Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

فاز چهارم هم ۱۰۰ درصد ایرانی اجرا می‌ شود فرمانده قرارگاه خاتم‌ الأنبیاء گفت: برنامه زمان‌ بندی کارفرما برای تکمیل فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان سال بود اما برنامه داریم، دهه فجر امسال به بهره‌ برداری برسانیم و قبل از بهمن‌ ماه امسال این فاز به ظرفیت نهایی می‌ رسد...

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌ الأنبیاء: فاز ۳ پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا بهمن ماه به ظرفیت نهایی می‌ رسد

بورس24 : فرمانده قرارگاه خاتم‌ الأنبیاء گفت: برنامه زمان‌ بندی کارفرما برای تکمیل فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان سال بود اما برنامه داریم، دهه فجر امسال به بهره‌ برداری برسانیم و قبل از بهمن‌ ماه امسال این فاز به ظرفیت نهایی می‌ رسد.  

قرارگاه سازندگی خاتم‌ الأنبیاء در راستای سازندگی کشور و کمک به رشد و توسعه ایران، در حوزه‌های نفت و گاز و پتروشیمی، فعالیت‌های زیادی انجام داده است و این تلاش‌ها ادامه دارد.

فرمانده جدید قرارگاه سازندگی خاتم الأنبیاء در این‌باره می‌گوید: مقام معظم رهبری در موضوع خام‌فروشی تذکر داده‌ اند، به هر حال همه ارکان نظام در این حوزه، کم کار کرده‌اند؛ یکی از هدف‌گذاری اساسی ما در دوره جدید مدیریتی قرارگاه خاتم، این است که این حوزه‌ها شناسایی شود و به نظام کمک کنیم. 

به گفته سعید محمد، در بخش‌ های بالادستی و میان‌دستی حوزه‌های نفتی کارزیادی شده است اما در حوزه پایین‌دستی ابتدا به صادرات و سپس به خرید با چند برابر قیمت می‌رسیم و همه فشارهای استحصال‌، فرآوری و پالایش نفت را تحمل می‌کنیم. اما نتیجه به کسانی که این تکنولوژی را دارند واگذار می‌کنیم، ما باید اول نیازهای داخلی خود را طی سنواتی برطرف کنیم و سپس در حوزه صادرات که بازار خوبی است، خلق ثروت کنیم. به ازای سرمایه‌گذاری در بخش های بالادستی و میان‌دستی، نسبت اشتغال ایجاد شده یک به سه است یعنی اگر همان سرمایه‌گذاری که در بخش بالادستی انجام می‌شود، در بخش پایین دستی هم انجام شود سه برابر تولید اشتغال داریم ضمن آنکه‌ محصولات استراتژیکی را که از سایر کشورها گران می‌خریم، خودمان تولید می‌کنیم و در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

فارس: یکی از اصلی‌ ترین و بزرگترین پروژه‌های کشور که موجب خودکفایی در تولید بنزین به عنوان محصولی استراتژیک شد، اجرای ‌پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارسبه عنوان نخستینپالایشگاهطراحی شده بر اساس خوراکمیعانات گازیبا ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه در روز شامل واحدهایتقطیر، تصفیهگاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیهنفتا،ایزومریزاسیون، تصفیهنفت سفیدو نفت گاز با هدف تولید چهار فراورده اصلی بود. قرارگاه بعد از چند پیمانکاری که رفتند و آمدند اجرای این پروژه را بر عهده گرفت.جزئیاتی از فعالیت‌هایی قرارگاه‌ در این پروژه را تشریح کنید.

محمد:در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی تا پیش از این ۱۰۰ درصد توان خارجی به کار گرفته می‌شد اما قرارگاه در این حوزه خط‌شکنی کرد که نمونه آن پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که سال‌ها متوقف مانده بود و با ورود قرارگاه در دوره‌های تحریم، توانستیم با ۶۷درصد مهندسی ایرانی، ۷۰ درصد کالای ایرانی و اجرای ۱۰۰درصد ایرانی، پروژه را با کیفیت بالا به پایان برسانیمکه این از ویژگی‌های کار ما در ستاره خلیج فارس بود.

همه دنیا تلاش می‌کردند با تحریم بنزین به ایران فشار وارد کنند که با احداث پالایشگاه‌ ستاره خلیج فارس خطر و ریسک ناشی از تحریم بنزین از سر نظام رفع شد، قرارگاه خاتم توانست‌ در پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ورود خود، رکورد بزند؛ پروژه در زمان‌بندی معقولی انجام‌ و عایدات آن نصیب کشور شده است.

فارس: فازهای بعدی پالایشگاهستاره خلیج فارس در چه مرحله‌ ای است؟

‌محمد:امروز فاز سوم ستاره خلیج فارس در مراحل پایانی اجرا قرار دارد و فاز چهارم هم در حال اجرا‌ و کار شروع شده است، در فاز سوم پالایشگاه، خردادماه امسال واحد تقطیر تحویل کارفرما و وارد مدار شد؛ شیرین‌سازینفتارا جهت راه‌اندازی تحویل کارفرما دادیم و در کمتر از یک ماه تولید آغاز می‌شود.

