Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

شاید بیش از یک سال است که در چنین شرایطی قرار داریم و اینکه داروخانه ها با کمبود دارو مواجه هستند شایعه بی محتوا و بی اساسی است. در مجموع نگرانی ما در خصوص نقل و انتقال پول و همچنین کمبود نقدینگی است که امیدواریم به زودی این مشکل نیز برطرف شود...

شایعه کمبود دارو در داروخانه ها تکذیب شد/ رییس سندیکای مواد موثر دارویی: همین هفته به هند و چین پول دادیم و ماده اولیه خریدیم

بورس24 : طی روزهای گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه با توجه به شرایط تحریمی، داروخانه ها با کمبود دارو مواجه هستند و از سوی دیگر نیز مراوده با کشورهای چین و هند که عمده مراودات دارویی ما با این دو کشور انجام می شود نیز با مشکل مواجه شده است. در همین خصوص فرامرز اختراعی رییس سندیکای مواد موثر دارویی در گفت و گو با خبرنگار بورس24 این شایعات را تکذیب کرد و گفت: شاید بیش از یک سال است که در چنین شرایطی قرار داریم و اینکه داروخانه ها با کمبود دارو مواجه هستند شایعه بی محتوا و بی اساسی است. در مجموع نگرانی ما در خصوص نقل و انتقال پول و همچنین کمبود نقدینگی است که امیدواریم به زودی این مشکل نیز برطرف شود.

فرامرز اختراعی رییس سندیکای مواد موثر دارویی در گفت وگو با خبرنگار بورس24 در خصوص ذخیره دارویی داروخانه ها و وضعیت تولید دارو در کشور گفت: خبری منتشر شده است مبنی بر اینکه داروخانه ها تنها تا دو ماه ذخیره دارویی دارند که این خبر کذب است. کمبود دارو در کشور وجود دارد اما بسیار محدود است. در حقیقت درمورد اقلام کمی از داروها با کمبودشان مواجه هستیم و جریان تولید و عرضه دارو طبق روال گذشته همچنان ادامه دارد. در حوزه تامین مواد موثره نیز در دو بخش درگیر هستیم. در درجه نخست مواد موثره دارویی که در داخل تولید نمی شوند. حدود 30 درصد مواد موثره مورد نیاز تولیدکنندگان دارو است که البته 67 درصد این مواد موثره در داخل تولید می شود. به طور کلی نیز 40 درصد از داروی مورد نیاز کشور نیز وارداتی است.

وی افزود: برای تولید 67 درصد داروی موثره که در داخل تولید می شود نیازی به واردات نداریم. تنها برخی از اقلام میانی دارو باید وارد شود که البته برای تامین آن با کمبود نقدینگی مواجه هستیم و از سوی دیگر نیز مشکل نقل و انتقال ارز به خارج از کشور وجود دارد که تحریم ها کار ما را دشوار کرده اند. مشکلاتی که در تامین دارو وجود دارد صرفا همین موارد هستند و مشکل اساسی در این بخش نداریم.

وی تصریح کرد: شاید بیش از یک سال است که در چنین شرایطی قرار داریم و اینکه داروخانه ها با کمبود دارو مواجه هستند شایعه بی محتوا و بی اساسی است. در مجموع نگرانی ما در خصوص نقل و انتقال پول و همچنین کمبود نقدینگی است که امیدواریم به زودی این مشکل نیز برطرف شود.

فرامرز اختراعی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا کشورهای چین و هند که عمده واردات دارویی ما از این دو کشور انجام می شود با ما همکاری می کنند یا خیر؟ گفت: خبری نیز منتشر شده بود در همین خصوص که این دو کشور با ما تعاملشان را قطع کرده اند. اما باید بگویم همین هفته تعامل ما با آن ها بدون هیچ مشکلی انجام شده است. ما از طریق بانکی به نام کورنول چین و بانکی دیگری به نام یوکو بانک که در هند قرار دارد به راحتی پول منتقل کرده و از آن ها مواد مورد نیاز صنعت دارویی را خریداری می کنیم. البته آن ها هم برای فروش این مواد به ایران با یکدیگر رقابت می کنند. علاوه بر این نحوه نقل و انتقال پول غیر از این دو کانال مالی بسیار گسترده بوده و به راحتی از طریق صرافی ها می توانیم بدون واسطه این پول ها را جا به جا کنیم. چنانچه برای واردات مواد اولیه مورد نیازمان با مشکلی مواجه باشیم خوشبختانه مرزهای گسترده ای داریم و به راحتی این مهم انجام می شود.

وی در خصوص چشم انداز این صنعت و اینکه سال آینده با چه مشکلاتی مواجه خواهیم بود اظهار کرد: به هر حال کسانی که ما را تحریم کرده اند با قوت به کار خود ادامه می دهند اما ما نیز فعالیت های متقابلی داریم. اینکه سال آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد واقعا قابل پیش بینی نیست اما کمر تحریم ها شکسته است. در حقیقت نگرانی هایی که وجود داشته با جریاناتی که رخ داده و قابلیت هایی که به دست آمده بسیار کمرنگ تر شده اند.

فرامرز اختراعی اذعان کرد: گمان می کنم سال آینده سال مطلوب تری نسبت به امسال باشد. چرا که منابع ارزی محدود شده و در حقیقت واردات بی رویه ای که انجام می شد با حساب و کتاب انجام می شود. ما واردات بی رویه داروهایی داشته ایم که تولید مشابه داخلی داشته اند و با قیمت چند برابری در بازار دارو فروخته می شدند که سبب شده بود فشار اقتصادی هم برای مردم و هم برای بیمه ها را چندین برابر کند. از سویی چرخه تولید داخلی نیز فعال تر خواهد شد چرا که رقیب رانتی خارجی نخواهند داشت.

رییس سندیکای مواد موثر دارویی در خصوص این که بازار سرمایه تا چه حد می تواند در این روند تاثیرگذار باشد گفت: متاسفانه تاکنون بازار سرمایه آنچنان که باید و شاید در فرایندهای تولیدی مشارکتی نداشته و بیشتر در حوزه واردات کمک کرده است که البته از این پس واردات نیز محدود خواهد شد. بنابر این بازار سرمایه باید از منابع مالی که در اختیار دارد برای واردات نیازهای بخش های تولیدی که مواد پایه و مواد میانی هستند استفاده کند و خود را با این جریان تطبیق دهد. لذا بازار سرمایه باید خود را با این موضوع منطبق کند چرا که اطلاعات مالی و شگردهای مشارکتی در صنعت دارو برای تولید کنندگان خیلی آشنا نبوده و این وظیفه بازار سرمایه است که خود را عرضه کند تا با شرایط مطلوب تری واردات مواد پایه و واسطه شرکت های تولیدکننده فراهم شود.

وی در پایان بیان کرد: در این حوزه بازار سرمایه می تواند کمبود نقدینگی صنعت دارو را جبران کند. شرکت های دارویی تاکنون بیشتر با بانک ها تعامل داشته اند که در حال حاضر حجم فعالیت وارد کنندگان داخلی محدود تر خواهد شد و بازار سرمایه می تواند منابع خود را به سمت تولیدکنندگان تغییر جهت دهد.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24