Bourse24 Ads 245
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 236
تبلیغ بورس24

این مصوبه کارکردهای متفاوتی دارد. نخست اینکه حساب های فعال شناسایی می شوند. دوم اینکه نگهداری حساب های غیرفعال هزینه هایی را برای بانک ها به همراه داشته که با این مصوبه برطرف خواهد شد.

نفع دوجانبه بانک ها و مردم از بستن حساب های راکد

بورس24 : هفدهم مرداد ماه سال جاری شورای پول و اعتبار مصوبه تعیین تکلیف حساب های راکد بانکی را تصویب و ابلاغ کرد. این دستورالعمل از اول آذر ماه اجرایی شد و برخی از بانک ها اطلاع رسانی به مشتریان خود را از راه پیامک آغاز کرده اند.

بر اساس بخشنامه اخیر بانک مرکزی حساب راکد به حساب سپرده ای گفته می شود که نزد یکی از بانک ها یا موسسات حدود دو سال بدون گردش باقی مانده و مبلغ آن دو میلیون تومان یا کمتر است.

همچنین سپرده قرض الحسنه بدون گردش مالی برای حداقل سه سال، حساب های سپرده قرض الحسنه جاری بدون گردش مالی از طریق ارایه آخرین برگه چک برای حداقل یک سال و حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی بدون گردش مالی برای حداقل دو سال مشمول این قانون است.

بر مبنای این دستورالعمل هر شعبه باید هر 6 ماه یک بار حساب های راکد را گزارش دهد که شامل حساب سپرده قرض الحسنه پس انداز راکد با موجودی 10 هزار تومان، قرض الحسنه جاری راکد با موجودی 40 هزار تومان و حساب سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت راکد با موجودی 20 هزار تومان است و بر اساس قوانین و ضوابطی که در این دستورالعمل آمده بانک ها موظفند بعد از شناسایی این حساب های راکد به صاحب حساب از طریق تلفن، پیامک یا هر وسیله دیگری اطلاع رسانی کنند تا نسبت به تعیین تکلیف حساب های خود اقدام کنند.

بهاءالدین حسینی هاشمی از کارشناسان خبره حوزه بانکداری درباره اثرات این اقدام بانک مرکزی در خصوص بسته شدن حساب های راکد بانک ها به بورس24 گفت: حساب هایی که در طول سال به اندازه کافی فعالیت نداشته باشند یا هیچ گونه فعالیتی نداشته باشند از سرفصل حساب های زیانده به سرفصل حساب های راکد انتقال داده می شوند.

وی افزود: تا پیش از این مصوبه بانک ها به دلیل نگهداری اینگونه حساب ها از دارنده حساب مبلغی را به عنوان کارمزد کم می کردند که حداقل این کارمزدها توسط بانک مرکزی تعیین می شد.

او در ادامه با اشاره به اینکه در شرایط فعلی حساب هایی که در یک سال 2 میلیون تومان و کمتر از آن گردش مالی داشته باشند به عنوان حساب های راکد شناخته می شوند گفت: این مصوبه کارکردهای متفاوتی دارد. نخست اینکه حساب های فعال شناسایی می شوند. دوم اینکه نگهداری حساب های غیرفعال هزینه هایی را برای بانک ها به همراه داشته که با این مصوبه برطرف خواهد شد.

حسینی در همین مورد گفت: یکی از هزینه هایی که حساب های راکد برای بانک ها به همراه دارند اشغال حافظه کامپیوتر بانک هاست. از سوی دیگر با توجه به اینکه در آمار و گزارش گیری بانک ها منظور می شد در ارزیابی عملکرد آنها تاثیر داشت.

این کارشناس بانکی در ادامه به یکی دیگر از مزایای بسته شدن حساب های راکد نزد بانک ها اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه کارکنان بانک ها به اطلاعاتی مانند اینکه کدام حساب ها راکد هستند و مدت زیادی است که از آنها استفاده نشده، دسترسی دارند امکان سواستفاده از این گونه حساب ها وجود داشت.

حسینی هاشمی بیان داشت: زمانی که حسابی در سرفصل حساب های راکد وارد شود نمی توان به آن هیچگونه دسترسی داشت و تنها با مراجعه صاحب حساب ممکن است تغییراتی در آن ایجاد شود. در بلند مدت نیز این امکان وجود دارد که اینگونه حساب ها در سرفصل حساب های مسدودی وارد شوند.

او در پایان یکبار دیگر به مزایای دستورالعمل بسته شدن حساب های راکد بانک ها اشاره کرد و اظهار داشت: این قانون امنیت حساب ها و عدم امکان سواستفاده از آنها را به همراه خواهد داشت.

این مطلب را با دیگران به اشتراک بگذارید :

نظرات :

شما می توانید اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر می دهید.

شما هم نظر دهید

برای ارائه نظر خود وارد حساب کاربری خود شوید


Bourse24 Ads 242


پاسخ به سوالات بورسی شما
Bourse24 Ads 250
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 246
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 143
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 247
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 208
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 25
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 27
تبلیغ بورس24
Bourse24 Ads 32
تبلیغ بورس24