فارس: فاز سوم تا پایان سال تکمیل می‌شود؟

محمد:‌در مرحله اول روزانه ۴.۵ میلیون لیتر بنزین تولید می‌شود، برنامه زمان‌بندی کارفرما تا پایان سال بود اما برنامه داریم دهه فجر امسال این فاز را به بهره‌برداری برسانیم و قبل از بهمن‌ماه امسال فاز ۳ به ظرفیت نهایی می‌ رسد.

فارس: روند اجرا و تکمیل فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس را چگونه ارزیابی می‌ کنید؟

محمد:‌در حال حاضر عملیات اجرایی در بخش سیویل فاز چهار ستاره خلیج فارس آغاز شده است،‌ همچنین بخشی از فونداسیون‌ها و سفارش کالا انجام شده است، پروژه زمان‌بندی ۲۴ ماهه دارد که از شهریور امسال آغاز شد‌؛ در مورد مبنای قرارداد هم با کارفرما به نتیجه خواهیم رسید و این پالایشگاه در واقع مجموعه ۱۰۰ درصد‌ ایرانی خواهد بودیعنی طراحی و کالا ۱۰۰ درصد ایرانی است.

فارس: حتی کالاهای دارای تکنولوژی بالا را هم‌قرار است از داخل تهیه کنید؟‌ این ظرفیت در داخل وجود دارد؟

محمد:قطعاً. به تولیدکننده داخلی سفارش کالا داده‌ایم، شرکت فلات جلسات خوبی با سازندگان داخل داشته‌ است. از آنها دعوت کرده‌ایم، ‌توانمندی‌ها، شناسایی و برنامه‌ریزی شده است که به تناسب توانمندی به آنها کار واگذار شود، حتی کالاهای دارای تکنولوژی بالا مربوط به فاز چهار هم در داخل تولید می‌شود و این هدف‌گذاری قرارگاه است.

فارس: روش تأمین منابع مالی فاز چهارم ستاره خلیج فارس چگونه است؟

محمد:کارفرما (وزارت نفت) در این باره برنامه‌ریزی کرده است. قرار بود از محل درآمدهای فازهای قبلی بتوانیم تأمین مالی کنیم. این اقدامات‌ در اختیارات مجموعه کارفرمایی است، که البته نیاز است کمک‌هایی حداقلی از محل صندوق توسعه ملی انجام شود. وزارت نفت اعلام کرده است از محل منابع داخلی خود، منابع فاز چهار را تأمین می‌کند.

فارس: از مشارکت مالی و سرمایه‌گذاری در فاز چهارم ستاره خلیج فارس استقبال می‌کنید؟

محمد:در فاز چهارم ستاره خلیج فارس، قرارگاه پیمانکار است؛ اما اگر علاقه‌مندی از سوی سهامداران فعلی مطرح شود، آماده هستیم سهام‌دار شویم.

فارس:‌ امکان ادامه توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس و اجرای فاز پنجم هم وجود دارد؟

محمد‌:بعد از فاز چهارم در طراحی اولیه، فاز پنج ستاره خلیج فارس هم دیده شده بود. محدوده مخازنی دیده شده است و شروع آن جزو سیاست‌های کلان وزارت نفت است. ولیزیرساخت‌های پالایشگاه از جمله خط انتقال، برای ۱۲۰ هزار بشکه است و آبگیر برای ۶ فاز در نظر گرفته شد.

فارس: پالایشگاه نفت آناهیتادر راستای جلوگیری از خام فروشی و تبدیل آن به فرآورده‌های با ارزش افزوده بیشتر و به منظور رفع نیاز غرب کشور به فرآورده‌های نفتی، اجرا می‌شود‌. این پروژه ‌ علاوه بر تأمین نیازهای مواد نفتی منطقه غرب، امکان صادرات به کشورهای همسایه غربی را نیز فراهم می‌‌آورد. قرارگاه خاتم برنامه‌ای برای ورود به این پروژه را دارد؟

محمد‌:احداث پالایشگاه آناهیتای کرمانشاه‌ جزو مصوبات سفر مقام معظم رهبری است و مصوبه هیأت دولت هم دارد و کمک به توسعه منطقه محسوب می‌شود. ما علاقه‌مند به ورود هستیم مذاکراتی انجام داده‌ایم هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم تا به عنوان سهامدار و سرمایه‌گذار اصلی به پروژه ورود کنیم.

فارس: طرحی در مجلس درباره افزایش ظرفیت پالایشگاه‌ها با استفاده از نقدینگی مردم و تحقق ظرفیت ۲ میلیون بشکه در روز‌ مطرح شد. قطعاً‌ هدایت صحیح نقدینگی‌ها به بهبود زیرساخت‌‌های کشور و توسعه سازندگی می‌انجامد. برنامه قرارگاه خاتم در این حوزه چیست؟

محمد:‌نقدینگی بالایی در دست مردم است که اگر این میزان منابع مدیریت شود، به جای هجمه به بازار ارز، به سازندگی می‌انجامد، اگر ‌برای مردم اطمینان ایجاد کنیم، این نقدینگی در ‌زیرساخت‌ها هزینه می‌شود‌ و حتی اگر درهای کشور هم بسته شود با همین منابع کل کشور را می‌توان ساخت، طبق تذکرات رهبری باید این نقدینگی‌ کنترل شود، این تورم و افزایش قیمت‌ها به خاطر بازارهای کاذب بود و نباید قیمت دلار این‌چنین بالا می‌رفت.

