Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

جهان نمی تواند صنعت بانکداری را رها کند حتی اگر از آن انتظارات دیگری نداشته باشد. یکپارچگی بازارهای مالی خطر ریسک سرایت را خیلی عظیم و قوی کرده و در نتیجه از بخش مالی جهان برای ثبات سیاسی و امنیتی جهان استفاده می شود.

نشست پیشکسوتان بازار سرمایه با موضوع بانکداری و عواقب خروج آمریکا از برجام/ سهم ٢٠ درصدی چین از کل دارایی های سیستم بانکی جهان

بورس24 : بیست و پنجمین سلسله نشست های پیشکسوتان بازار سرمایه با سخنرانی دکتر احمد عزیزی تحلیلگر و کارشناس ارشد بازارهای مالی، با موضوعیت بانکداری بین المللی و عواقب خروج امریکا از برجام در روز عصر روز سه شنبه, 25 دیماه 1397 در شرکت کارگزاری بانک کشاورزی برگزار شد.

در ابتدای جلسه احمد عزیزی با مقدمه ای در خصوص تحریم ها آغاز کرد و گفت: در حال حاضر تمامی کسانی که در سالن هستند خود از بزرگان این حوزه هستند و در حقیقت گویی زیره به کرمان آورده ام. تحریم ها آمده اند که بمانند تاریخ 40 ساله گذشته نشان می دهد که این حرف و ارزیابی حرف درستی است. اولین تحریم ها در سال 1980 وضع شدند که هر چه هم پیش رفتیم تحریم ها عموما شدیدتر شدند و حرف اصلی بنده اینجا دو شعبه می شود و آن اینکه ما متناسب با این پدیده خیلی عجیب و غریب و چون برنامه ریزی نکرده ایم چه در سطح ملی چه در سطح بخشی یا منطقه ای و یا حتی بنگاه ها، این هم حرف دوم بنده است که تا شروع هم نکنیم نمی فهمیم که چه کاری باید انجام بدهیم و اگر هم شروع کنیم تازه شاید تصمیمات ما را در بالا دست هم تحت تاثیر قرار دهد.

وی ادامه داد: یک مقدار با عدم شناخت از تحریم ها استقبال کردیم. و تا جایی که عناوینی مانند کاغذ پاره و خیلی چیزهای دیگر هم گفته می شود، شاید اگر در مورد تحریم ها شناخت داشتیم چنین برخوردی نداشتیم. به عنوان آخرین نکته باید بگویم که غیر از برنامه ریزی های سطح ملی و بخشی و صنعتی برخی صنایع در تحریم ها وضعیت بهتری دارند مانند صنعت سیمان اما صنعت بانکداری شرایط نامساعدی دارد. غیر از آن در سطح بنگاه و فعالیت ما متاسفانه نمی توانیم در مقابله با تحریم ها یک فرایند یادگیری را هم با یکدیگر مشارکت کنیم و به دلیل ماهیت قضیه این تجربیات خیلی قابل اشتراک گذاری و یا استفاده جمعی نیست. به محض اینکه بخواهیم استفاده جمعی کنیم راه حل می سوزد و به همین دلیل هر کسی راه حلی که دارد را فقط باید برای خودش نگه می دارد.

وی گفت: کمیته های بنیادین بانکداری بین الملل اینگونه است که تعداد بانک های جهان را 16 هزار بانک عمده می دانند که 8 هزار از این تعداد امریکایی است این 8 هزار تا 20 سال بیش 14 هزار تا بوده است که به معنای کاهش تعداد بانک ها حتی در آمریکا دارد، یعنی برخی بانک های این کشور هم سالانه ورشکست می شوند. از منظر سوئیفت بانک ها 9 هزار هستند و بانک هایی که عضو سویفت بوده, مدل ارزیابی ریسک 11 هزار بانک را طراحی می کنند. الماناک مشخصات 25 هزار بانک را داشته و مجوز های رسمی سرشماری شده را نیز 25 هزار عدد می داند، این مجموعه موسسات شبه بانک را 60 هزار بانک برآوردکرده است. بنکس کوپ 32 هزار بانک و حدود 7 هزار شبه بانک را شناسایی کرده، می بینید که اعداد با یکدیگر تفاوت زیادی دارد، تخمینی که صورت گرفته این است که 25 هزار بانک اول دنیا 150 هزار میلیارد دلار قدرت مالی دارد، همچنین بی ای اس تخمین دارایی های تحت کنترل بانکداری را 75 هزار میلیارد دلار می داند.

