مدیر سرمایه گذاری مس در گفت و گو با بورس ٢۴ : صادرات شرکت از سرگرفته شد... برای تداوم صادرات شرکت مس در شرایط روز فعلی بایستی ساختارهای جدید بنیانگذاری شود که قبلاً هم امتحان خود را به خوبی و با ریسک حدود صفر درصدی پس دادهاند ، بنابراین درصورتیکه از این مدلها استفاده شود به طور حتم و تحت هر شرایطی امکان صادرات پایدار وجود خواهد داشت... صادرات «فملی» از مرداد پارسال متوقف شده بود ، اما اکنون یک محموله ۵٠ هزار تنی صادر شده... پس از سالها سال گذشته شاهد استفاده از بخش قابل توجهی از ظرفیتهای تولیدی شرکت مس بودیم بهطوریکه در سال ۹۷ در هر سه حوزه تولید کنسانتره ، مس اندی و مس کاتدی موفق به خلق بالاترین رکوردهای تولید تاریخی شرکت در ۴٠ سال گذشته بودیم...
بورس24 : شرکت ملی صنایع مس پس از ٨ ماه روند نزولی در صادرات محصول ، در اقدامی ٥٠ هزار تن کنسانتره مس را بارگیری و به سمت مقصد صادراتی ارسال کرد.ارزش صادراتی این محموله رقمی بالغ بر ١٠٠٠ میلیارد تومان است.
ارسال محموله ٥٠ هزار تنی از سوی ملی مس نشان از حل مشکلات صادراتی برای این شرکت دارد.
ملی مس در سال ١٣٩٧ توانست رکورد تولید کنسانتره، مس کاتد و آند مس را در طول سال های تولید خود بشکند.همچنین «فملی» در موجودی پایان دوره خود ١١٥ هزار تن کنسانتره و ٣١ هزار تن مس کاتد دارد که ارزش این موجودی رقمی بالغ بر ٣٦٠ میلیون دلار است.
از دیگر پتانسیل های فعال شده ملی مس کشف ذخیره ٩٠٠ میلیون تنی معدن مس سونگون است که مسیر توسعه این شرکت را هموار تر می کند.
بهروز رحمتی مدیر امور سهام، سرمایه گذاری و مجامع شرکت ملی صنایع مس درباره آخرین وضعیت سال مالی ٩٧ ملی مس و برنامه های پیش روی این شرکت به بورس ٢٤ گفت: خوشبختانه ملی مس توانست در اولین هفته سال ٩٨ محموله ٥٠ هزار تنی کنسانتره مس را به مقصد صادراتی مورد نظر ارسال کند.
وی ادامه داد: امکان صادرات در طول چندماه گذشته نیز میسر بود ولی به خاطر شرایط خاص روابط بینالمللی ایران، هرگونه انعقاد قرارداد صادراتی بایستی با احتیاط بیشتر و رعایت تمام جوانب امر مورد بررسی دقیق تر قرار می گرفت تا از دریافت ارز حاصل از صادرات اطمینان حاصل گردد و ریسک های احتمالی به حداقل ممکن کاهش یابد و حتی به حدود صفر برسد.
وی افزود: همانطور که پیشتر تأکید کردم امکان صادرات صددرصدی شرکت در هر شرایطی و حتی شرایط بسیار سخت تر از این نیز وجود دارد و توانستیم با تمام شرایط موجود پس از وقفه ای چند ماهه صادرات ملی مس را در مسیر قرار دهیم.
این مقام مسئول در «فملی» تصریح کرد: برای تداوم صادرات شرکت مس در شرایط روز فعلی بایستی ساختارهای جدید بنیانگذاری شود که قبلاً هم امتحان خود را به خوبی و با ریسک حدود صفر درصدی پس دادهاند ، بنابراین درصورتیکه از این مدلها استفاده شود به طور حتم و تحت هر شرایطی امکان صادرات پایدار وجود خواهد داشت.
وی ادامه داد: باید مقداری چابکتر و محکمتر حرکت کنیم و دست مذاکرهکنندگان را برای مذاکره با کشورهای خارجی با رعایت اصول و مبانی بازار باز بگذاریم تا نهایتاً صادرات پایدار انجام شود.
ملی مس رکوردهای تولید را از بدو آغاز به کار شکست....
