احمد حاتمی یزد مدیر سابق بانکی در گفت و گو با خبرنگار بورس ٢۴ درباره اینکه آیا وضعیت بانک ها در سال جاری نسبت به سال ٩۵ تغییری یافته ابراز داشت: در سال جاری شرایط بانک های کشور نسبت به سال گذشته هیچگونه بهبودی نیافته است. زیرا هنوز سپرده های با نرخ بالا در بانک ها منقضی نشده است. بعضی از این سپرده ها که بانک ها در ازای پرداخت سودهای بالا جذب کرده اند تا آخر امسال و برخی از آن ها نیز تا شهریور ماه ادامه دارد و بانک ها همچنان باید سودهای کلانی را به سپرده گذاران خود پرداخت کنند...
بورس24 : اصلاح نظام بانکی یکی از رویکردها و اولویت های اصلی دولت در سال جاری اعلام شده و با وجود این که حدود 9 ماه از سال 1396 گذشته تنها اقدام مثبت بانکی امسال کاهش نرخ سود سپرده ها بود که البته بسیاری از بانک ها و موسسات مالی مجاز نیز به کمک راه های مختلفی از آن تخطی می کنند.
برخی از نمادهای بانکی بیش از یک سال است که متوقف شده اند و همچنان وضعیت بسیاری از بانک ها در هاله ای از ابهام قرار دارد و هزاران سهامدار بانکی چشم به تصمیمات کلان مملکتی دوخته اند. اما آن طور که مشخص است این قصه سر دراز دارد.
وضعیت بانک ها هیچ تغییری نکرده
احمد حاتمی یزد مدیر سابق بانکی در گفت و گو با خبرنگار بورس24 درباره اینکه آیا وضعیت بانک ها در سال جاری نسبت به سال 95 تغییری یافته ابراز داشت: در سال جاری شرایط بانک های کشور نسبت به سال گذشته هیچگونه بهبودی نیافته است. زیرا هنوز سپرده های با نرخ بالا در بانک ها منقضی نشده است. بعضی از این سپرده ها که بانک ها در ازای پرداخت سودهای بالا جذب کرده اند تا آخر امسال و برخی از آن ها نیز تا شهریور ماه ادامه دارد و بانک ها همچنان باید سودهای کلانی را به سپرده گذاران خود پرداخت کنند.
او افزود: مهمترین مساله ای که در حال حاضر صنعت بانکداری کشورمان را تحت محاصره خود قرار داده نداشتن حساب و کتاب در آن هاست. همه بانک ها برای این که صورت های مالی شفافی داشته باشند لازم است تا گزارش دهی مالی بین المللی داشته باشند اما متاسفانه هنوز این کار انجام نشده است.
این کارشناس صنعت بانکداری اضافه کرد: با وجود این که ماه ها از زمان مقرر برگزاری مجامع بانک ها گذشته اما بسیاری از بانک ها به دلیل مشکلات موجود هنوز مجامع سالانه خود را برگزار نکرده اند.
او در پایان تاکید کرد: نه تنها بانک ها بلکه صندوق های کشور نیز در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارند و متاسفانه هم برای اقتصاد و هم برای امنیت کشور تهدیدی جدی به شمار می روند.
یکسان سازی نرخ سود سپرده ها به ضرر بانک های خصوصی یا به نفع آن ها؟
در ادامه از حسن شعبانی کارشناس بانکی پرسیدیم که آیا یکسان سازی نرخ سود سپرده های بانکی باعث کاهش منابع بانک های خصوصی و سوق پیدا کردن آن ها به سمت بانک های دولتی نمی شود؟ وی گفت: اتفاقا در زمانی که بانک ها از نظر پرداخت سود با یکدیگر شرایط برابری داشته باشند بانک های کوچک بهتر می توانند مشتری مداری کنند. به این صورت که بانک های کوچک راحت تر از بانک های بزرگ می توانند سیستم های خود را به الکترونیکی تبدیل کرده و با سیستم های ICT می توانند خدمات بهتری ارایه کنند و مشتری های بیشتری نیز جذب نمایند.
از او درباره میزان اعتماد مردم به بانک های دولتی پرسیدیم و گفتیم در زمانی که نرخ سود برابر است آیا به دلیل اعتمادی که بین سپرده گذاران نسبت به بانک های بزرگ تر و دولتی و باسابقه بیشتر وجود دارد تمایل آن ها برای سپرده گذاری نزد بانک های دولتی افزایش خواهد یافت؟ او در پاسخ تصریح کرد: متاسفانه این تفکر در بین مردم وجود دارد و اعتماد آن ها نسبت به بانک های دولتی و بزرگ تر بیشتر است. مثلا هنوز هم عده زیادی از مردم به بانک ملی نسبت به سایر بانک ها اعتماد بیشتری دارند اما با توجه به اینکه هر یک از این بانک های بزرگ نیز اخیرا دستخوش مسایلی شده اعتماد مردم نسبت به آن ها دیگر مثل گذشته نیست. بنابراین بانک های کوچک تر می توانند از فرصت یکسان سازی سود استفاده کرده و با ارایه خدمات بهتر نسبت به جذب مشتری اقدام نمایند.
او در پایان به کاهش نرخ سود سپرده و ارتباط آن با تورم اشاره کرد و اظهار داشت: اینکه نرخ سود با نرخ تورم سنجیده شود خوب است اما به شرط آن که نرخ تورمی که اعلام می شود واقعا در بین مردم احساس شود تا مردم نسبت به راهی کردن سرمایه های خود به سمت سفته بازی تمایلی نداشته باشند.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.