فارس: قرارگاه در این حوزه ورود و سرمایه‌گذاری می‌ کند؟

محمد:‌مالکیت قرارگاه خاتم متعلق به سپاه و نیروهای مسلح است. ورود قرارگاه در طرح‌های سرمایه‌‌گذاری نیازمند مصوبه‌ ستاد کل نیروهای مسلح است؛ ما با اخذ مصوبه وارد طرح‌های سرمایه‌گذاری می‌شویم و در هیچ پروژه‌ای بدون مصوبه، سرمایه‌گذاری نمی‌کنیم.

فارس: و در حوزه افزایش ظرفیت پالایشگاه‌ها با استفاده از نقدینگی مردم؟

محمد:‌هر طراحی که نقدینگی را از دست مردم جمع کند و به توسعه زیر ساخت‌ها بیانجامد، مناسب است؛ در این مورد خاص باید«FS» آن بررسی شود، ما در این طرح ورود نکرده‌ایم و نمی‌دانیم چه اتفاقی قرار است رخ دهد. ولی اگر شاخص‌های اقتصادی مناسبی داشته باشد و از سوی دیگر بتوانیم‌ مصوبات سرمایه‌ گذاری را بگیریم می‌توانیم همکاری کنیم؛ از سوی دیگر توان اجرایی قرارگاه خاتم از‌توان سرمایه‌گذاری آن مهم‌تر است و الان کشور بیشتر به توان اجرایی نیاز دارد.

فارس:قرارگاه خاتم برنامه‌ای برای ورود به توسعه میادین نفت و گاز غیر از پارس جنوبی را دارد؟

محمد:‌قرارگاه توان مناسبی در حوزه بالادستی نفت دارد، دستگاه‌ها و تجهیزاتخاص در حوزه بالادستی نفت و گاز داریم و امکانات خوبی داریم تا در توسعه میادین نفتی کمک کنیم؛ در حوزه‌های نفتی در حال مذاکراتی هستیم که هنوز منجر به قرارداد نشده است اما اعلام آمادگی کامل داریم در این حوزه‌ها خصوصاً حوزه‌های مشترک ورود کنیم.

فارس: امکان دارد‌ به طور مشخص اعلام کنید درتوسعه میادین نفت و گاز در چه پروژه‌ای ورود می‌کنید؟

محمد:ماتا اندازه‌ای‌ می‌توانیم در حوزه‌های سرمایه‌گذاری کمک و ورود کنیم، اما باید برای سایر منابع آن تصمیماتی اخذ شود یا از محل فاینانس تأمین شود. مذاکراتی برای توسعه میادین در حوزهخشکی‌ در حال انجام است. طرح توسعه‌ای که در حال حاضر در حال قطعی کردن آن هستیم، طرحی است که تأمین منابع مالی آن با ما مطرح نیست و وزارت نفت تأمین مالی را انجام می‌ دهد.

فارس:‌قرارگاه خاتم چه برنامه‌‌هایی‌ برای ورود به ‌بخش ‌معدن و پایین‌دستی نفت دارد؟

محمد:ورود قرارگاه خاتم در بخش معدن اگر به صورت پیمانکاری باشد ما راحت‌تر هستیم. اما طبق بررسی‌ها، اگر بخواهیم آنجا را احیا کنیم چون کسی ورود نکرده است، بنابراین باید به صورت سرمایه‌گذاری ورود کنیم؛‌ در حال شناسایی گلوگاه‌ها هستیم که در چه حوزه‌‌هایی ورود کنیم و تأمین منابع مالی را بررسی می‌کنیم تا خود به صورت سهامداری، سرمایه‌گذار باشیم، قطعاً تأمین مالی هم از سرمایه‌ مردمی، بخش خصوصی و حتی خارجی خواهد بود.

فارس: قرارگاه خاتم به طور‌ مشخص در چه حوزه‌هایی از‌پایین‌دستی نفت ورود می‌ کند؟

محمد:در بخش پایین‌ دست نفت، محصولات متنوعی وجود دارد، چند صدنوع محصول در پایین دست نفت قابل تولید است، قرارگاه پژوهشکده‌ ای‌ دارد که مقر آن در دانشگاه امام حسین (ع) است. پژوهشکده در این حوزه‌ها کار می‌کند و گلوگاه‌ها بررسی می‌شود و مقاطعی که ارزبری می‌ کند، شناسایی می‌شود، در حال حاضر در این‌باره منتظر خروجی‌ این تیم پژوهشی هستیم تا مشخص شود در چه حوزه‌های پایین‌ دستی نفت، ورود کنیم.

منبع: فارس 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24