نشست خبری مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص برنامه های این شرکت عصر یکشنبه در تهران برگزار شد...
بورس24 :نشست خبری مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در خصوص برنامه های این شرکت عصر یکشنبه در تهران برگزار شد.
عزیز الله عصاری در توضیح برنامه های پیش روی این مجموعه سرمایه گذاری بیان داشت: شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات توانسته سود خالص خود را در سال 95 به رقم 442 میلیارد تومان خالص برساند.
وی ادامه داد: شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات طی یکسال گذشته توانست 7000 میلیارد تومان پروژه را به بهره برداری برساند و تا پایان سال جاری 2000 میلیارد تومان دیگر نیز قابل بهره برداری خواهد بود. شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات طی یکسال اخیر بسیاری از پروژه های نیمه تمام خود را به اتمام رسانده و این می تواند گام مهمی در مجموعه «ومعادن» باشد. از جمله پروژه هایی که تکمیل شده می توان به پروژه کنسانتره شهرک صبانور، گندله صبانور، پروژه کک طبس و سرمد ابرکوه اشاره کرد که پروژه شهرک صبانور با تکمیل 60 درصدی خود در 5 فروردین ماه به بهره برداری رسید ، همچنین پروژه گندله همدان نیز راه اندازی شده و تاکنون 4 تا 5 هزارتن محصول به فولاد مبارکه فروخته، طرح کک طبس نیز آماده بوده و مشعل های آن روشن است و پروژه سرمد ابرکوه حدود 4 ماه است که راه اندازی شده و تاکنون 70 تا 80 هزار تن میلگرد نیز تولید کرده است. توسعه معادن و فلزات در حال حاضر آمادگی کافی برای سایر پروژه ها را هم دارد.
ورود جدی به صنعت حمل و نقل
وی در خصوص هلدینگ حمل و نقل که با مشارکت کشتی رانی جمهوری اسلامی ایران بوده، توضیح داد: توسعه معادن و فلزات در نظر دارد تا هلدینگی را با مشارکت سرمایه گذاری امید، کشتی رانی جمهوری اسلامی ایران، گل گهر، چادرملو و گهر زمین ایجاد نماید که اقدام به حمل و نقل در زمینه معادن و فولاد نماید، در ابتدا باید اسکله مربوط به حمل و نقل ایجاد شود که این اسکله با ظرفیت 150 هزار تن فعالیت خواهد کرد. این اسکله اولین اسکله در زمینه حمل و نقل و در حوزه معادن و فولاد در کشور به حساب می آید. سرمایه این طرح حدود 200 میلیون یورو بوده و آغاز به کار آن همزمان با تحویل زمین مربوطه از وزارت راه خواهد بود. امیدواریم تا پایان سال جاری این زمین تحویل سهامداران داده شود تا کارهای راه اندازی آن صورت گیرد از ابتدای تحویل زمین تا بهره برداری از آن هم حدود 3 سال طول می کشد.
وی بیان داشت: بقای صنعت معادن بر مدیریت بهای تمام شده است و بحث حمل و نقل یکی از مهمترین بخش های مربوط به مدیریت بهای تمام شده محسوب می شود. ضمن این که شرکت ایتالیایی برای ساخت اسکله و بندر تمایل نشان داده اما این سرمایه گذاران خارجی تمایل خود را به شکل تامین نقدینگی و مشارکت نشان داده اند که ما باید اقدام به راه اندازی فاینانس نمائیم. شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در نظر دارد تا شیوه ای نوین در مدیریت ریسک ایجاد نماید تا بتواند ریسک پروژه ها را مدیریت نماید.
به مس و روی هم فکر می کنیم
عصاری افزود: شرکت توسعه معادن و فلزات در نظر دارد تا علاوه بر فعالیت در حوزه سنگ آهن در سایر حوزه ها همچون مس و سرب و روی نیز فعالیت نماید. به همین دلیل با زیرمجموعه های شرکت هماهنگ شد تا در انواع مزایده ها شرکت کند و نهایتا شرکت صبانور توانست در مزایده یک پهنه در راهبر کرمان بدون تشریفات برنده شود. این پهنه با رخنمای اصلی سرب، روی و مس با مساحت 1250 متر مربع است که نشان از ورود توسعه معادن و فلزات به بخش پلی متال دارد. همچنین برای ورود به حوزه مس نیز با صندوق مس جلسه ای برگزار تا به حوزه نیز سرمایه گذاری در مس نیز وارد شویم.
جریان تاسیس هلدینگ انرژی؟
وی با اشاره به ورود به بخش انرژی گفت: مجموعه توسعه معادن و فلزات در نظر دارد تا به حوزه انرژی نیز وارد شود. البته این شرکت با داشتن گهر انرژی که در حال حاضر 824 مگاوات برق تولید می کند، به این موضوع وارد شده است. توسعه معادن و فلزات در نظر دارد تا 324 مگاوات از این میزان را در اختیار بگیرد. ( با جداسازی نیروگاه سمنان و سیرجان ) در واقع نیروگاه 324 مگاواتی سمنان در اختیار توسعه معادن و فلزات قرار خواهد گرفت و این نیروگاه در آینده به سیکل ترکیبی تبدیل خواهد شد در نتیجه امکان توسعه آن نیز وجود دارد. به گونه ای که کم کم به ایجاد هلدینگ انرژی اقدام خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات درمورد خرید فولاد اکسین توسط فولاد خوزستان هم گفت: فولاد مبارکه به سراغ خرید فولاد اکسین رفته است که دلیل آن نیز به تولید ورق های عریض این مجموعه بازمی گردد این ورق ها در کشتی سازی تقاضای بسیار دارد و می تواند سود خوبی برای شرکت داشته باشد اما هنوز این موضوع یعنی خرید فولاد اکسین توسط فولاد مبارکه به طور کامل نهایی نشده؛ اما به نظر می رسد در مراحل پایانی خود قرار دارد.
