گزارش ها نشان می دهد میزان شکر تولید شده در دوره بهره برداری سال ۹۶ نسبت به سال ۹۲ بیش از ۷۸ درصد رشد داشته است و از ۴۲ تن در هکتار به ۶۰ تن رسیده است. همچنین میزان چغندر تحویلی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، نزدیک به ۳۵ درصد افزایش داشته است که این رقم تولید در عمر ۱۲۲ ساله صنعت قند کشور بی سابقه است... بهمن دانایی، دبیر انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر ایران گفت: نزدیک به یک میلیون و ۹۹۴ هزار و ۶۳۷ تن شکر تا آخر فروردین ماه امسال در کشور تولید شده است و پیش بینی می کنیم تولید شکر امسال از دو میلیون تن عبور کند...
بورس24 : خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک از مهمترین برنامه های دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه کشاورزی بوده است و پس از خودکفایی در گندم، شمارش معکوس برای خودکفایی در شکر آغاز شده است. شکر به عنوان یکی از مهمترین اقلام مصرفی مردم است و بررسی کارنامه وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه نشان می دهد فاصله اندکی تا خودکفایی ۱۰۰ درصدی داریم. بر اساس جدیدترین گزارش ها، ایران به رکورد بی سابقه تولید دو میلیون تن شکر دست یافته است.
کارشناسان حوزه کشاورزی با اشاره به اهمیت این مساله، خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک از جمله شکر را از ارکان اقتصاد مقاومتی عنوان می کنند و با اشاره به افزایش کشت گیاه نیشکر معتقدند شکر محصولی با ارزش افزوده بالاست وعلاوه بر رونق کشاورزی و خودکفایی٬ صنعت کشور را نیز رونق می دهد.
رشد ۷۸ درصدی در چهار سال
پایگاه اطلاع رسانی دولت نوشت:گزارش ها نشان می دهد میزان شکر تولید شده در دوره بهره برداری سال ۹۶ نسبت به سال ۹۲ بیش از ۷۸ درصد رشد داشته است و از ۴۲ تن در هکتار به ۶۰ تن رسیده است. همچنین میزان چغندر تحویلی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، نزدیک به ۳۵ درصد افزایش داشته است که این رقم تولید در عمر ۱۲۲ ساله صنعت قند کشور بی سابقه است.
بهمن دانایی، دبیر انجمن صنفی کارخانه های قند و شکر ایران گفت: نزدیک به یک میلیون و ۹۹۴ هزار و ۶۳۷ تن شکر تا آخر فروردین ماه امسال در کشور تولید شده است و پیش بینی می کنیم تولید شکر امسال از دو میلیون تن عبور کند.
وی، میزان چغندر خریداری شده با احتساب چغندر پاییزه را تا ۳۱ فروردین امسال بالغ بر ۸ میلیون و ۷۹ هزار و ۸۳۷ تن اعلام و تصریح کرد: از این میزان، حدود ۷۷۶ هزار و ۴۷ تن مربوط به چغندر پاییزه و مابقی به میزان ۷ میلیون و ۳۰۳ هزار و ۷۹۱ تن مربوط به بهره برداری جاری است. دانایی با اشاره به آغاز بهره برداری از چغندر پاییزه از اردیبهشت ماه پیش بینی کرد دست کم ۱۲۰ هزارتن شکر تولید و به جمع موجودی فوق افزوده شود.
از واردات ۵۰ درصدی شکر تا خودکفایی
عباس کشاورز، معاون وزیر جهاد کشاورزی پیش از این در بهمن ماه سال گذشته از دستیابی به خودکفایی ۸۴درصدی در تولید شکر خبر داده بود و گفته بود: در صورتی که وزارت صنعت برای احداث دو کارخانه شکر در منطقه ایلام اقدام کند به خودکفایی صددرصدی میرسیم که این حجم از تولید در کشورمان بیسابقه است. وی با بیان اینکه به خودکفایی در تولید شکر کشور نزدیک شدهایم گفت: در سالهای گذشته به واردات شکر بهشدت وابسته بودیم و ۵۰ درصد از نیاز خود را وارد میکردیم، اما اکنون با تغییر زمان کشت آن بدون افزایش سطح زیر کشت توانستهایم میزان تولید و مصرف آب آن را کاهش دهیم. کشاورز با ابراز اینکه عملکرد تولید چغندرقند در کشورمان به اتحادیه اروپا رسیده است، گفت: کشاورزان با تغییر فصل کشت بهاره به پاییزه میزان مصرف آب را کاهش دادند و استقبال مناسبی از این طرح صورت گرفته است؛ از هر هکتار چغندرقند تولیدی در کشور ما ۱۲ تن شکر برداشت میکنیم.
تولید بی سابقه در صنعت قند کشور
بررسی ها نشان می دهد در سال زراعی ۹۶-۹۷ کشت و صنعت نیشکر با رکوردزنی رو به رو بوده است. محمد فتحی مکوند، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر گفت: این شرکت با پایان هجدهمین دوره عملیات بهره برداری در سال زراعی ۹۷-۹۶،در مجموع به تولید بی سابقه ۹۵هزار تن شکر خام (زرد) دست یافت که در مقایسه با دوره گذشته ۱۲ هزار تن افزایش دارد. وی ضریب استحصال شکر از محصول نیشکر را در شرکت کشت و صنعت نیشکر امیر کبیر ۱۱.۱۲ درصد عنوان کرد و گفت: این رقم در طول فعالیت این شرکت بی سابقه بوده است.
از سویی دیگر گزارش ها نشان می دهد تولید شکر در شرکت نیشکر سلمان فارسی نیز رکورد زده است. مدیرعامل شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی در این باره گفت: با پایان عملیات برداشت نیشکر،۸۳هزار تن شکر سفید در این شرکت تولید شد که این رقم از زمان شروع به کار مجتمع در سال ۱۳۸۳ تاکنون بی سابقه بوده است. گودرز مراد سلطانی گفت: برداشت نیشکر در شرکت کشت و صنعت نیشکر سلمان فارسی در سال زراعی ۹۷-۹۶ در مقایسه با سال زراعی قبل ۷۰هزار تن افزایش یافته که این خود نیز یک رکورد محسوب می شود.
منبع : انتخاب
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.