قرار است سالانه ١٢٠ هزار تن ماده معدنی سولفوره سرب و روی از این معدن استخراج شود که امکان افزایش ظرفیت تا ١۵٠ هزار تن نیز وجود دارد. عیار ماده معدنی نیز حدود ٣۵ تا ۴٠ درصد است و با بهره برداری از این طرح، ٣٠٠ نفر به طور مستقیم به کار مشغول خواهند شد.
بورس24 : معدن انگوران (در شهرستان ماهنشان استان زنجان) از سال آینده بخش زیر زمینی را برای تولید ماده معدنی فعال می کند. این معدن که تاکنون بالاترین جایگاه را در تامین مواد اولیه کارخانه های فرآوری روی و سرب ایران داشته است و محل مناقشه بین اهالی روی بود، برنامه جدید برای ادامه حیات را در حال اجرا دارد. طبق گفته منصور شبانی مدیر مجتمع معدنی انگوران، از سال 97 برنامه استخراج سولفوره کانسنگ اجرایی می شود که دارای 2 میلیون تن ذخیره است.
این معدن تا سال های گذشته به سبب عیار بالای ماده معدنی اکسیده روی، ناچیز بودن هزینه تولید و سود بالا، در کانون توجه صنایع روی و سرب قرار داشت به طوری که حتی مدیران یک دهه پیش گروه توسعه معادن روی ایران، وعده داده بودند در مجاورت معدن،کارخانه ای با ظرفیت 100هزار تن شمش روی احداث می کنند اما این پروژه فقط تا مرحله کلنگ زنی پیش رفت. البته از میانه دهه 80 اعلام شده بود که عمر مفید معدن کمتر از 10 سال خواهد بود.
طبق پیش بینی ها معدن انگوران رفته رفته با افت عیار مواجه شد و در مقابل برای تامین نیاز صنایع پایین دستی، موضوع استخراج از بخش زیر زمینی (سولفوره) روی میز قرار گرفت.
منصور شبانی مدیر مجتمع معدنی انگوران امروز به پایگاه خبری ایمیدرو گفته که هم اینک تجهیز و آماده سازی معدن در جریان است و تاکنون 30هزار تن ماده معدنی به دست آمده است.
قرار است سالانه 120 هزار تن ماده معدنی سولفوره سرب و روی از این معدن استخراج شود که امکان افزایش ظرفیت تا 150 هزار تن نیز وجود دارد. عیار ماده معدنی نیز حدود 35 تا 40 درصد است و با بهره برداری از این طرح، 300 نفر به طور مستقیم به کار مشغول خواهند شد.
مجتمع سرب و روی انگوران همچنین در 9 ماه امسال در بخش روباز 664هزار تن ماده معدنی برداشت کرده که 15درصد بیش از برنامه پیش بینی شده است. این معدن تا پایان پاییز، 617هزار تن ماده معدنی نیز در اختیار شرکت های صنایع سرب و روی قرار داده است.
منبع: تجارت امروز معدن
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.