Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 226
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 228
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 223

١۵ هزار تومان هم شوک قیمتی نبود، نیست! این افزایش نرخ کی لنگر می اندازد و تمام؟! صعود قیمت دلار به ١۵ هزار تومان هنوز شوک قیمتی محسوب نمی شود؛ چرا که به زعم بسیاری تحلیل گران باید انتظار افزایش قیمت ها را همچنان داشته باشیم، اما سوال اینجاست، که این افزایش قیمت دلار را پایانی هست...؟!

آیا افزایش قیمت دلار را پایانی هست؟

بورس24 : صعود قیمت دلار به 15 هزار تومان هنوز شوک قیمتی محسوب نمی شود چرا که به زعم بسیاری تحلیل گران باید انتظار افزایش قیمتها را همچنان داشته باشیم اما سوال اینجاست که این افزایش قیمت دلار را پایانی هست؟لنگر نرخ دلار کی انداخته می شود؟ 

این روزها تحلیل های مختلفی در شبکه های اجتماعی و کانال های مختلف خبری در خصوص پایان افزایش قیمت دلار صورت می گیرد.

برخی همچنان از حبابی سخن می گویند که بالاخره روزی خواهد ترکید و معتقدند نباید اینگونه القاء شود که قیمت دلار را پایانی نیست؟

این گروه از تحلیل گران معتقدند دلار تنها یک شاخص تعیین کننده در اقتصاد است و در شرایط فعلی برای بسیاری از خریداران حکم سهام و جنبه سرمایه گذاری و پس انداز دارد، پس نباید همه راهها در افتصاد به دلار ختم شود.

اما واکاوی بازار ارز در ایران نشان می دهد ، اقتصاد ایران خواسته و ناخواسته به دلیل اتصال به دلارهای نفتی گریزی از تاثیر پذیری از بازار ارز ندارد.

بدون تردید یکی از دلایل عمده افزایش قیمت ارز در ایران کاهش دلارهای ورودی است که این امر در پی کاهش صادرات نفت ایجاد می گردد چرا که با کم شدن دلار در بازار خودبخود قیمت ان افزایش می یابد.

دلیلی که این امر را ثابت می کند این است که طی مدت نوسان قیمت ارز با وجود اینکه مقامات اقتصادی بارها مدعی شدند به میزان کافی در بازار ارز وجود دارد اما از انجا بازار هوشمند است عکس العمل مثبت نشان نداد.

در این راستا با افزایش تحریم های نفتی در مدت اخیر و کاهش ورودی دلار شاهد افزایش قیمت دلار بودیم که بدون شک با تشدید تحریم های نفتی در آبان روند صعودی نرخ ارز شدت خواهد گرفت.

نگرانی اصلی در اینجاست که حتی نهادها و شرکت های خارجی که در مقابل نفت ایران کالا وارد می کردند نیز تحت تاثیر جریانات تحریم قرار گرفته اند و در اینجا دیگر راهکار مبادله نفت در مقابل کالا نیز نمی تواند چندان برای اقتصاد ایران اثرگذار باشد.

بدون شک اقتصادی که سالانه 100 میلیارد دلار صادرات نفت داشته باشد آغشته به دلارهای نفتی است و نمی تواند ادعا کند که دلار در تنظیمات اقتصادی اش نقش اصلی را ایفا نمی کند ؛در واقع اقتصاد ما به دلارهای نفتی وابسته است و ما را ازین وابستگی رهائی نیست.

از سوی دیگر طی روزهای اخیر برخی مدعی شده اند که دلار در شرایط فعلی ایران مانند یک برگه سهام عمل می کند که جنبه سرمایه گذاری و پس اندازی دارد و به نوعی بازار ارز مانند بازار سهام است.

اما طبق شاخص های اقتصاد کلان و بازار سرمایه ، بورس دما سنج اقتصاد است و هر گونه تلاطمی در اقتصاد و سیاست بر بورس نیز اثر گذار است پس اگر بپذیریم که دلار هم مانند برگه سهام است ،بازار ارز نیز به نوعی مانند دماسنج اقتصاد عمل کرده و هر گونه چالش بیرونی بر ان نیز اثر گذار می باشد.

سیدکمال سیدعلی ، مدیر عامل صندوق ضمانت صادرات پیش از در گفتگو با ایسنا اذعان داشته« ریال زمانی تقویت می شود که تولید، اشتغال و صادرات غیرنفتی افزایش یابد و پس از آن با عرضه ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در بازار، تقاضاهای موجود در بازار پاسخ داده می شود.»

این گفته های این کارشناس اقتصادی نشان می دهد ایران نیازمند صادرات غیر نفتی است تا با عرضه ارز حاصل از ان در بازار قیمتها متعادل شود که بدون شک صادرات غیر نفتی برای ایران دربرهه فعلی امکان پذیر نیست زیرا طی این سالها نتوانسته این مهم را محقق سازد.

از سویی علم اقتصاد به ما می گوید وقتی حجم نقدینگی مرتب در حال افزایش است در حالی که درآمدهای ارزی در حال کاهش است، قیمت دلار حتما افزایش خواهد یافت؛ اما اینکه چه مقدار افزایش خواهد یافت به مدیریت سیاست های پولی بستگی دارد اما شواهد نشان داده به دلیل شرایط بحرانی فعلی عملا سیاستهای بانک مرکزی چندان کارساز نبوده است.

غلامرضا کیامهر، کارشناس اقتصادی در این خصوصگفت پایان افزایش نرخ دلار به سیاستهای بین المللی ایران بستگی دارد و در صورت اتخاذ راهبردهایی که ریسک سیاسی کاهش یابد، قیمت دلار روند نزولی خواهد گرفت.

منبع: جیب نیوز 

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24