وقتی بانک مرکزی از سوی آمریکا تحریم می شود به معنای تحریم تمام بانک های ایرانی است و آوردن نام تمام آن ها را می توان سیاه نمایی و بزرگ جلوه دادن آمریکا دانست که بیشتر وجهه نمایشی دارد.

بورس24 : آمریکا حدود 50 بانک ایرانی را در حالی تحریم کرد که نام بانک مرکزی نیز در لیست تحریم شدگان بود. بانک های ایران از اوایل انقلاب تحریم بوده اند و این موضوعی نیست که سیستم پولی و مالی کشور با آن غریبه باشد. بانک های کشور اگر فعالیت ارزی داشته باشند مسلما با وجود تحریم ها سودآوری کمتری خواهند داشت که باید راه های برون رفت آن را بیابند. بانک قوامین یکی از پنجاه بانکی بود که توسط خزانه داری آمریکا تحریم شد اما به گفته مدیرعامل، از این موضوع هیچ تاثیری نمی پذیرد.
غلامحسن تقی نتاج مدیر عامل بانک قوامین در خصوص تحریم 50 بانک ایرانی توسط خزانه داری آمریکا که بانک قوامین نیز جزء آن ها بود، گفت: تحریم های ظالمانه آمریکا کار را دشوار می کند اما این موضوع برای بانک هایی همچون بانک قوامین که تنها خدمات ریالی دارد و خدماتی با عنوان خدمات ارزی در آن موجود نیست، مشکلی را ایجاد نمی کند.
وی ادامه داد: بانک قوامین کاری به مباحث ارزی ندارد و به همین علت تحریم ها تاثیری بر سودآوری بانک های ریالی ندارد. تحریم ها ارتباط با خارج کشور را قطع نمی کند بلکه آن را دشوار و پرهزینه می کند که باید راهکارهای برون رفت از این موضوع را پیدا کرد.
وی افزود: وقتی بانک مرکزی از سوی آمریکا تحریم می شود به معنای تحریم تمام بانک های ایرانی است و آوردن نام تمام آن ها را می توان سیاه نمایی و بزرگ جلوه دادن آمریکا دانست که بیشتر وجهه نمایشی دارد. برای مقابله با آن باید مقررات نظام بانکداری کشور که سال هاست بدون تغییر باقی مانده را اصلاح کرد. باید یکسری مقررات بهتر و علمی تر را سریعا جایگزین کرد تا از این مرحله دشوار نیز عبود کنیم.
نتاج عنوان کرد: البته باید ببینیم که اتحادیه اروپا و مابقی کشورهای باقی مانده در برجام چه تصمیمی اتخاذ می کنند، طبیعتا آن ها نسبت به این تصمیم بی توجه نخواهند بود اما باید راهکار میانی از سوی آن ها سنجیده شود. مسلما با تحریم ها دست و پای ما بسته نمی شود و می توانیم همان طور که گفته شد راهکارهای برون رفت را قوی تر چید.
مدیرعامل بانک قوامین تصریح کرد: با تحریم بانک ها، سودآوری آن ها چندان تاثیری نمی گیرد و تاثیرپذیری بانک هایی که فعالیت ریالی داشتند را می توان نزدیک به صفر دانست.
وی در پاسخ به این سوال که ادغام بانک ها به کجا رسید و آیا کنسل شده است؟ گفت: قرار بر این است که بانک مرکزی محوریت این کار را داشته باشد و اتفاقا ادغام بانک ها می تواند به عنوان یکی از راهکارها برای برون رفت از تحریم ها باشد. سایر راهکارها نیز می تواند چیده شود. ادغام بانک ها موضوعی است که به قوت خود باقی است و کنسل نشده است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.