Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

او با بیان این‌ که با حذف صراف‌ ها تفاوت نرخ خاصی در بازار ارز به وجود نمی‌ آید، توضیح داد: آنچه که نقش اصلی صراف‌ ها بوده، مدیریت ارز وارداتی به کشور و سپس...

عضو اتاق بازرگانی تهران: حذف صراف‌ ها تفاوت نرخ خاصی در بازار ارز به وجود نمی‌ آورد

بورس24 : یک عضو اتاق بازرگانی تهران معتقد است همان‌طور که در ماه‌های گذشته فعال کردن سامانه‌ های ارزی نتوانستند برای بازار ایران راه‌حل قابل قبولی ارائه کنند، تداوم استفاده از آنها یا طراحی شیوه‌ های جدید براین اساس نیز جوابگو نخواهد بود.

سید رضی حاجی آقامیری در گفت‌ و گویی اظهار کرد: این صحبت که با راه‌اندازی یک سامانه یا امکان جدید شرایط برای ایجاد ارتباط مستقیم ارزی میان صادر کننده و وارد کننده به وجود بیاید، اتفاق جدیدی نیست و بازار در طول تمام سال‌های گذشته به همین شکل کار خود را ادامه داده است. 

وی ادامه داد: در طول تمام این سال‌ ها صادرکننده ارز حاصل از فروش کالاهای خود را به بازار وارد کرده و شرکت‌های واردکننده نیز با خریداری این ارز نسبت به انتقال آنها و واردکردن کالاهای مدنظرشان اقدام می‌کرده‌اند. آنچه که در حال حاضر مطرح شده و جدید است به احتمال حذف صراف‌ها از این فرآیند باز می‌گردد.

عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان این‌که با حذف صراف‌ ها تفاوت نرخ خاصی در بازار ارز به وجود نمی‌آید، توضیح داد: آنچه که نقش اصلی صراف‌ ها بوده، مدیریت ارز وارداتی به کشور و سپس تأمین نیاز مورد نیاز برای واردات یا دیگر موارد بوده است، زیرا در غیر این صورت عملاً نظم بازار برهم خواهد ریخت. برای مثال اگر یک صادرکننده یک میلیون دلار ارز داشته باشد احتمالاً فرآیندی طولانی مورد نیاز خواهد بود تا واردکننده‌ای پیدا کند که دقیقاً همین رقم را برای واردات نیاز دارد، اما صراف‌ها هر دو بخش این بازار را ادغام کرده و نیازهای دو طرف را پوشش می‌دادند.

آقامیری اضافه کرد: در کنار آنکه صادرکننده و واردکننده در بازار آزاد نسبت به خرید و فروش ارز اقدام می‌کردند، احتمالاً سرعت نقل و انتقالات در این بازار نیز در قیاس با دیگر بازارها بسیار بالاتر بود. از این‌رو این‌که با طرح جدید بخواهیم به بالا رفتن سرعت فکر کنیم، امکان‌پذیر نخواهد بود.

این صادرکننده با بیان این‌که نرخ‌گذاری آزاد بهترین شرایط را برای بازار ارز ایجاد می‌کند، اظهار کرد: مسائلی مانند سامانه نیما که در ماه‌های گذشته مطرح شد یا سامانه جدید که از آن بحث شده هیچ یک نمی‌تواند مانند نرخ‌گذاری در بازار آزاد عمل کند، زیرا در صورتی که نرخ‌ها آزاد باشد دو طرف می‌تواند براساس نیاز خود خرید و فروش کرده و همین مساله یک نظم قابل قبول در بازار ایجاد می‌کند.

لازم به ذکر است، به دنبال افزایش نرخ ارز در ماه‌ های ابتدایی سال قبل، دولت با راه‌اندازی سامانه نیما تلاش کرد عرضه و تقاضای ارز را مدیریت کند.

به دنبال به وجود آمدن اختلاف نظرهایی درباره چگونگی بازگشت ارز حاصل از صادرات، بانک مرکزی با ارائه ارز حاصل از صادرات به واردکنندگان موافقت کرد. اخیراً گمانه‌ زنی‌ هایی مطرح شده که بر اساس آن صادرکنندگان می‌ توانند در ارتباطی مستقیم با وارد کننده، ارز خود را به آنها ارائه کنند.

بخش خصوصی در ماه‌ های اخیر بارها از دولت خواسته مقدمات تک نرخی شدن ارز در بازار را فراهم کند.

منبع: ایسنا 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24