Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 228

براساس ابلاغیه معاون اول رئیس‌جمهور به پنج وزارتخانه، قرار است دولت از محل گران کردن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها از ۳۸۰۰ تومان به نرخ سامانه نیما (حدود هشت هزار تومان)، منابع لازم را برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر به دست آورد. اما آیا بخش پتروشمی و فولاد ( شرکت های پذیرفته شده در بورس که ذی نفعان حقیقی و حقوقی زیادی دارند) چنین آمادگی‌ای دارند؟

منبع تامین مالی سبد معیشتی مردم شرکت های بورسی هستند؟

بورس24 : چند وقتی است که دولت به دنبال حمایت از اقشار آسیب‌پذیر از طریق ارائه سبد معیشتی است. تا بلکه بتواند مقداری از شکاف معیشتی آنان را جبران کند. آمارهای منتشر شده از بانک مرکزی و مرکز آمار حاکی از آن است که میزان تورم خصوصا تورم کالاهای اساسی نوسان قابل توجهی در ماه‌های اخیر داشته است.

اکنون خبرها حاکی از آن است که دولت قرار است با دو بسته ۳۰۰ هزار تومانی در دو نوبت از خانوارهای آسیب‌پذیر حمایت کند. اما سوال اینجاست که منابع این حمایت از کجا تامین خواهد شد؟

براساس ابلاغیه معاون اول رئیس‌جمهور به پنج وزارتخانه، قرار است دولت از محل گران کردن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها از ۳۸۰۰ تومان به نرخ سامانه نیما (حدود هشت هزار تومان)، منابع لازم را برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر به دست آورد. اما آیا بخش پتروشمی و فولاد ( شرکت های پذیرفته شده در بورس که ذی نفعان حقیقی و حقوقی زیادی دارند) چنین آمادگی‌ای دارند؟

مهدی پورقاضی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با تجارت‌نیوز در خصوص واکنش احتمالی فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها به این اقدام دولت می‌گوید:در گذشته قرار بر این شده که نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها طبق نرخ سامانه نیما محاسبه شود و خود پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها نیز در جریان هستند.

رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی تهران ادامه می‌دهد: بنابراین به نظرم تغییر مهمی برای آنها نخواهد بود و مشکلی پیش نخواهد آمد. چرا که قبلا خودشان پذیرفته‌اند. تقریبا چند هفته قبل بود که مشخص کردند قیمت خوراک پتروشیمی‌ها براساس نیما تعیین شود.

اما محمد حسین عرفانیان، بنیانگذار فولاد مبارکه اصفهان با انتقاد از این اقدام دولت می‌گوید:بنده به دولت توصیه می‌کنم که دست از سر بخش خصوصی بردارد. اجازه بدهد این صنایع کار خودشان را انجام بدهند. هر دو این صنایع از طریق بورس کالا، محصولات خودشان را به فروش می‌رسانند که دارای نظام‌نامه خاص خود است. دولت باید اجازه بدهد که بورس کالا کار خود را انجام دهد و از دخالت‌های زیاد پرهیز کند.

وی ادامه می‌دهد: مقصر اصلی ایجاد تورم خود دولت و بانک مرکزی است و باید خود دولت برای جبران معیشت مردم هزینه کند. سوال این است که چرا مشکلی را که خود دولت به وجود آورده، اکنون باید فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها آن را جبران کنند؟

عرفانیان تصریح می‌کند: پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها نیازمند اجرای طرح‌های توسعه خود هستند. به عنوان مثال، فولاد اهواز نیاز به هشت هزار میلیارد تومان طرح توسعه دارد و طرح توسعه در نهایت منجر به اشتغال‌زایی خواهد شد.

آیا دولت می‌تواند به اتکا به تسعیر نرخ خوراک پتروشیمی‌ها منابع حمایت از معیشت خانوار را تامین کند؟

منبع : تجارت نیوز

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24