بی شک هر معامله گری در بازار که به دنبال استفاده از معاملات الگوریتمی بوده است از کتاب تکنولوژی معاملات الگوریتمی و قلم سید امید موسوی بهره مند شده است. ایشان مدیرعامل شرکت تحلیلگر امید و مبدا سیستم های معاملاتی الگوریتمی در بازار بورس تهران هستند.
بی شک هر معامله گری در بازار که به دنبال استفاده از معاملات الگوریتمی بوده است از کتاب تکنولوژی معاملات الگوریتمی و قلم سید امید موسوی بهره مند شده است. ایشان مدیرعامل شرکت تحلیلگر امید و مبدا سیستم های معاملاتی الگوریتمی در بازار بورس تهران هستند.
بی شک آینده بازار معاملات هوشمند و الگوریتمی است و در حاشیه نمایشگاه مصاحبه ای با ایشان برای علاقه مندان به این حوزه انجام شده است.
چه افراد یا شرکت هایی می توانند از خدمات الگوریتمی شما استفاده کنند؟
کسب کار ما در تحلیلگر امید ارایه راهکارهایی هوشمند، سریع و مطمئن برای اجرای تصمیمات سرمایه گذاران در بازار است. در حقیقت هدف ما افزایش کیفیت و کاهش هزینه معاملاتی یک مشتری است. این مشتری می تواند یک شرکت تامین سرمایه، شرکت سبدگردان، کارگزاری و یا یک سرمایه گذار حقیقی و یا حقوقی باشد.
به طور خلاصه مهم ترین دستاورد استفاده از الگوریتم ها چیست؟
سرعت و دقت بیشتر، افزایش امنیت معاملاتی، کنترل ریسک بهتر و کاهش هزینه های معاملاتی مهم ترین دستاورد استفاده از ابزارهای معاملاتی است. تمامی مورادی که ذکر شد نهایتا منجر به افزایش کیفیت معاملات خواهد شد.
موردی بوده است که شما را در مسیر اجرای الگوریتم ها متعجب کند؟
فکر میکنم خیلی وقت ها در جلسات افراد متوجه مزایای الگوریتم ها می شوند ولی حاضر به استفاده نیستند! واقعیت این است این همه مقاومت در برابر تغییر مرا به فکر فرو می برد!
به قول آقای فراهانی بعضی وقت ها واقعا شک می کنم که انگار یک عده مامورند نگذارند بازار سرمایه رشد کند!
مهم ترین کاربردهای معاملات الگوریتمی در بورس تهران چیست؟
شاید بتوان الگوریتم ها را در بورس تهران به دسته های زیر تقسیم بندی کنیم:
الف) الگوریتم های شناسایی سهام و مشاوره ای
ب) الگوریتم های اجرای معاملات که معامله گر کمک می کنند که تصمیمات خود را هوشمندانه، سریع و راحت اجرا کنند (برخی از این الگوریتم ها عبارتند از جودو، آسانسور، همیشه در بازار، حد ضرر و حد سود، دارکوب، براکت، مارتینگل و …)
ج) الگوریتم های بازارگردانی در جهت افزایش نقدشوندگی، کاهش اسپرد وکاهش نوسانات غیر منطقی
د) الگوریتم های معاملاتی که آن را ربات معامله گر می نامیم. این ربات باید توانایی انتخاب، معامله خودکار و کنترل ریسک را داشته باشد.
چه پیشنهادی برای یک سرمایه گذار که علاقه مند است الگوریتم های خودش را بنویسد دارید؟
بسیار ساده شروع کنید! شما 3 مرحله اصلی دارید:
- در ابتدای کار فقط سعی کنید بازار را اسکن و از آن سیگنال هایی دریافت کنید! از بهترین استراتژی ها برای انتخاب سهام، و محاسبه قیمت و زمان ورود به سهم پرایس اکشن است. ابزار مناسب برای نوشتن اسکنر هوشمند شما می تواند فیلترنویسی در سایت بورس تهران، نرم افزارهای آمی بروکر، متاتریدر، رهاوردنوین و ... باشد.
- بعد از پیدا کردن سهم مناسب و محاسبه قیمت و زمان ورود و خروج الگوریتمی برای اجرای بهینه آن و مدیریت ریسک طراحی کنید.
- در پایان کافیست نتایج اجرای الگوریتم خود را بررسی و سعی در بهینه سازی آن کنید.
این چرخه ادامه پیدا می کند تا عالی شدن شما!
چه مهارت هایی برای ایجاد یک الگوریتم نیاز است؟
- ریاضیات و آمار خوب در زمینه آنالیز دیتا (Data Analysis Skills)
- مهارت خوب برنامه نویسی (یا کمکگرفتن از یک برنامهنویس)
- توانایی تفکر و تصمیم گیری در اتفاقات با احتمالات مختلف
- حس و تجربه شناخت رفتار بازار
- اعصاب قوی!
اگر تریدری موارد بالا را داشته باشد، با یک پشتکار خوب میتواند بعد از دو یا سه سال یک الگوریتم تریدر حرفهای باشد! (البته هر شخصی میتواند بسته به تواناییهایش در این پروسه سریعتر و یا کندتر باشد )
در آخر به نظر شما اساسی ترین مزیت یک الگوریتم برای سرمایه گذاران نهادی چیست؟
شاید اندکی مدیریت صحیح و دلسوزانه!
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.