وال استریت ژورنال: تلافی جویانه بود زین پس بازار این محصول به ایران خواهد رسید وال استریت ژورنال اعلام کرد: چین در پی اقدام تلافی جویانه تعرفه ۴۵ درصدی روی پسته آمریکا اعمال کرد، که این باعث از دست رفتن بازار این محصول به نفع ایران خواهد شد...
بورس24 : وال استریت ژورنال اعلام کرد: چین در پی اقدام تلافی جویانه تعرفه ۴۵ درصدی روی پسته آمریکا اعمال کرد، که این باعث از دست رفتن بازار این محصول به نفع ایران خواهد شد.
به گزارش وال استریت ژورنال، جنگ تجاری اخیر آمریکا که با اعمال تعرفه روی فولاد و آلومینیوم آغاز و پس از آن روی ۵۰ میلیارد دلار کالای چینی اعمال شد، باعث شده چین هم در یک اقدام تلافی جویانه روی محصولات آمریکایی تعرفه اعمال کند.
بر اساس این گزارش مهم ترین محصولی که چین تعرفه اعمال کرده پسته است، که تعرفه وارداتی این محصول را از ۵ به ۴۵ درصد افزایش داده است.
وال استریت ژورنال می نویسد: اعمال تعرفه چین روی پسته آمریکایی ها باعث خواهد شد، تا بازار این محصول پرطرفدار در جهان به نفع ایران تمام شود.
طی سال های گذشته آمریکا توانسته بود، تا جایگاه نخست بزرگترین تولید کننده پسته جهان را از ایران بگیرد اما به لطف طعم مناسب، پسته ایرانی همچنان بازار این محصول پر طرفدار را در دست دارد.
۹۹ درصد پسته آمریکا در دره سانجاکوئین کالیفرنیا به عمل می آید که در سال های گذشته اقبال زیادی از سوی کشاورزان آمریکایی به این محصول شده است.
در سال های گذشته کشاورزان آمریکایی با بالا رفتن شدید قیمت آب یونجه کاری و علوفه کاری این منطقه را به پسته تغییر دادند که البته قیمت بالای این محصول و بازار مناسب آن هم در این تغییر زراعت بی تأثیر نبود.
در حال حاضر بیش از نیمی از پسته تولید آمریکای صادر می شود و نیمی از صادرات پسته آمریکا را چین و هنک کنگ خریداری می کنند.
طی ۱۲ سال گذشته میزان صادرات پسته کالیفرنیا به چین ۱۳۰۰ درصد افزایش یافته است.
سال گذشته آمریکا با صادرات ۲۱۷ هزار و ۵۵۹ تن بزرگترین صادر کننده پسته در جهان شد و به دنبال آن با فاصله نسبتاً کمی ایران و با ۱۴۴ هزار و ۳۰۰ تن صادرات در جایگاه دوم قرار گرفت.
بنابراین با اعمال تعرفه از سوی چین روی پسته آمریکایی بسیار محتمل است، که ایران بازار صادراتی آمریکا در چین را تصاحب کند.
در این میان کشاورزان علاوه بر اعتراض به جنگ تعرفه ای آمریکا که باعث شده منافع آنها به شدت تحت تأثیر قرار گیرد، گرانی آب بهای کشاورزی هم سهم سود آنها را کم و کمتر کرده است.
منبع: فارس
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.