Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

داروسازی آوه سینا به عنوان اولین شرکت ایرانی که قادر به ثبت اختراع در آمریکا و اروپا شده در بازار دوم فرابورس درج و در نوبت عرضه اولیه ۱۰ درصدی سهام ایستاده است.

یک شرکت دارویی آماده عرضه اولیه شد

بورس24 : داروسازی آوه سینا به عنوان اولین شرکت ایرانی که قادر به ثبت اختراع در آمریکا و اروپا شده در بازار دوم فرابورس درج و در نوبت عرضه اولیه ۱۰ درصدی سهام ایستاده است. شرکت داروسازی آوه سینا با نماد معاملاتی "داوه" در گروه مواد و محصولات دارویی و زیرگروه تولید داروهای شیمیایی و گیاهی به عنوان یکصد و هشتادمین نماد معاملاتی( صد و یکمین شرکت در بازار دوم) در فهرست نرخ های فرابورس ایران درج شد تا پس از معرفی توسط مدیران شرکت آماده عرضه اولیه 10 درصدی باشد.

طبق بررسی های بورس پرس، این شرکت داروسازی ۶ شهریور ۸۰ در تهران به ثبت رسیده و کارخانه آن در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه مستقر است. خانواده کریمیان سهامدار عمده و ذینفع نهایی این شرکت هستند.

ارزش داراریی های شرکت بر اساس صورتهای مالی تلفیقی در پایان سال 96 بیش از 112 میلیارد تومان است و سرمایه شرکت نیز در آخرین مرحله از افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی به ۳۵ میلیارد تومان رسیده است.

معرفی شرکت و مدیرعامل

خشایار کریمیان مالک ۵۰ درصد سهم و رئیس هیأت مدیره شرکت، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و عضو فرهنگستان علوم است که پس از سال ها تحصیل و کار در داخل و خارج ایران و به منظور استفاده از تجربیات خود در زمینه مواد اولیه و موثره دارو، تصمیم گرفته از این تجربیات در کسب و کار شخصی در داخل استفاده کند.

بنابراین کلیه سهام شرکت صنایع شیمیایی دارویی ولکان (سهامی خاص) که در زمینه تولید مواد شیمیایی فعال بود را خریداری کرد و با تغییر نام شرکت به صنایع شیمیایی دارویی ارسطو و تجهیز شرکت و تامین نیروی انسانی کارآزموده، برنامه تولید مواد اولیه دارویی را آغاز کرد. وی سوابقی همچون ریاست بخش علمی شرکت اپوتکس کانادا را به مدت 15 سال در کارنامه فعالیت خود دارا است.

فعالیت شرکت ارسطو به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های داروسازی آوه سینا ۲۳ سال پیش به عنوان اولین شرکت خصوصی در ایران جهت تولید مواد موثره دارویی آغاز شد و طی این مدت موفق به صادرات محصولات به چندین شرکت داروسازی در کانادا شد این شرکت در سال ۹۵ موفق به اخذ ثبت اختراع بین المللی در زمینه روش های بهینه تولید مواد موثره دارویی ضدسرطان شد.

اما آغاز فعالیت شرکت داروسازی آوه سینا در سال ۷۹ با انجام مطالعات کلینیکی بر روی اولین داروی خوراکی بیماری تالاسمی با نام دفرپیرون با همکاری شرکت اپوتکس کانادا بود که به دنبال آن ماده موثره این دارو در شرکت ارسطو و داروی خوراکی آن در شرکت آوه سینا تولید شد و علاوه بر تامین نیاز داخل به کشورهای مختلفی از جمله کانادا صادر شد.

در حال حاضر شرکت ارسطو تولید کننده حدود 30 ماده موثره دارویی و شرکت آوه سینا تولید کننده 45 داروی خوراکی( در قالب قرص و کپسول) است. "داوه" در حال حاضر با همکاری مرکز بین المللی تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران جهت بررسی امکان تولید داروهای بیولوژیکی با استفاده از فرآیند جدید مالکیت فکری گروه دارویی آوه سینا در رابطه با ایزوله کردن مونوکلونال آنتی بادی‌ها است که منجر به کاهش چشمگیر هزینه مورد مصرف در انواع بیماری ها خواهد شد.

