یک کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که چرا بانک مرکزی پرداخت سود به سپردهای کوتاه مدت عادی را از روزشمار به ماه شمار تغییر داده است گفت: مهار تورم مهمترین دلیل تغییر روند پرداخت سود به سپردههای کوتاه مدت است.
بورس24 : عباس علویراد با اشاره به تغییر پرداخت سود به سپردههای کوتاه مدت عادی اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، از ابتدای بهمن ۹۷ بانکها و موسسات اعتباری موظف هستند پرداخت سود به سپردههای کوتاه مدت عادی را از روز شمار به ماه شمار تغییر دهند.
وی با بیان این که رشد شبه پول از 6.21 درصد در فروردین 97 به 2.17 درصد در مهرماه امسال کاهش یافته است، افزود: رشد سپردههای مدت دار نیز در بانک ها و موسسات اعتباری از 9.22 درصد در آذر ۹۶ به 2.16 درصد در پایان مهرماه ۹۷ کاهش یافته است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: رشد سپردههای دیداری در بانک ها و موسسات اعتباری از 14.2 درصد در آذر ۹۶ به ۵۲ درصد در پایان مهرماه ۹۷ افزایش یافته است.
علویراد با اشاره به این که رشد حجم پول از 6.12 درصد در آذر ۹۶ به 7.74 درصد در پایان مهرماه ۹۷ افزایش یافته است، تصریح کرد: موارد ذکر شده نشان میدهد ترکیب نقدینگی از حالت قابل کنترل و در مدیریت سیستم بانکی بودن به حالت آماده خروج از بانکها به سرعت در حال تغییر است.
این استاد دانشگاه با طرح این سوال که چرا بانک مرکزی از اول بهمن سیستم بانکی را ملزم به تغییر پرداخت سود به سپردههای کوتاه مدت عادی از روز شمار به ماه شمار نموده است، گفت: با توجه به این که بانک مرکزی مایل نیست سپردههای یک ساله را به سمت سپردههای کوتاه مدت سوق و آماده بازار نوردی کند، الزام بانک ها به پرداخت سود ماه شمار ممکن است تاثیرات مقطعی در مهار تورم داشته باشد.
رییس دانشگاه آزاد ابرکوه خاطرنشان کرد: علت اصلی، ویرانگری اقتصادی جهشهای پی در پی نرخ تورم از ابتدای سال ۹۷ است که سنگر به سنگر نرخ سود سپردههای بلندمدت را غیر جذاب میکند.
این مسئول با بیان این که پیش بینی میشود نرخ تورم منتهی به دوازده ماه در آذر ۹۷ از مرز ۲۰ درصد عبور کند و دیگر نرخ سود سپرده بلندمدت ۲۰ درصد هم جذاب نخواهد بود، گفت: بنابراین مهار تورم چیزی است که بانک مرکزی سخت به آن نیاز دارد.
منبع: ایسنا
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.