فرشاد مومنی اقتصاددان در سخنانی گفت: زمانی که در انتقاد از سیستم اقتصادی کشور صحبت از رانت می شود، می گویند زحمات را نادیده می گیرید. ما فکر زحمت های مدیران نیستیم، اما برآیند این فعالیت ها را می توان از نظر سطح توسعه داوری کرد...
بورس24 : فرشاد مومنی گفت: بررسی آمارهای مربوط به تسهیلات بانکی در سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۵ گویای آن است که سیستم بانکی به تولید و صادرات پشت کرده است.
این اقتصاددان و استاد دانشگاه صبح امروز در همایش تامین مالی صادرات به صحبت پرداخته و اظهار کرد: آمارهای چهار ماهه اول امسال به خوبی نوعی دفرمه شدن در فضای اقتصادی را نشان میدهد، زیرا از ۱۵ قلم کالای عمده صادراتی ما ۱۱ قلم آنها مربوط به مشتقات نفتی میشود و اسم آن را گذاشته ایم، صادرات غیر نفتی. وزیر دادگستری در صحبت های خود از وجود ۵۰ میلیون حساب بانکی مجهول خبر داده و از سوی دیگر کارت های بازرگانی یک بار مصرف به گونهای بوده که طبق اعلام سازمان امور مالیاتی، ۱۲ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی از این نقطه رخ داده است.
وی افزود: چون در بخش های مختلف دقت لازم را نداریم به سمت فضای ناپایداری رفته ایم. برآیند نظام تامین مالی به گونه ای است که تامین مالی صادرات و سهم تسهیلات بانک ها در این حوزه از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۵ از ۵.۴ درصد به ۰.۴ درصد رسیده است.
مومنی اظهار کرد: سهم تسهیلات صنعت و معدن در این مدت از ۲۸ به ۱۸.۵ درصد رسیده و در بخش کشاورزی این ارقام از ۲۱ درصد به ۸.۸ درصد کاهش پیدا کرده است. در زمینه مسکن و ساختمان تسهیلات در این سال ها از ۳۰.۴ درصد به ۲۳.۵ رسیده و در نهایت در بخش بازرگانی داخلی و خدمات متفرقه این ارقام از ۱۵.۳ درصد به ۴۸.۷ رسیده است.
این اقتصاددان ادامه داد: زمانی که در انتقاد از سیستم اقتصادی کشور صحبت از رانت می شود، می گویند زحمات را نادیده می گیرید. ما فکر زحمت های مدیران نیستیم اما برآیند این فعالیت ها را می توان از نظر سطح توسعه داوری کرد.
منبع: ایسنا
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.