طرح های پژوهشی گروه دارویی آوه سینا شامل روش‌های تولید مواد موثره دارویی، داروهای خوراکی و تزریقی، داروهای بیولوژیکی و سنتز استانداردهای ثانویه این محصولات است. گروه آوه سینا به دو بخش عمده تولید مواد موثره دارویی و داروهای ساخته شده تقسیم می شود و متشکل از شرکت شیمیایی دارویی ارسطو برای تولید مواد موثره دارویی، شرکت داروسازی آوه سینا برای تولید داروهای خوراکی و شرکت پخش دایا دارو برای فعالیت پخش سراسری دارو در زنجیره ارزش است.

مهمترین وجه تمایز شرکت از صنعت دارو

مهمترین وجه تمایز شرکت های گروه داروسازی آوه سینا با سایر شرکت‌های صنعت دارو توانمندی این شرکت در زمینه تحقیقات است که طبیعتا منجر به امکان تولید داخلی جدیدترین داروها با داشتن بالاترین کیفیت محصولات دارویی است.همچنین تعداد ۸۳ ثبت اختراع بین المللی و مقالات علمی متعدد در معتبرترین نشریات علمی در زمینه تولید مواد موثره دارویی و داروهای پژوهش محور بودن این شرکت را به نسبت سایر شرکت‌های صنعت دارویی متمایز می سازد.

موضوع فعالیت

موضوع فعالیت این شرکت درحال حاضر تهیه، تولید و بسته بندی دارو جهت فروش داخلی و صادرات انواع داروهای مجاز است. ظرفیت تولیدی دو نوع محصول شرکت داروسازی آوه سینا در یک نوبت شامل قرص به تعداد یک میلیارد و ۲۸۵ میلیون و کپسول به تعداد ۲۱۵ میلیون که جمعاً به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون محصول می‌رسد.

خلاصه وضعیت دارایی،بدهی و درآمد عملیاتی در ۴ سال گذشته

این شرکت در حال حاضر دارای ۵ پروانه داروهای خاص،4 پروانه داروهای مکمل و 45 پروانه داروهای عمومی از وزارت بهداشت است. همچنین در حال دریافت دو پروانه جدید برای داروهای خاص، دو پروانه برای داروهای مکمل و ۵۱ پروانه برای داروهای عمومی است.

داروسازی آوه سینا بر اساس گزارش آمار نامه سال 95 دارویی کشور، در بین ۱۴۵ شرکت داروسازی، رتبه ۳۹ را در فروش عددی و رتبه ۴۸ را در فروش ریالی به دست آورد. این در حالی است که برخی از محصولات تولیدی شرکت رتبه ۱ تا ۴ را در بین محصولات دارویی فروش رفته در ایران کسب کرده است.

روند سودآوری شرکت در 3 سال گذشته

هرچند در سال 1395 میزان فروش بنا به دلایلی از جمله طرح سلامت درمان دولت و جلوگیری از افزایش دوره وصول مطالبات کاهش یافت و سایر شرکت‌های تولید کننده را نیز دچار مشکل کرد اما با تصمیمات صحیح از جمله خرید بخشی از سهام یک شرکت پخش در اواسط همان سال میزان فروش در سال 1396 افزایش یافت و امید می رود این روند در سال جاری(1397) نیز ادامه یابد.

برنامه های آتی

از برنامه های آتی شرکت می‌توان به پیگیری دریافت پروانه موافقت اصولی برای تولید ۵۵ محصول جدید شرکت از وزارت بهداشت، تحقیق و توسعه برای تولید داروهای خاص که با حجم تولید کم، ارزش افزوده زیادی داشته باشد، سرمایه گذاری در زمینه تولید داروهای بیوتکنولوژی، بررسی واردات داروهای مکمل و صادرات آن به همراه محصولات دارویی شرکت به آسیای میانه، برنامه ریزی به منظور افزایش سهم بازار، برنامه کاهش دوره وصول مطالبات، پوشش ریسک های مالی و ارزی، تولید داروهای ضد سرطان از محل مواد موثره داروی ضد سرطان تولید شده در شرکت ارسطو که در مرحله اول تولید 10 داروی ضد سرطان که مجوز های آن از وزارت بهداشت اخذ شده و در راستای عملیاتی کردن تولید داروی ضد سرطان، سالن های مخصوص تولید در حال تکمیل بوده و پیش بینی می شود تا سه ماهه سوم سال ۹۷ به اتمام خواهد رسید. همچنین ماشین آلات و تاسیسات این پروژه از کشورهای ایتالیا، آلمان و هند از طریق ثبت سفارش وارد می شود.

