رشد بازار سهام ناشی از افزایش قدرت سود آوری شرکت هاست یک کارشناس بازار سرمایه در سخنانی گفت: رشد قابل ملاحظه نماگرهای بورس طی چند هفته اخیر این سوال را در ذهن تحلیل گران و کارشناسان به وجود آورده است که آیا این رشد، بنیادی و ناشی از افزایش قدرت سودآوری شرکت ها است یا اینکه در نتیجه حاکم شدن جو خوشبینی در بازار به وجود آمده است. نادی قمی توضیح داد: به نظر می رسد این برآورد که رشد بازار سهام ناشی از افزایش قدرت سودآوری شرکت هاست، درست باشد؛ اما...
بورس24 :ابلاغیه جدید سازمان بورس که بر اساس آن ناشران بورسی و فرابورسی ملزم به ارایه گزارش تفسیری مدیریت شده اند و در عوض مجاز به انتشار گزارش پیش بینی سود هر سهم نیستند، بهترین فرصت برای افزایش تحلیل گری در بازار، ملاحظه اقدامات مدیریت جهت درون زا کردن رشد و جلوگیری از بسته شدن نمادها است.
مدیر عامل تامین سرمایه نوین با بیان این مطلبگفت: به نظر می رسد، اقدامات بعدی سازمان بورس می تواند در جهت حذف حجم مبنا و دامنه نوسان باشد تا بازار به طور کامل ریسک را لمس کند و مدیریت ریسک را جدی بگیرد.
ولی نادی قمی ادامه داد: همچنین وقتی کل بازار با این موضوع درگیر است، به نظر می رسد که شاهد افزایش تحلیل در بازار و قرار گرفتن کارشناسان و تحلیل گران شرکت ها در جایگاه واقعی شان خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: رشد قابل ملاحظه نماگرهای بورس طی چند هفته اخیر این سوال را در ذهن تحلیل گران و کارشناسان به وجود آورده است که آیا این رشد، بنیادی و ناشی از افزایش قدرت سودآوری شرکت ها است یا اینکه در نتیجه حاکم شدن جو خوشبینی در بازار به وجود آمده است.
نادی قمی توضیح داد: به نظر می رسد این برآورد که رشد بازار سهام ناشی از افزایش قدرت سودآوری شرکت هاست، درست باشد؛ اما باید به این موضوع نیز توجه کرد که این افزایش قدرت سودآوری برون زاست؛ یعنی تحت تاثیر افزایش قیمت فروش محصولات (افزایش قیمت کالادر بازارهای جهانی و افزایش قیمت ارز) به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه معمولا این رشدها به محض ضعیف شدن بازارهای جهانی روبه افول می رود، تاکید کرد: بهترین راهبرد این است که افزایش قدرت سودآوری شرکت درون زا شود و این موضوع ممکن نیست مگر با تمرکز بر جذب تکنولوژی های نوین و کاهش بهای تمام شده کالا و خدماتی که شرکت تولید می کند.
نادی قمی گفت: برخی از کارشناسان دغدغه دارند با توجه به اینکه عدم الزام شرکت های سرمایه گذاری به انتشار گزارش پیش بینی سود عملا منجر به عدم توجه بازار به این صنعت شده است، این درخصوص ناشران بورسی نیز اتفاق بیفتد.
وی اظهار داشت: فعالان بازار از ابتدا توجه چندانی به سود هرسهم اعلامی شرکت های سرمایه گذاری نداشتند و در عوض خالص ارزش دارایی ها (NAV) این شرکت ها مورد توجه بوده است؛ لذا برای فهم عدم توجه بازار به شرکت های سرمایه گذاری باید به دلایل دیگر مراجعه کرد.
مدیرعامل تامین سرمایه نوین افزود: از طرف دیگر مدیریت شرکت ها ملزم به ارایه گزارش های تفسیری فصلی شده اند که قاعدتاً تمرکز برمحرک های ارزش و سودآوری شرکت، ریسک های مرتبط با این محرک ها، آخرین وضعیت صنعت، اثر آخرین اتفاقات و اخبار موثر بر آن صنعت خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که در گزارش تفسیری مدیریت، توجه به چه مقدمات و ضوابطی ضروری است و مدل بهینه در نحوه ارائه گزارش حسابرس در موضوع گزارش تفسیری مدیریت چیست، گفت: در این گزارش تفسیری قاعدتاً مدیریت شرکت باید توضیح دهد که برای درون زا کردن قدرت سودآوری شرکت چه اقداماتی انجام داده است.
نادی قمی ادامه داد: مدیریت شرکت همچنین باید توضیح دهد که برای مقابله با ریسک هایی که دوام شرکت و قدرت سودآوری آن را به چالش می کشد چه اقداماتی کرده است. یا برای کاهش بهای تمام شده محصولات شرکت (کالا و خدمات) چه کار کرده و آیا پروژه های سرمایه ای شرکت را به سرانجام رسانده است و آیا بازارهای جدید را فتح کرده و بازارهای موجود را توسعه داده اند.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص مهمترین دلایل رشد فعلی بازار گفت: با جمع بندی این موارد و لحاظ این واقعیت که عملکرد شرکت ها در فصل سوم سال جاری در مقایسه با فصل مشابه سال قبل و نیز فصل قبل سال جاری مناسب ارزیابی شود و اینکه نرخ سپرده های بانکی و نرخ سود بین بانکی در سطوح پایینی قرار دارد، می توان امیدوار بود که بازار همچنان به رشد خود ادامه دهد.
نادی قمی در عین حال توضیح داد: اما برخی از واقعیت ها را نیز نباید از ذهن دور داشت؛ اینکه طی چند ماه آینده احتمال افزایش نرخ سود بانکی به جهت مشکلات نقدینگی وجود دارد و اقتصاد کشور با چالش های بنیادی روبروست که باید برای آن تدبیر شود.
منبع: سنا
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.