عزیزی تصریح کرد: در سیستم بانکی دنیا 9 هزار تا بانک اول دنیا 7 هزار و 374 میلیارد دلار سرمایه دارند، دارایی هایشان 113 هزار میلیارد است، بانک های چین با هزار و 700 و 18 میلیارد دلار سرمایه 25 هزار میلیارد دلار دارایی دارد. یعنی بیش از 20درصد کل دارایی سیستم بانکی جهان فقط در بانک های چین است. از 10 بانک نخست دنیا 4 عدد اول چینی هستند، دو بانک امریکایی و یک انگلیسی و یک ژاپنی است یک فرانسوی و یک آلمانی، 10 سال پیش اصلا اینطور نبود مثلا چینی ها اصلا در 10 بانک اول نبودند ولی بانک های چین به سمتی می روند ک به لحاظ کمی اصلا هیچ رقیبی ندارند، امریکا هم سهمش معلوم است، 40 درصد بازار ارز جهان در لندن معامله می شود.

این کارشناس بازارهای مالی بیان داشت: در مقام مقایسه ایران با نرخ ارز 4200 تومانی 250 میلیارد دلار دارایی دارد که سرمایه و سود در تخمین بنده منفی و نزدیک صفر است در نتیجه ما سود و سرمایه ای نداری؛ یعنی اگر بر اساس استانداردهای مشابه گزارشگری مالی سیستم بانکی، ایران را ارزیابی کنیم سرمایه و سودی در سیستم بانکی ما وجود ندارد که استانداردهای مشابه داشته باشد.

عزیزی تشریح کرد: بازار سرمایه ما خیلی کوچک است یعنی فرکشنی از ارزش شرکت اپل است

تجارت جهانی حدود 15 هزار میلیارد است ثروت کل جهان با تخمین های محافظه کارانه حدود 250 هزار میلیارد دلار است و حجم بازار ارز جهان به صورت روزانه 5 هزار میلیارد دلار برآورد می شود، این رقم در 10 ساله گذشته نه تنها رشدی نداشته که کوچکتر هم شده است. در نتیجه از الان به بعد احتمالا بزرگ خواهد شد در سال 2019 بی ای اس سه سال یکبار این اطلاعات را منتشر می کند در ژوان 2019 سررسید انتشار اطلاعاتی بوده که می توانیم این ها را مقایسه کنیم با 113 هزار میلیارد دارایی هزار بانک اول که نشان می دهد نزدیک 1 هزار میلیارد دلار سود سیستم بانکی برآورد شده است، حالا اگر بانکداری مرکزی را در اینجا بحث کنیم، واقعا با پدیده بی بدیلی در تاریخ بشر مواجهیم که از هیچ، همه چیز را می سازد.

این اقتصاددان کشور عنوان کرد: در دنیا, بانکداری بسیار صنعت نا محبوبی است و بانکداری مرکزی از بانکداری نامحبوب تر ولی تا بی نهایت ادامه خواهد داشت و دیگر از شر این پدیده خلاصی نخواهد داشت. نظامی که صرفا ارز مبادله ای در آن 5 هزار میلیارد دلار در روز است یعنی هر سه روز یک بار حجم تجارت جهان را در بازار های ارزش معامله می شود. از نظر بنیادین موجودی بخش مالی اقتصاد در 100 سال گذشته و بعد از جنگ های جهانی اول با رشد رو به رو شد با اهرام بخش مالی و قراردادهای مختلف می توان رشد آتی را به امروز منتقل کرد البته واسطه گری و اهرم سازی خیلی سنتی بوده ولی مدیریت و توزیع ریسک و قیمت گذاری در بنیاد پروداکت ها قیمت گذاری های این بازار هدایت و سیگنال رشد و رکود آینده را هدایت می کند، بحران مالی همزاد بخش مالی بوده و این اقتصاد مدرن است . در کشور و در دهه 70 ما بحران مالی را تجربه کردیم و سپس در سال 96 تکرار شد، انتظار داریم که این بحران به زودی بار دیگر رخ دهد.

وی تاکید کرد: البته این موضوع بستگی به منبع بحران دارد در نتیجه ثبات و پایداری و مانیتورینگ این بحران های مالی خیلی مهم است. جهان نمی تواند صنعت بانکداری را رها کند حتی اگر از آن انتظارات دیگری نداشته باشد، یکپارچگی بازارهای مالی خطر ریسک سرایت را خیلی عظیم و قوی کرده و در نتیجه از بخش مالی جهان برای ثبات سیاسی و امنیتی جهان استفاده می شود.

عزیزی در پایان نیز به به شور و مشورت با حاضرین پرداخت و پشنهاداتی را ارائه کرده و پشنهاداتی را پذیرفت.

از جمله عناوین پیشنهادی او برای مدیریت بهینه تحریم ها, تاسیس مرکر ملی تحریم ها در کشور, مدیریت کارآمد انتظارات موجود, رصد اعلان مراجع خارجی, بخش خصوصی, صرافی ها و ایرانیان مقیم خارج, مقررات زدایی, تجدید تعریف قاچاق, مدیریت روابط کارگزاری با دنیا, اصلاحات نظام بانکی, ارتقای سطح مقررات احتیاطی و نظارتی بخش مالی و نهایتا تصویب fatf و cft از طریق مراجع ذیصلاح می باشد.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24