مدیر امور سهام شرکت ملی صنایع مس در ادامه به تحقق فروش شرکت فراتر از آخرین بودجه پیش بینی شده اشاره کرد و گفت: پس از سالها سال گذشته شاهد استفاده از بخش قابل توجهی از ظرفیتهای تولیدی شرکت مس بودیم بهطوریکه در سال ۹۷ در هر سه حوزه تولید کنسانتره ، مس اندی و مس کاتدی موفق به خلق بالاترین رکوردهای تولید تاریخی شرکت در 40 سال گذشته بودیم. در این راستا بیش از یکمیلیون و یکصد و هشتاد هزارتن کنسانتره مس در حوزه تولید معدنی، 314 هزار تن مس آندی در حوزه تولید ذوب و بیش از 247 هزار تن مس کاتدی در حوزه پالایش به عنوان محصول نهایی تولید کردیم.
مسیر رشد و توسعه برای ملی مس هموار تر از گذشته...
رحمتی در خلال توضیحات خود به معدن مس سونگون و پتانسیل های آن برای توسعه ملی مس اشاره داشت و گفت: یکی از اتفاقات و خبرهای خوب که در پایان سال گذشته منتشر گردید پیوستن معدن مس سونگون به باشگاه معادن با ذخایر میلیارد تنی مس دنیا بود که قطعا می تواند زمینه توسعه و تولید پایدار بیشتر را برای شرکت مس فراهم نماید. افزایش ذخیره قابلبرداشت معدن مس سونگون به ۹۰۰ میلیون تن که البته هنوز عملیات اکتشافات در این معدن ادامه دارد و احتمال افزایش این میزان ذخیره نیز بسیار محتمل می باشد، از جمله پتانسیل های حوزه توسعه معدنی شرکت می باشد که امکان فراهم کردن ماده معدنی برای تکمیل بیشتر چرخه تولید را فراهم کرده است. در شرایط کنونی و با وجود دو کارخانه تغلیظ در سال 97 در مجتمع مس سونگون بیش از 14.7 میلیون تن ماده معدنی استخراج شده و در مجموع حدود 324 هزار تن کنسانتره مس تولید گردید که رکورد بالاترین میزان تولید در این مجتمع محسوب می شود. با اعلام نتایج جدید اکتشافی هم بحثهای مربوط به احداث کارخانه فاز 3 تغلیظ و افزایش ظرفیت هفت میلیون تنی خاک ورودی به کارخانه 3 تغلیظ و تولید 150 هزار تن کنسانتره (مجموع 3 فاز 450 هزار تن) در دستور کار قرار گرفته است. ولی با عنایت به پتانسیلهای غیرقابل انکار معدن عظیم مس سونگون و ذخایر جدید کشف شده، به نظر میرسد افزایش ظرفیت استخراج ماده معدنی به حدود 2 برابر میزان فعلی و همچنین افزایش ظرفیت تولید کنسانتره مس از حدود 300 هزار تن فعلی به حدود 600 هزار تن در سال میتواند گزینه مناسبی برای تولید و توسعه پایدار در این مجتمع عظیم باشد که البته جزئیات این طرح در کمیته تخصصی خاصی در شرکت در دست مطالعه مجدد و بررسی بوده و بهزودی نتایج دقیق آن به اطلاع سهامداران رسانده خواهد شد. طبعا این رویداد مسیر را برای ملی مس به منظور برنامه ریزی برای تولید یک میلیون تن در یک دهه آتی هموارتر می کند.
مدیر امور سهام شرکت مس به بازدهی سهام "فملی" نیز اشاره کرد و گفت: تا تاریخ ۱۵ اسفندماه بازدهی سهام فملی حدود ۷۰ درصد بود که با توجه به توقف صادرات شرکت مس از مردادماه سال گذشته در پی خروج آمریکا از برجام و مشکلات صادراتی که موقتا گریبانگیر شرکت های صادرات محور شده بود و پیرو انتشار خبر انعقاد قرارداد صادرات چند صد هزار تنی کنسانتره مس در هفته های اخیر، بازار سهام به این خبر واکنش مثبت نشان داد بهطوریکه در طول چند هفته اخیر با افزایش قیمت سهام شرکت مس از کمتر از 270 تومان به ۳۸۵ تومان، حدود 40 درصد به بازدهی "فملی" افزوده شد و بهاینترتیب در پایان سال بازدهی سهام شرکت مس از بازدهی شاخص کل بازار بورس جلو افتاد.
این مقام اجرایی در شرکت مس با اشاره به بازدهی مثبت 1616 درصدی سهام شرکت طی 12 سال گذشته اظهار داشت: در پایان سال 1397 ارزش بازار سهام شرکت به رقم 301.158 میلیارد ریال رسید که بالاترین رکورد ارزش بازار شرکت از بدو پذیرش شرکت در بورس تهران از بهمن ماه 1385 تاکنون بوده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: متغیرهای موجود حاکی از آن است که سال ٩٨ سال خوبی از نظر تولید و فروش برای ملی مس خواهد بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.