با وجود اینکه صنعت سیمان وضعیت چندان مطلوبی را از لحاظ فروش تجربه نمی کند اما این مشکلات به هیچ عنوان بر شرایط کیفی محصولات ما اثرگذار نبوده است. اکثر کارخانجات سیمان از صفر تا صد پروسه تولید سیمان و کلینکر را خودشان انجام می دهند. این کارخانجات معادن باکیفیتی را در اختیار دارند و پس از تولید محصول آنها را در آزمایشگاه های مجهزی مورد آزمایش قرار می دهند.
عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی سیمان در گفت و گو با خبرنگار بورس24 درباره وضعیت سیمان در سال جاری و تغییرات آن نسبت به سال گذشته ابراز داشت: به طور کلی صنعت سیمان در سال جاری شرایط مشابهی را نسبت به سال قبل تجربه می کند. به طوریکه می توان گفت در دوره 8 ماهه امسال تغییرات چندانی در بخش تولید و فروش سیمان و کلینکر نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته شاهد نبودیم.
وی درباره میزان تولید کلینکر و سیمان در سال جاری گفت: عملکرد 8 ماهه صنعت سیمان نشان می دهد در سال جاری 42 میلیون و 55 هزار تن کلینکر و 38 میلیون و 457 هزار تن سیمان تولید شده است که تولید کلینکر یک درصد کمتر از دوره 8 ماهه سال گذشته بود اما تولید سیمان تفاوت چندانی با سال قبل نداشت.
او افزود: از کل سیمان تولیدی در دوره 8 ماهه امسال حدود 34 میلیون و 300 هزار تن در داخل توزیع شده که این مقدار تقریبا مشابه سال قبل است.
جمعا 8 میلیون تن سیمان و کلینکر صادر شد
شیخان با اشاره به وضعیت صادرات سیمان و کلینکر بیان داشت: کل کلینکر صادراتی دوره 8 ماهه امسال برابر با 4 میلیون تن بود که 34 درصد از این مقدار به عراق و 23 درصد به بنگلادش صادرات شده است.
دبیر انجمن صنفی سیمان درباره میزان صادرات سیمان کشور گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه 4 میلیون تن سیمان به کشورهای خارجی صادر شده که 36 درصد آن به کشور افغانستان صورت گرفته است. افغانستان عمده ترین بازار صادرات سیمان ایران محسوب می شود که در دوره 8 ماهه سال جاری حدود 1 میلیون و 450 هزار تن سیمان به این بازار هدف صادر شده است.
در ادامه از شیخان پرسیدیم که روسیه چه سهمی از بازار صادراتی سیمان ایران را به خود اختصاص داده است؟ وی تصریح کرد: روسیه سهم چندانی در صاردات سیمان کشور ما ندارد به طوری که در دوره 8 ماهه امسال تنها 1.5 درصد از صادرات سیمان به روسیه صورت گرفته است. با وجود اینکه مشکلات صادرات به روسیه کاهش یافته اما هنوز با بازار تقاضامندی همراه نشده زیرا روس ها خود از جمله تولیدکنندگان سیمان هستند و از طرفی یکسری ضوابط خاص و دست و پاگیری برای واردات سیمان وضع کرده اند که در هیچ جای دیگری در دنیا مرسوم نیست. اما همچنان در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم موانع صادرات به این کشور را کاهش دهیم. سازمان توسعه و تجارت نیز در این راستا همکاری های زیادی با صنعت سیمان انجام داده است.
در بخش دیگری از این مصاحبه از دبیر انجمن صنفی سیمان درباره کیفیت این محصول پرسیدیم. وی تاکید کرد: به جرات می توان گفت سیمان و کلینکر تولید شده در کشور ما یکی از بهترین سیمان ها و کلینکرهای جهان است. معادن خوب و باکیفیت، ماشین آلات مطلوب که اکثرا از اروپا وارد شده، کوره های مناسب برای پخت، آزمایشگاه های خوب و همچنین نیروهای کارآمد دست به دست هم داده تا سیمان ایران یکی از باکیفیت ترین سیمان ها در دنیا باشد.
وی افزود: با وجود اینکه صنعت سیمان وضعیت چندان مطلوبی را از لحاظ فروش تجربه نمی کند اما این مشکلات به هیچ عنوان بر شرایط کیفی محصولات ما اثرگذار نبوده است. اکثر کارخانجات سیمان از صفر تا صد پروسه تولید سیمان و کلینکر را خودشان انجام می دهند. این کارخانجات معادن باکیفیتی را در اختیار دارند و پس از تولید محصول آنها را در آزمایشگاه های مجهزی مورد آزمایش قرار می دهند. انجمن نیز آزمایشگاه های مجزایی برای سنجش کیفی محصولات این کارخانجات در اختیار دارد که محصولات آنها را مجددا مورد آزمایش قرار می دهد. می توان گفت تا زمانی که محصول به دست مصرف کننده برسد از آزمایش های سه و حتی چهارجانبه ای عبور می کند. بنابراین از استانداردهای بالایی برخوردار است.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.