حق اختراع مواد موثره داروهای ضد سرطان که به نام سهامدار عمده شرکت جناب خشایار کریمیان است طی قرارداد بلندمدت به طور کامل و بدون محدودیت به شرکت داروسازی آوه سینا واگذار شده، بنابراین مقرر شده تا این شرکت سالانه یک درصد از درآمد فروش خالص داروهای ضد سرطان را بعد از کسر مخارج تحقیقات انجام شده برای کشف مواد موثره داروی ضد سرطان به وی پرداخت کند.

"داوه" در نظر دارد نسبت به احداث یک بخش جدید برای تولید داروهای جامد خوراکی با شکل قرص روکشدار در محل فعلی کارخانه واقع در حومه شهرستان ساوه اقدام کند. مهمترین موضوع پروژه امکان تولید ماده موثره داروهای ضد سرطان است که توسط شرکت ارسطو با استفاده از دانش فنی بالا و مطابق با استانداردهای جهانی از جمله فارماکوپه، مجوز های لازم در سیستم های تولید بسته برای اولین بار در ایران از وزارت بهداشت اخذ و پس از راه اندازی پروژه برای تولید داروهای ضد سرطان و اشکال قرص و کپسول تولید خواهد کرد.

باتوجه به اینکه داروهای ضد سرطان و خوراکی به دلیل پیچیدگی ساختمان مولکولی دارای قیمتی بسیار بالا هستند که قیمت مواد موثره را بالا برده در حدی که از الماس گرانتر است و خانواده هایی که دچار این گونه بیماری ها می شوند در کمتر از 6 ماه به زیرخط فقر می رسند. بر این اساس، سرمایه گذاری در این بخش با پیشرفت 30 درصدی ادامه دارد تا قیمت این گونه داروها تا 50 درصد کاهش دهد و به بازار عرضه نماید.

پروژه تولید داروی ضد سرطان با طرح توجیهی سرمایه گذاری، در ساختمانی به مساحت ۸۳۰ متر مربع در سه طبقه در حال احداث و خرید ماشین آلات از ایتالیا در حال گشایش اعتبار است. که هزینه ساختمان و تاسیسات و سایر هزینه‌ها معادل ۴ میلیارد تومان که با ماشین آلات وارداتی جمعا 18 میلیارد تومان خواهد بود. منابع اجرای پروژه اعم از محل منابع داخلی و بانکی به صورت یوزانس در حال تامین است.

بررسی جدول تولیدات داروهای ضد سرطان نشان می‌دهد در جمع سه سال آینده فقط تولید حدود۱۵درصد بازار برای سال اول،۲۰درصد برای سال دوم و۳۰درصد برای سال سوم در نظر گرفته شده است. تولید این داروها با توجه به تفاوت قابل ملاحظه قیمت محصولات تولید داخل به نسبت نوع وارداتی و داشتن بستری مناسب، راهکاری برای شرکت‌های بیمه برای جلوگیری از پرداخت اضافه خواهد بود. بنابراین پیش بینی می‌شود۱۵درصد بازار برای سال اول عدد بسیار محافظه کارانه ای باشد و شرکت خواهد توانست با یک فرآیند صحیح بازاریابی درصد بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهد.

جدول فروش، بهای تمام شده و سود خالص 3 ساله طرح داروی ضد سرطان

جدول فروش 3 ساله پیش بینی داروهای ضد سرطان

در سال ۹۷ داروهای ضدسرطان تولید و فروش نخواهد داشت و طبق برنامه از سال ۹۸ اقدام به تولید خواهند کرد.

ریسک ها

این شرکت بر اساس عوامل مختلف،دارای ریسک های مالی و نوسانات نرخ تسهیلات مالی و ریسک های عملیاتی، ریسک بازار و ریسک نقدینگی است.

صورت سود و زیان 3 ساله

صورت سود و زیان پیش بینی شده شرکت اصلی

صورت سود و زیان تلفیقی گروه

منبع : بورس پرس

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24