فروش دارایی در «بکام» ادامه پیدا می کند
عصاری درباره برنامه های کابل شهید قندی و فروش زمین های این مجموعه و کنسل شدن آن ها عنوان کرد: کابل شهید قندی جزو شرکت های با ارزش افزوده بالای مجموعه «ومعادن» به حساب می آید، توسعه معادن و فلزات قصد فروش این مجموعه را ندارد چرا که ارزش تابلوی این سهم در مقایسه با ارزش افزوده آن بسیار پایین است. این شرکت نیاز به توسعه دارد و برای توسعه خود باید اقدام به تولید کابل های جدید نماید. برای تولید این محصولات جدید نیاز به نقدینگی دارد و از آن جایی که هزینه های مالی بالایی را به دوش می کشد نمی تواند تسهیلات مالی اخذ کند به همین دلیل تنها راه نجات و توسعه این شرکت تبدیل دارایی های غیرمولد به مولد یعنی فروش زمین های مازاد این شرکت است. فروش زمین های کابل شهید قندی قطعی شده بود و قرار بر این بود که در صورت های مالی هم منعکس شود اما پس از این موضوع، استاندار یزد عوض شد و ما بار دیگر باید اجازه و رضایت استانداری جدید را برای فروش این زمین ها بگیریم؛ مذاکرات ما در این خصوص آغاز شده و در حال حاضر به مراحل خوبی رسیده ایم. تکلیف زمین های این مجموعه نیز تا پایان سال جاری مشخص خواهد شد. فروش این زمین ها قطعی بوده چرا که راهی جز این موضوع برای توسعه شرکت کابل شهید قندی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: کابل شهید قندی در نظر دارد تا در طرح بزرگی که مخابرات با نام FTTH است، شرکت کند. این طرح تمام سیستم مخابرات را مجهز به فیبر نوری خواهد کرد که نیاز به میلیون ها کیلومتر کابل دارد. کابل شهید قندی برای آن که در این طرح مشارکت داشته باشد باید اقدام به تولید کابل فیبر نوری نماید و تولید کابل فیبر نوری نیز با توسعه شرکت و نیاز به نقدینگی امکان پذیر است که این موضوع هم جز با فروش زمین ها عملی نخواهد شد. در نتیجه مطمئنا فروش زمین های شهید قندی به زودی صورت خواهد گرفت. اتمام این مسئله تا پایان سال مالی اعلام خواهد شد. با فروش این زمین ها مسلما تاثیر آن در شرکت لمس خواهد شد و ما شاهد رشد قیمت سهم «بکام» در بازار سرمایه خواهیم بود. ضمن این که کابل شهید قندی برای تولید کابل های فیبر نوری با سرمایه گذاران خارجی نیز در حال مذاکره است که به نتایج خوبی منتج خواهد شد.
حضور در یک شرکت دانش بنیان
این مقام مسئول با اشاره به شرکت های دانش بنیان توضیح داد: ما یک شرکت دانش بنیان به نام کاتالیست ایرانیان داریم که قرار است کاتالیست های استراتژیک را تولید نماید. تیم اجرایی این مجموعه پس از تلاش های بسیار توانست کاتالیست هیدروکراکینگ را تولید کند. همچنین در تولید کاتالیست اسید سولفوریک نیز به تولید انبوه رسیده است. این موضوع توسعه خواهد یافت و کم کم اقدام به تولید کاتالیست های پتروشیمی و نفت نیز خواهد کرد این مسئله نیز به نوبه خود در آینده مانع از خروج ارز از کشور خواهد شد.
چه خبر از عرضه گهر زمین؟
عصاری در پاسخ به این سوال که سهام گهر زمین چه زمانی به بورس عرضه خواهد شد، عنوان کرد: این شرکت اقدامات خود را برای ورود به بورس انجام می دهد طبق آخرین پیگیری های توسعه معادن و فلزات تا پایان سال تعیین تکلیف این مسئله صورت می گیرد و نماد این شرکت در بورس ثبت خواهد شد پس از ثبت، نیز اقدامات شرکت در خصوص عرضه شروع خواهد شد. اما باید گفت یکی از مهمترین برنامه های توسعه معادن فلزات برای شرکت گهر زمین عرضه این شرکت در بورس است که به جد دنبال می شود.
وی درباره بهره مالکانه معادن در بودجه 97 و افزایش آن تصریح کرد: این موضوع مورد بحث تیم دولت برای افزایش درآمدها بوده و احتمالا در بودجه 97 نیز بیان شود، سال های زیادی است که دولت به دنبال افزایش بهره مالکانه معادن بوده؛ اما آنچه که پیش بینی می شود این است که مجلس با این مسئله مخالفت خواهد کرد. پیش بینی بنده به این صورت است که با این مسئله موافقت نخواهد شد. چرا که مباحث مربوط به معادن با مشکل رو به رو خواهد شد و وزارت مربوطه با این موضوع موافق نیست.
یک افزایش سرمایه جذاب
وی در پاسخ به این سوال که افزایش سرمایه توسعه معادن و فلزات اجرایی خواهد شد یا خیر گفت: افزایش سرمایه 10 درصدی «ومعادن» بر روی سامانه کدال قرار گرفته، این افزایش سرمایه از محل سود انباشته و برای توسعه طرح های عنوان شده خواهد بود.
نظرات :
شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.