معاون امور زراعی وزیر جهاد کشاورزی گفت: تجربه عرضه محصولات کشاورزی به خصوص اجرای طرح قیمت تضمینی ذرت و جو کل کشور در بورس کالا نشان دهنده ظرفیت بورس کالا بوده و از این رو درصدد عرضه شمار زیادی از محصولات از جمله عرضه پر حجم گندم در این بازار هستیم.
به گزارش بورس24 ؛ عباس کشاورز افزود: در سال حمایت از کالای ایرانی از مزایای بورس کالای ایران در بخش کشاورزی بیشتر از گذشته بهره خواهیم برد زیرا این بازار از رکن های اصلی برای تحقق شعار سال است.
وی اظهار داشت: بورس کالا با توجه به اینکه میزبان عرضه و معامله کالاهای ایرانی است، از اصلی ترین نهادها برای تحقق شعار سال به شمار می رود و باید از توانمندی های این بورس بیش از گذشته استفاده کرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه تاکنون عملکرد بورس کالا در تمام زمینه های عرضه محصولات کشاورزی رضایت بخش بوده است، گفت: طرح قیمت تضمینی از جمله اقداماتی بود که بورس کالا امکانات زیادی را برای کشاورزان فراهم کرد به طوری که به مرور شاهد آشنایی فعالان بخش کشاورزی با مزایای بورس کالا هستیم.
** افزایش عرضه گندم در بورس
کشاورز به عرضه گندم در بورس کالا اشاره کرد و گفت: سال گذشته گندم برخی استان ها در بورس کالا عرضه شد که این اتفاق شرایط خوبی را برای کشاورزان رقم زد از این رو اکنون به دنبال فراهم کردن زمینه عرضه گندم باقی استان ها را در این بورس هستیم.
وی معتقد است تمام گندم کشور باید در بورس کالا عرضه شود تا نانوایان و کارخانجات آرد بتوانند با سهولت و در روند شفاف محصول مورد نیازشان را خرید کنند.
** بهره گیری دولت از ابزارهای بورس
معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: میزان تصدیگری دولت در بازارها باید کاهش یابد اما این کاهش مداخلات دولت نباید باعث ایجاد سردرگمی برای تولیدکنندگان شود؛ به این ترتیب در صورتی که بتوان از لحاظ تجاری و اقتصادی مداخلات دولت را به حداقل برسانیم و از سیستم هایی مثل بورس کالا استفاده کنیم، در جهت توسعه زنجیره های تولید حرکت کرده ایم.
وی گفت: دولت می تواند برای محصولی که نیاز به امنیت قضایی و حمایت های منطقه ای دارد، از مکانیسم و ابزارهای بورس استفاده کند به طوریکه تولیدکنندگان نسبت به آینده بازارها و کاهش ریسک های موجود اطمینان خاطر پیدا کنند.
** ایجاد هویت و شناسنامه برای کالاهای ایرانی
کشاورز با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی از عرضه کالاها در بورس حمایت می کند، اظهار داشت: البته باید در این زمینه تولیدکنندگان را تشویق کرد؛ برای مثال اگر بتوانیم تولیدکنندگان شیلات را مجاب کنیم تا محصولات خود از قبیل ماهی و میگو را با فرآیند سازی بر مبنای ارزش زنجیره تولید در بورس کالا عرضه کنند، این اتفاق به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.
معاون وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: از طرفی عرضه میوه و گل نیز بر اساس قواعد خاصی در بورس کالا می تواند کارآمد باشد و شاهد تحولات مثبتی در بازار این محصولات باشیم.
به گفته وی، با گسترش عرضه محصولات در بورس کالا شاهد ایجاد هویت، برند و شناسنامه براساس کیفیت محصولات خواهیم بود و از ساختار سنتی به سمت مکانیسمی مدرن و شفاف حرکت خواهیم کرد.
در سال گذشته 9 میلیون تن گندم به ارزش بیش از 114 هزار میلیارد ریال به صورت تضمینی از گندمکاران سراسر کشور خریداری شد و پیش بینی می شود این میزان به بالع بر 10 میلیون و 500 هزار تن افزایش یابد.
منبع: ایرنا
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.