بورس ٢۴ : بانک سپه با هدف واگذاری بنگاه های فاقد فعالیت بانکی که در راستای اجرای ماده ١۶ قانون رفع موانع تولید و ارتقاء نظام مالی صورت خواهد گرفت، قصد دارد در پایانی ترین روز سال ١٣٩٧ یعنی ٢٨ اسفند ماه بلوک ٧٠ درصدی سرمایه گذاری امید را عرضه نماید. در حال حاضر بانک سپه مالک بیش از ٢١ میلیارد سهم از سهام «وامید» است و نام این حقوقی به عنوان مالک ٧٠.۴٣ درصد از سهام این شرکت سرمایه گذاری به عنوان عمده ترین سهامدار «وامید» ثبت شده است...
بورس24 : بانک سپه با هدف واگذاری بنگاه های فاقد فعالیت بانکی که در راستای اجرای ماده 16 قانون رفع موانع تولید و ارتقاء نظام مالی صورت خواهد گرفت، قصد دارد در پایانی ترین روز سال 1397 یعنی 28 اسفند ماه بلوک 70 درصدی سرمایه گذاری امید را عرضه نماید.
در حال حاضر بانک سپه مالک بیش از 21 میلیارد سهم از سهام «وامید» است و نام این حقوقی به عنوان مالک 70.43 درصد از سهام این شرکت سرمایه گذاری به عنوان عمده ترین سهامدار «وامید» ثبت شده است.
بر اساس آگهی منتشر شده قیمت پایه بلوک سرمایه گذاری امید 932 تومان به ازای هر سهم در نظر گرفته شده که با احتساب بیش از 21 میلیارد سهم، ارزش کل این بلوک حدود 19.6 هزار میلیارد تومان خواهد بود.
با وجود این که خروج بانک ها از بنگاه داری در جایگاه خود اقدام مناسبی است اما عرضه بلوک «وامید» توسط بانک سپه با چند نکته بااهمیت همراه است. نخست این که بهای هر سهم «وامید» در حالی 932 تومان در نظر گرفته شده که قیمت فعلی هر سهم شرکت در بازار سرمایه حدود 425 تومان است. این به آن معناست که بهای هر سهم بلوک 70.43 درصدی «وامید» بیش از 120 درصد قیمت تابلوست و این موضوع مانعی خواهد بود بر سر راه حضور خریداران.
بنابراین شرایط مناسب عرضه که می توانست موجب پویایی و رشد بورس جهت این گونه واگذاری ها و تزریق امید در این بازار باشد، در خصوص عرضه بلوک امید مطلوب به نظر نمی رسد.
یکی دیگر از موارد عجیب در خصوص واگذاری بلوک «وامید» مراحل و نحوه اعلام شده این عرضه است. ارزش پایه این بلوک بالغ بر 19 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که با توجه به آغاز مراحل این واگذاری در پایان سال و آخرین روز کاری سال قطعا اجرایی شدن این فروش را با چالش های تامین نقدینگی مواجه خواهد کرد.
با توجه به موارد یاد شده در خصوص شرایط و نحوه واگذاری، قیمت تعیین شده بلوک و مصادف شدن زمان عرضه با آخرین روز کاری سال که انجام شدن یا نشدن این واگذاری را در هاله ای از ابهام فرو می برد، این پرسش مطرح می شود که آیا دولت یک فروشنده واقعی است؟ یا این که اتفاقا واگذاری این بلوک ارزشمند به صورت هدفمند با چنین شرایطی در نظر گرفته شده تا مانعی در مسیر فروش آن باشد؟
راستی یاد این حکایت معروف افتادیم : مردی مادرش را به بازار برد تا او را بفروشد. گفت: «قیمتی روی مادرم میگذارم تا هیچکس نتواند او را بخرد. اینگونه به ثروتمندترین آدم شهر تبدیل میشوم.»!!
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.