دوره اصلاحی بهای ونیرو با افت 35 درصدی به سطح 1100 ریال رسید. اما پس از آن تا پایان سال یعنی به مدت دو ماه و نیم در محدوده کم نوسانی بین سقف 125 ریال تا کف 1070 ریال جابجا شد.
پس از این ریزش قیمتی سنگین، نماد ونیروح نهم آبان ماه به دلیل پایان مهلت پذیره نویسی متوقف شد و 24 آذر ماه این نماد جهت عرضه 1،099،386،501 عدد حق تقدم استفاده نشده با محدودیت هر دستور خرید حداکثر 100 هزار عدد و بدون محدودیت نوسان قابل معامله شد اما به دلیل عدم کشف قیمت در روز اعلام شده، یک روز بعد یعنی 26 آذر 97 مجددا آماده حراج شد. سپس در تاریخ هشتم دی ماه نماد معاملاتی ونیروح با توجه به پایان مهلت پذیره نویسی متوقف شد.
هفدهم دی ماه نتایج حاصل از فروش حق تقدم های استفاده نشده شرکت سرمایه گذاری نیرو که در سایت کدال منتشر شد، نشان داد که خالص وجوه ناشی از فروش حق تقدم های استفاده نشده 89 میلیارد و 378 میلیون و 374 هزار و 839 ریال و تعداد حق تقدم های استفاده نشده برابر با 1 میلیارد و 99 میلیون و 386 هزار و 501 بود و در نتیجه مبلغ متعلق به هر حق تقدم 81 ریال اعلام شد.
شرکت سرمایه گذاری نیرو با استفاده از انتشار این حق تقدم ها توانست سرمایه خود را افزایش دهد. در این راستا شرکت سرمایه خود را از 3 هزار و 200 میلیارد ریال به 7 هزار میلیارد ریال افزایش داد. این افزایش سرمایه 3 هزار و 800 میلیارد ریالی که از محل مطالبات و آورده نقدی نتایج حاصل از فروش حق تقدم های استفاده نشده بود 24 دی ماه 97 به ثبت رسید.
خاطر نشان می شود شرکت سرمایه گذاری نیرو در نظر دارد تا با افزایش مجدد ، سرمایه خود را از 7،000 میلیارد ریال به 10 هزار و 500 میلیارد ریال برساند که این افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی به منظور تسویه باقی مانده دیون ناشی از خرید شرکت توسعه مدیریت نیروگاهی ایرسا و تکمیل اجرای طرح های در دست اقدام است.
اما از ابتدای سال 98 تحرکات مثبتی در نماد ونیرو آغاز شده و در حدود یک ماه اخیر با بازدهی تقریبا 30 درصدی همراه شده و بهای هر سهم به محدوده 1300 ریال ارتقا یافته است.
آیا ونیرو جای رشد دارد؟
قلی پور معاون اقتصادی شرکت سرمایه گذاری نیرو در گفت و گو با خبرنگار بورس24 درباره علل توجه اخیر بازار به سهام ونیرو و تشکیل صف خرید در روزهای معاملاتی گذشته در این نماد ابراز داشت: طی ماه های گذشته نماد ونیرو روند نسبتا خنثی و کم نوسانی را پشت سر گذاشت به طوری که سال 97 را در محدوده قیمتی 110 تومان پایان برد. احتمالا پایین ماندن قیمت ونیرو و عدم رشد بهای آن در ماه های پایانی سال از دید فعالان بازار سرمایه دور نمانده و خرید آن را ارزنده تشخیص داده اند.
او درباره آخرین وضعیت عملیاتی شرکت سرمایه گذاری نیرو گفت: در حال حاضر عمده ترین بخش سرمایه گذاری های ونیرو در حوزه عرضه برق، گاز، بخار آب و آب گرم است که حدود 95 درصد از سرمایه گذاری های این شرکت را در برگرفته است و بخش عمده آن بر روی شرکت غیر بورسی توسعه مدیریت نیروگاهی ایرسا است که 100 درصد مالکیت آن در اختیار سرمایه گذاری نیرو است.
وی در خصوص افت قیمت قابل توجه حق تقدم ونیرو پیش از پایان مهلت پذیره نویسی آن در سال گذشته بیان داشت: طی هفته دوم مهر ماه سال گذشته و شرایطی که بازار وارد فاز اصلاحی شد حق تقدم ونیرو نیز با توجه به شرایط کلی بازار و وضعیت نماد اصلی با موج اصلاحی همراه شد و از روند کلی بازار تبعیت کرد. با توجه به این که دامنه نوسان حق تقدم 10 درصد است اصلاح حق تقدم ونیرو نسبت به نماد اصلی با سرعت بیشتری انجام شد که البته این موضوع طبیعی است.
قلی پور افزود: پس از این دوره اصلاحی نماد ونیرو به تناسب جو عمومی بازار که با بهبود و رشد نسبی همراه بود چندان پیش نرفت و روند اصلاحی آن تا پایان سال 97 تداوم داشت اما در هفته های گذشته با اقبال همراه شد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.