حسین پور احمدی استاد دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی در این باره به بورس ٢۴ گفت: اگر گذشته ملاک راه آینده باشد بخش زیادی از نقدینگی به سمت حوزه های واسطه گری از جمله مسکن و خودرو های خارجی ورود می کند.از طرفی الان قدری زود است تا درباره سقوط قیمت ارز و سکه به قطعیت برسیم، البته این موضوع را هم باید مورد توجه قرار دهیم که شاید یکی از دلایل عدم کاهش قیمت جدی ارز و سکه ، به قیمت واقعی رسیدن این دو دارایی است.
بورس24 : یکی از تکراری ترین و درست ترین جملات که در بازار سرمایه شنیده می شود این است که «بورس دماسنج اقتصاد کشور است»زمانی که نوسانات نرخ ارز به اوج خود رسید شاهد افزایش زائدالوصف ورود سرمایه از سوی بازماندگان خرید ارز و سکه به بازار سرمایه بودیم ، به طوری که شاخص موفق شد تا سقف تاریخی از خود بر جای بگذارد و به عدد 195هزار واحد در نهم مهر ماه برسد،اما این سقف و خوشحالی دیری نپایید و اکنون شاخص از زمان رکورد تاریخی خود قریب به 30 هزار واحد افت داشته است.
افتی ناشی از عدم قطعیت و امنیت اقتصادی و بالاخص کاهش سطح اطمینان به سیاست های موجود و عدم تشخیص و پیش بینی افق آینده.
اکنون که نقدینگی سرگردان به طور افسار گسیخته ای خود نمایی می کند دارندگان این نقدینگی باید در کجا سرمایه گذاری کنند؟ در شرایطی که خرید و فروش ارز و سکه محدودیت دارد و بازار سهام هم که بازاری باثبات ، پایدار و قابل تحلیلی نیست ، چه باید کرد؟
حسین پور احمدی استاد دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی در این باره به بورس24 گفت: اگر گذشته ملاک راه آینده باشد بخش زیادی از نقدینگی به سمت حوزه های واسطه گری از جمله مسکن و خودرو های خارجی ورود می کند.از طرفی الان قدری زود است تا درباره سقوط قیمت ارز و سکه به قطعیت برسیم، البته این موضوع را هم باید مورد توجه قرار دهیم که شاید یکی از دلایل عدم کاهش قیمت جدی ارز و سکه ، به قیمت واقعی رسیدن این دو دارایی است.
نقدینگی نقش بازدارنده در سیاست های دولت دارد...
پور احمدی ادامه داد: اگر با رویکرد اقتصاد سیاسی موارد را بررسی کنیم و اگر ثبات اقتصادی را شاهد بودیم و کارآمدی دولت در درجه بالایی بود اعلام نرخ 4 درصد برای سپرده های ارزی و نرخ سود های بانکی بالای 20 درصد می بایست بخش قابل توجهی از ارزهای خانگی و نقدینگی را به سوی سیستم بانکی جذب می کرد که این اتفاق نیفتاد.
امینت منطقه در شرایط اقتصادی اثر گذار است...
وی گفت: اگر با این فرض که خروج آمریکا از برجام و تحریم های جدید هیچ اثر مستقیمی نداشته باشد که دارد ، به دلیل ایجاد جو روانی، محیط آینده تولید و سرمایه گذاری با ابهام روبرو می شود. تا همین چند هفته پیش گروه پتروشیمی یکی از پر بازده ترین های بورس بود که با شرایط جدید ، شاهد کاهش ارزش سهام این گروه هستیم.
ملک و خودرو مقصد برخی سرمایه های سرگردان...
پور احمدی افزود : در شرایط فعلی با این وجود که سرمایه گذاران به دنبال ریسک کمتر هستند ملک و خودرو دو گزینه ای هستند که برخی برای سرمایه گذاری انتخاب می کنند.
بازار سرمایه سقوط جدی نخواهد داشت...
وی درباره بازار سرمایه هم مدعی شد : بورس ایران بر مبنای واقعیت ها حرکت نمی کند و بورسی است برمبنای اقتصاد سیاسی و رشد آن متاثر از سیاست های دولت است، پایین آمدن آن هم تحت کنترل است بنابراین در این شرایط شاهد بازاری ناشی از رقابت و رشد ناشی از سوددهی شرکت ها نیستیم.در شرایط بحرانی بلافاصله دولت با تزریق منابع و یا ایجاد برخی ممنوعیت ها شرایط را تحت کنترل قرار می دهد کمااینکه پیشتر نیز این موارد رخ داده است.
وی در پایان گفت: بازار بورس ایران بازاری کنترل شده است و اقتصادسیاسی اجازه سقوط جدی به بازار سهام را نمی دهد.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.