Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

بورس ٢۴ به مکانیزم سنتی پرداخت سود سهامداران پرداخته است.خیلی از شرکت ها برای پرداخت سود ترجیح می دهند که سهامدار را به بانک بکشانند.حتی برای دریافت فقط چند هزار تومان سود نقدی. سپرده گذاری مرکزی این امکان را فراهم کرده که سود سهامداران شرکت ها را مکانیزه و فوری انجام دهد ولی در طول ١٠ سال گذشته فقط ٢١ شرکت پرداخت سود خود را به شرکت حاکمیتی مزبور سپرده اند. اما براستی ماجرا چیست؟ بررسی ها نشان می دهد سالانه دست کم ١٠ درصد از سود تقسیم شده در مجامع به عنوان سود خرد که سهامدار انگیزه ای برای وصول آن ندارد به شخص سرمایه گذار نمی رسد.با توجه به توزیع ٢۴ هزار میلیارد تومان سود نقدی در مجامع امسال ، عددی که در حساب شرکت ها باقی می ماند دست کم ٢۴٠٠ میلیارد تومان تخمین زده شده است...

فقط ٢١ شرکت پرداخت سود سهامداران خود را شفاف کردند / رسوب ٢۴٠٠ میلیارد تومان سود نقدی در حساب شرکت ها

بورس24 : در حال حاضر خدمات الکترونیکی در بسیاری از موارد جایگزین مراجعات حضوری شده است و بازار پول کشور بیشتر از هر بازار دیگری از این خدمات استفاده می کند تا خدمات بهتری به مشتریان خود ارائه دهد. اما در بازار سرمایه این ابزارهای نوین الکترونیکی سهم کمتری را به خود اختصاص داده اند تا جایی که بسیاری از سهامداران همچنان مانند گذشته های دور برای دریافت سود خود باید در صف شعب بانک ها بایستند، در صورتی که شرکت های خدمات رسان مانند سپرده گذاری مرکزی می توانند این امکان را فراهم کنند تا سرمایه گذار بدون دردسر سود سالانه خود را دریافت کند.

بررسی های بورس24 نشان می دهد : از سال 86 تاکنون تنها شرکت های کشتیرانی جمهوری اسلامی، حفاری شمال، بیمه دی، بیمه آسیا، بیمه البرز، پتروشیمی فناوران، خوراک دام پارس، سرمایه گذاری رنا، بوعلی، سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی، سیمان ایلام، سیمان کردستان، داروپخش، صنعت بیمه، فرابورس ایران، فولاد آلیاژی، کاشی سرامیک الوند، کاغذسازی کاوه، بیمه دانا، شهرسازی باغمیشه و گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو پرداخت سود سالانه خود را در مهلت قانونی به شرکت سپره گذاری مرکزی محول کرده اند ، یعنی تنها 21 شرکت برای پرداخت سود سهامداران به عنوان یک حق طبیعی پیشقدم شده اند!

 

نام شرکت

1

شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی

2

حفاری شمال

3

بیمه دی

4

بیمه آسیا

5

بیمه البرز

6

پتروشیمی فناوران

7

خوارک دام پارس

8

سرمایه گذاری رنا

9

سرمایه گذاری بوعلی

10

سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی

11

سیمان ایلام

12

سیمان کردستان

13

داروپخش

14

سرمایه گذاری صنعت بیمه

15

فرابورس ایران

16

فولاد آلیاژی

17

کاشی سرامیک الوند

18

کاغذ سازی کاوه

19

بیمه دانا

20

شهرسازی باغمیشه

21

گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو

بر خلاف شرکت های فوق الذکر بسیاری از شرکت ها توجهی به حقوق سهامدار ندارند و اعلام می کنند که سهامدار برای دریافت سود سالانه خود باید حتما به شعب بانک مورد نظر آن شرکت آن هم پس از گذشت 8 ماه از مجمع (طبق قانون شرکت ها تا 8 ماه پس از برگزاری مجمع برای پرداخت سود سهامداران مهلت دارند) مراجعه کند و سود سهام خود را بگیرد یا در برخی موارد معدود در صورتی که اطلاعات حساب سهامدار را داشته باشند سود را به حساب سهامدار واریز می کنند.

در این شرایط تصور کنید برخی اشخاص 30 هزار سهم یا کمتر ، از سهام شرکتی را دارند که در پایان سال مالی خود 3 تومان سود تقسیم کرده است ، دارندگان 30 هزار سهم فقط 90 هزار تومان سود نقدی باید دریافت کنند؛ آیا وقت گذاشتن و رفتن به بانک و ارائه کارت ملی و سایر مدارک برای دریافت این رقم برای همه افراد مقدور است؟آیا اساسا بیرون آمدن از خانه یا مرخصی ساعتی گرفتن از محل کار برای گرفتن این میزان سود توجیهی دارد؟ضمن این که دلیلی هم ندارد که یک سرمایه گذار حقیقی از این میزان سود گذشت کند!

حال آن که این امکان وجود دارد تا پس از تقسیم سود و تامین اعتبار ، پرداخت سود توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی با توجه به اطلاعاتی که از هر کد سهامداری دارد یا رابطه ای که با کارگزاری ها دارد به راحتی و بدون اتلاف وقت سهامداران به صورت مکانیزه انجام شود.

در حال حاضر حدودا سهام بیش از 600 شرکت در بازارهای بورس و فرابورس مورد معامله قرار می گیرد که حدود 20 شرکت از طریق سمات اقدام به پرداخت سود خود می کنند یعنی حدود 0.3 از شرکت های حاضر ! این در شرایطی است که با حضور در مجامع بسیاری از شرکت ها شاهد این بند حسابرسی هستیم که سود سهام مصوب در مهلت قانونی پرداخت نشده است و بهانه عدم پرداخت سود اشخاص حقیقی از سوی مدیران شرکت ها ، فقدان اطلاعات سهامداران است.چنین بهانه هایی در عصر ارتباطات و تکنولوژی واقعا قابل قبول نیست. اما در ورای این بهانه شاهد آن هستیم که ارقام قابل توجهی بدون هزینه در حساب های شرکت ها می ماند و در بسیاری موارد برخی از سهامداران مدت ها بنا به دلایل مختلف اقدام به دریافت سهم سود خود نمی کنند.

در حال حاضر بر اساس آمار منتشر شده از سوی بورس تهران شرکت های موجود در بازاهای مختلف بورس حدود 326 شرکت هستند که تا پایان آبان ماه سال جاری 248 شرکت بورسی اقدام به برگزاری مجمع کردند و برای بیش از 896میلیارد برگه سهام سودی معادل بیش از 24 هزار میلیارد تومان تقسیم شده است. حال اگر فقط از مجموع این رقم 10 درصد در حساب شرکت ها بماند رقمی معادل 2400میلیارد تومان سود بدون مالک می ماند که در حساب های شرکت ها سرگردان بوده و البته جا خوش کرده است!پیگیری های میدانی خبرنگار بورس24 نشان می دهد که رسوب سود نقدی در حساب های شرکت ها بیش از 10 درصد است و هیچ نهاد نظارتی برای پایمال نشدن این حق طبیعی سهامدار اقدامی نکرده است.

منبع خبر: سازمان خبری - تحلیلی بورس 24

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24