در سه روز کاری بورس تهران در هفته جاری ارزش معاملات نسبت به هفته قبل ۵۶ درصد کاهش یافت و حجم داد و ستدها با ۶۰ درصد افت رو به رو شد. همچنین تعداد معاملات نیز بیش از ۵۰ درصد افت را شاهد بود؛ گزارش های ۹ ماهه شرکتها که حاکی از افزایش سودخالص آنها بود نیز نتوانست از کاهش قیمت سهمها در این مدت جلوگیری کند.
بورس24 : در هفته جاری دو تعطیلی رسمی وجود داشت در نتیجه تعداد روزهای فعالیت بازار سرمایه ایران از پنج روز به سه روز کاهش یافت، اما این کاهش ۴۰ درصدیِ تعدادِ روزهایِ فعالیت، تنها یکی از دلایلی بود که سبب شد که ارزش معاملات با روند شدید کاهشی رو به رو شود.
در هفتههای اخیر گزارش ۹ ماهه شرکتها بر روی کدال افشا شد. در صورتهای سود زیان شرکتها دیدیم که سود خاص شرکتها نسبت به سال مالی گذشته با افزایش چشمگیری رو به رو شده است. بسیاری از شرکتها و مخصوصاً صادرات محورها بیش از دو برابر دوره مالی ۹ ماهه سال ۱۳۹۶ سود شناسایی کردند. از طرفی طی هفتههای اخیر قیمت دلار با رشد آرامی همراه بوده که این موضوع میتواند به رشد قیمت سهمها در بورس کمک کند، اما با وجود این دو مؤلفه تأثیرگذار، شاهد کاهش حجم و ارزش معاملات بودیم. در سهامداران عمده بسیاری از گروهها نیز رقبتی در جمعآوری سهمهای عرضه شده دیده نمیشود که هیچ، بلکه بسیاری از آنها خود در کفه عرضه مینشینند. بخشی از علت این موضوع را میتوان عدم وجود نقدینگی در بازار دانست.
ریسکهای سیستماتیک موجود در شرایط فعلیِ اقتصاد، سرمایه گذاران بورسی را تا حدودی ریسک گریزتر کرده و سبب شده که قسمتی از نقدینگی به بازارهای موازی برود. از طرفی با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال به صورت سنتی نقدینگی در بازار سرمایه کمتر شده است.
از سویی دیگر فعالان بازار برای شرکت در عرضههای اولیه که در این روزها بیشتر شده، اقدام به فروش قسمتی از پرتفوی خود میکنند که این موضوع نیز به سنگینی کفه عرضه نسبت به تقاضا دامن زده است. فردا نیز پنج درصد از سهام فروشگاه زنجیرهای افق کورش در بازار دوم بورس تهران عرضه اولیه میشود که این عرضه میتواند روی تصمیمات بازیگران بازار سهام تأثیر گذار باشد.
در هفتههای گذشته شاهد بودیم که بانکیها در کنار خودروییها از تحرکات زیادی نسبت به سایر گروهها برخوردار بودند و حجم قابل توجهی از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند در آخرین روز معاملاتی این هفته نیز بانک ملت، تجارت و صادرات در نوسانات شاخصهای بازار سرمایه سهم قابل توجهی داشتند.
نوسان گیران بازار سهام در روزهای اخیر به گروههای کوچکتر از جمله داروییها، سیمانیها و قندیها نیز توجه داشتند به طوری که این گروهها توانستند در روزهایی نماگر اصلی بازار سرمایه را در سطح بالاتری نگه دارد و باعث شوند شاخص کل هموزن برخلاف نماگر اصلی حرکت کند.
در سه روز کاری بورس تهران در هفتهای که گذشت ارزش کل معاملات به دلیل دلایلی که مطرح شد ۵۶ درصد کاهش یافت و حجم معاملات نیز با کاهش ۶۰ درصدی مواجه شد، همچنین تعداد معاملات بازار سهام با افت ۵۳ درصدی رو به رو شد.
شاخص کل بازده نقدی و قیمتی که در ۱۷ بهمن ماه در تراز ۱۵۸ هزار و ۵۳۵ واحدی قرار داشت در سه روز کاری اخیر با افت ۱۲۲۵ واحدی رو به رو شد و به رقم ۱۵۷ هزار و ۳۱۰ واحدی رسید.
منبع:ایسنا
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.