Bourse24 Ads 209
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 229
تبلیغ بورس24

Bourse24 Ads 228

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی، با بیان اینکه افزایش قیمت شیر خام موقتی است، گفت: همچنان در حال مذاکره با وزارت صنعت برای لغو ممنوعیت صادرات شیر خشک هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی: گرانی شیرخام موقتی است

بورس24 : حسین شیرزاد، در حاشیه همایش روز ملی تعاون، در جمع خبرنگاران درباره مباحث مطرح شده مبنی بر افزایش قیمت شیر خام به ۲۱۰۰ تومان در بازار گفت: قیمت شیر، سیر فصلی را طی می کند و معمولاً در این فصل به پیک قیمتی خود نزدیک می شود؛ چرا که در این فصل با عدم تعادل در عرضه مواجه هستیم و به گونه‌ای که عرضه کاهش پیدا می کند؛ اما تقاضا ثابت می ماند.

وی با بیان اینکه در اواخر فصل تابستان معمولاً با چنین مساله ای مواجه می شویم، گفت: مکانیزم نژاد گاوهای هولشتاین که تقریباً نژاد بومی ایران شده به این صورت است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: اینکه صنایع لبنی اعلام می کنند قیمت شیر خام افزایش یافته تا حدودی صحیح است اما این افزایش قیمت موقتی است. ضمن اینکه بعد از این فصل مدام با کاهش قیمت مواجه خواهیم بود و در سالهای گذشته نیز با این مسئله مواجه بوده ایم.

شیرزاد درباره اینکه آیا احتیاجی به واردات شیر در این فصل داریم؟ گفت: میزان کمبود به قدری نیست که بخواهیم نیازمان را با واردات تامین کنیم، ما در زمینه اصلاح نژاد دام و صنایع لبنی پیشرفت کرده ایم ضمن اینکه نژادهای دومنظوره نیز وارد بازار شده است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاونی روستایی با اشاره به اینکه مداخله سازمان مرکزی تعاون روستایی در بازار شیر به حداقل رسیده است، گفت: در ۲۵ روز گذشته ما حتی یک لیتر شیر نیز خرید نکرده ایم.

وی با بیان اینکه ۹۷ درصد بازار شیر در دست بخش خصوصی است، تصریح کرد: تنها زمانی که با مازاد محصول مواجه می شویم و قیمت افت می کند برای حمایت از تولیدکنندگان ما به بازار ورود می کنیم.

برای لغو ممنوعیت صادرات شیر خشک همچنان با وزارت صنعت در حال مذاکره ایم

شیرزاد در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره سرانجام پیگیری های وزیر جهاد کشاورزی برای لغو ممنوعیت صادرات شیرخشک گفت: ما همچنان در حال مذاکره با وزارت صنعت برای لغو این ممنوعیت هستیم.

وی با بیان اینکه دفاع وزیر جهاد از صادرات شیر خشک برای حفظ دستاوردهای چندساله صنعت دامپروری است، افزود: ما معتقدیم منع صادرات آسیب جدی به توسعه صنعت دامپروری و صنایع لبنی وارد می کند.

شیرزاد تصریح کرد: کمبود شیرخشک در بازار آنچنان که اعلام می کنند حاد نیست و چنین مشکلی به این شدت وجود ندارد.

وی افزود: در زمینه تولید باید به سمت افزایش کیفیت برویم و وزارت جهاد کشاورزی در طول ۳ ماه گذشته تلاش زیادی کرده تا نهاده ها با قیمت بسیار مناسب به دست تولیدکنندگان برسد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خرید تضمینی خرما کار منطقی نیست، گفت: ما خرید توافقی این محصول را در دستور کار داریم. وزیر جهاد کشاورزی با این مسئله موافقت کرده و دستورالعمل های آن نیز نوشته شده و قرار است طی دو روز آینده به امضای وزیر برسد.

شیرزاد با اشاره به اجرای این طرح در شهرهای خرمشهر و آبادان، اظهارکرد: ۵ مرکز خرید راه اندازی شده و بعد از امضای وزیر، خرید این محصول آغاز می شود.

وی گفت: پیش بینی می شود ۶ تا ۷ هزار تن خرما خریداری شود و با این خرید، قیمت محصول تا حدود ۲۹۰۰ تومان افزایش می یابد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه سازمان تعاون روستایی خرما را ۲۹۰۰ تومان از تولیدکنندگان خریداری می کند، گفت: قیمت خرمای درجه ۲ میزان ۱۵ درصد کمتر از این میزان و درجه ۳ نیز ۳۰ درصد کمتر از آن است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتقادات صورت گرفته از اقدام این سازمان در زمینه خرید زعفران گفت: ما سال گذشته ۶۸.۵ تن زعفران خرید کردیم که ۴۲ تن آن در بورس با عالی ترین شیوه و کاملاً شفاف با ارائه ضمانتنامه های بانکی به فروش رفته است.

شیرزاد با اشاره به اینکه قیمت زعفران هم اکنون به ۶۰۵ یورو معادل ۸ میلیون و ۱۵ تا ۸ میلیون و ۳۰ هزار تومان رسیده است، گفت: هرچه قیمت زعفران به بهای منطقی آن نزدیکتر شود به نفع تولیدکنندگانی است که در مناطق کمتربرخوردار زندگی می کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: نظر اعضای شورای ملی زعفران در جای خود محترم است اما آنها باید بدانند که عصر مزیت های نسبی به پایان رسیده و عصر مزیت های رقابتی است. بازار باید شفاف باشد و مکانیزم های بورس باعث بهبود و تقویت بازار زعفران می شود.

وی تاکید کرد: این اقدام باعث تعادل بازار و فراهم سازی بستری برای برندسازی می شود و تجار سنتی باید این امر را بپذیرند و خود را مدرن کنند.

شیرزاد با اشاره به اینکه پیش بینی می شود سال آینده تولید زعفران به ۴۰۰ تن برسد، افزود: با این وضعیت قیمت ها دچار نوسان شدید می شود و حضور تعاون روستایی در بازار این نوسانات را کنترل می کند. ضمن اینکه اگر نوسان وجود داشته باشد، تولیدکننده و صادر کننده دچار مشکل خواهد شد.

وی افزود: ما در ورود بعدی خود به بازار از نظرات انجمن های تخصصی و شورای ملی زعفران استفاده خواهیم کرد.

منبع: مهر

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 193


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 188
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 206
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24