تداوم حضور من در در دولت منجر به یک بازی باخت - باخت می شد نظرم این بود که سرکوب نرخ ارز باعث جهش آن می شود، قاعدتا آقای روحانی چنین نظری نداشتند و معتقد بودند، که اگر نرخ ارز کاهش پیدا نمی کند، حداقل افزایش پیدا نکند و...
بورس24 : نیلی معتقد است، تداوم حضور او در دولت منجر به یک بازی باخت-باخت می شد و در نتیجه این موضوع در کنار به سرانجام نرسیدن حل ابرچالش های اقتصادی مانند مساله نظام بانکی و نظام ارزی باعث پیاده شدن او از قطار دولت دوازدهم شد.
این گزارش، گزیده ای از گفت و گوی مسعود نیلی با محسن جلال پور رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران است، که در شماره اخیر مجله «تجارت فردا» درج شده است.
در گفت و گوی نیلی، به عنوان نقطه اختلاف با رئیس جمهور به چشم می خورد، موضوع نرخ ارز بود. نیلی در این زمینه به مثالی درخصوص نرخ ارز اشاره کرد: «تا آنجا که به خاطر دارم، بدون استثنا، همه روسای دولت های ما، در زمینه نرخ ارز قائل به ارتباط میان تورم و نرخ ارز نبوده اند و تمایل جدی قلبی آنها، حتی کاهش نرخ ارز بوده است.
حالا اگر شما جمع بندی داشته باشید که این رویکرد باعث می شود که پس از یک دوره تثبیت، نرخ ارز جهش کند و نتوانید این نظر را به نتیجه برسانید نخواهید توانست، در مسوولیت اجرایی مرتبط با این موضوع نقش آفرینی کنید.» او در بخش دیگری از صحبت های خود درخصوص نگاه دولت دوازدهم به نرخ ارز گفت: در دولت دوازدهم، مساله ارز در کشور مهم و اثرگذار بود. نظرم این بود که سرکوب نرخ ارز باعث جهش آن می شود، قاعدتا آقای روحانی چنین نظری نداشتند و معتقد بودند که اگر نرخ ارز کاهش پیدا نمی کند، حداقل افزایش پیدا نکند.
نیلی تاکید کرد: سیاستمداران بهطور طبیعی، جایگاهشان به این سمت میکشد که نهتنها ارز با تورم افزایش پیدا نکند، بلکه عامل تعدیل تورم هم باشد. آنها فکر میکنند اقتصاددانان سیاست را نمی فهند و فقط روی موضوعات دانشگاهی اصرار می کنند، درادبیات سیاستمداران، واژه دانشگاهی به معنی غیر قابل اجرا یا در بهترین حالت یکسویه دیدن مساله تلقی می شود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.